Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.6.2019 21:33
pablitto

XXX.XXX.254.18

Dobry den chcem si postavit holubnik.Chovat chcem texany.Holuby uz mam doma zatial vo voliere, ale chcem riadny holubnik. Moja predstava je 10parov + mlade.
Pri zistovani mam z toho riadny chaos ako sa lisia rady na nete,ci youtube.
Pokial ide o priestor tak ten je.V podstate sa rozhodujem akym smerom ist.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2019 22:08

pablitto napsal(a):
Dobry den chcem si postavit holubnik.Chovat chcem texany.Holuby uz mam doma zatial vo voliere, ale chcem riadny holubnik. Moja predstava je 10parov + mlade.
Pri zistovani mam z toho riadny chaos ako sa lisia rady na nete,ci youtube.
Pokial ide o priestor tak ten je.V podstate sa rozhodujem akym smerom ist.

V počtu 10ti paru by měla být předpokládaná velikost alespoň 4x3x2 m (delka x šířka x výška) plus bude třeba udělat oddělení pro holoubata

20.6.2019 22:41
pablitto

XXX.XXX.254.18

otazka je holubnik cely zvyseny a spodok rosty? alebo len volieru zvysit? taktiez niekto tvrdi,ze prievan nevadi,iny vadi, ked to uz idem stavat tak to chcem mat poriadne preto tolko otazok 4x3x2 sa mi zda idealne

21.6.2019 06:38

pablitto napsal(a):
otazka je holubnik cely zvyseny a spodok rosty? alebo len volieru zvysit? taktiez niekto tvrdi,ze prievan nevadi,iny vadi, ked to uz idem stavat tak to chcem mat poriadne preto tolko otazok 4x3x2 sa mi zda idealne

Roštová podlaha jako taková se mi nezdá jako vhodné řešení je tam velká možnost vniku různých škůdců ale samozřejmě záleží v jaké výšce a na jaké podstave by byl holubnik či voliera postaven(a)... Holubnik má být suchý a vzdušný ale bez průvanu tudíž je třeba zajistit správnou cirkulaci vzduchu tak aby ten průvan nevznikal

21.6.2019 11:56
raspic

XXX.XXX.38.145

Bohate postaci velka kryta voliera.I v te voliere si muzes udelat rostovou podlahu.Cim vzdusnejsi tim lepe.Ani na zimu nezabednovat !

21.6.2019 15:11
bublák77

XXX.XXX.90.4

Co se týka průvanu,doporučují knihu př.Pangráce 1díl 111x holubi str.19.

Ať se daří holubařům

21.6.2019 19:50
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Některé fotky už jsem dával do NVH,ale tak jsem je sesumíroval a možná z toho nějaká inspirace na stavbu holubníku pomůže.Kouťák

22.6.2019 07:59
pablitto

XXX.XXX.229.1

Koutak vdaka vela odpovedi som dostal v obrazkoch.Vsimol som si ze si dorabal zastresenie vybehu,tym padom strecha nema sikminu,to sa da upravit maju teraz v predaji na hlinikove profily aj take s miznistou nastavenia uhlov, este otazka ake pletivo a profil Alu si pouzil.

22.6.2019 09:09
kouták

XXX.XXX.168.33

Na volieru jsem použil rámy od "VOLIERY BARVIK".Pletivo 19/19/1.45 mm.Vyrobí přesně na rozměr jaký chcete a doprava byla zdarma až domů.

24.6.2019 13:57
pablitto

XXX.XXX.152.4

Riesim umiestnenie, mam otazku,stekanie psa v noci, ked bude strazit a lietat hore dole, asi nebude dobra volba pre holubnik, ci si zvyknu.

24.6.2019 14:51

pablitto napsal(a):
Riesim umiestnenie, mam otazku,stekanie psa v noci, ked bude strazit a lietat hore dole, asi nebude dobra volba pre holubnik, ci si zvyknu.

Nikdy jsem neměl problém,holubi jsou na psy zvyklí, jelikož ze strany psů není žádná agresivita tak je berou jako součást hospodářství ,samozřejmě pes musí byt veden k tomu , aby byl klidny vyrovnaný a i za me nepřítomnosti je žádným způsobem nehonil ,nerušil atd...psi mají volný pohyb po zahradě a naprostý přístup k holubniku a jejímu okolí.....moji psi holubům nic neudělají,protože vi ,že nesmí a nijak je neruší svým chováním ani přítomnosti ..a to RTW je dost hlučný pes když začne štěkat ....A.E

24.6.2019 14:55
pablitto

XXX.XXX.152.4

ahoj ja budem mat volierovy holubnik,nejde mi o to ze by im pes ublizil,ale o to,ze bude lietat ked strazi dookola hore dole a niekdy aj celu noc ziape na vsetko co sa pohne v lese

24.6.2019 18:45

pablitto napsal(a):
ahoj ja budem mat volierovy holubnik,nejde mi o to ze by im pes ublizil,ale o to,ze bude lietat ked strazi dookola hore dole a niekdy aj celu noc ziape na vsetko co sa pohne v lese

Ja jsem pochopil otázku,ne nebude (neviděl bych v tom problém) moji psi take kolikrát pobíhají celou noc a štěkají kolem holubniku a likvidují vše co tu v leze .Nikdy jsem nezaznamenal žádný negativní vliv ..právě naopak od dob co mam psy tak mi na zahradě hnízdí neskutečné množství drobného ptactva:-))) kurnik mám mimo dosah a vlezla mi tam kuna nedávno a prvni co mě napadlo ,že i tuhle část chovu zpřístupním psům ,omezuje mě okrasna zahrada tu nechci mít zničenou ...A.E

25.6.2019 10:53
pablitto

XXX.XXX.152.4

mam este niekolko otázok

1. pletivo ake, chcem to mat uzavrete - naozaj ziadne hlodavce a ani lasice (okovelkost , hrubka materialu)

2.konstrukcia z dreva , no ako spodna cas, opat aby sa tam odspodu neprehrabali hlodavce

3.z casovych dovodov, ale aj z lepsej udrzby zvazujem pouzit plastovy zahradny domcek s par modifikáciami

4.velkost 4x3m tu nastava zmena nakolko mlade pojdu ked uz to bude mozne inde, terajsia voliera
cize ako sa mi meni rozmer

vopred vdaka ,za kazdu radu

25.6.2019 11:10

pablitto napsal(a):
mam este niekolko otázok

1. pletivo ake, chcem to mat uzavrete - naozaj ziadne hlodavce a ani lasice (okovelkost , hrubka materialu)

2.konstrukcia z dreva , no ako spodna cas, opat aby sa tam odspodu neprehrabali hlodavce

3.z casovych dovodov, ale aj z lepsej udrzby zvazujem pouzit plastovy zahradny domcek s par modifikáciami

4.velkost 4x3m tu nastava zmena nakolko mlade pojdu ked uz to bude mozne inde, terajsia voliera
cize ako sa mi meni rozmer

vopred vdaka ,za kazdu radu

Používám svařované pozink pletivo oka 1.2 mm.... Podlahu dělám s OSB desek o tloušťce 2,5cm.... Plast je neprodysny takže se bude více nahrivat a bude tam nesnesitelné vedro.... Rozměry se nemění vůbec 4x3 metry je minimální plocha pro deset páru

25.6.2019 15:02
pablitto

XXX.XXX.152.4

A OKA MAS AKE

25.6.2019 15:53

pablitto napsal(a):
A OKA MAS AKE

Však ti to tam píšu oko je 1.2 cm

25.6.2019 15:54

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Však ti to tam píšu oko je 1.2 cm

Jo sorry tet sem si všiml že sem napsal mm místo cm😀😉

25.6.2019 21:32
pablitto

XXX.XXX.254.18

pohoda este bude otazok

26.6.2019 11:27
pablitto

XXX.XXX.152.4

este mam otazku ohladom postavenia holubnika na nohy,stale mam obavu z potkanov nakolko chovam aj sliepky,pod castou holubnika by bolo 40cm nic,polozene na debniace tvarnice na to hranoly,2,5cm OSB doska a holubnik z OSB 16MM,strecha do kazdeho s previsom 25 cm,sindel.

26.6.2019 12:20
pablitto

XXX.XXX.152.4

a vsimol som si,ze holubniky su natierane akoby len zvonka,vnutorna strana dreva nie,to je zamer?

26.6.2019 12:53
raspic

XXX.XXX.36.230

"Jaky si to udelas,takovy to mas" Chov.zarizeni a chov holubu neni zadna veda.Kazdy ma jine zkusenosti .Nactene rady do zacatku dobry,ale jen cas ukaze co je dobre a co na ....

26.6.2019 14:37
pablitto

XXX.XXX.152.4

vidis uz zasa dalsi perfektny napad mat cast z priesvitného materialu strechy uz na holubniku,nemas nafotene aj vnutro?

26.6.2019 16:49
raspic

XXX.XXX.36.230

Usporadani holubnika nebo voliery asi zalezi na plemeni holuba.Na foto me zacatky s okrasou.Nyni voliera slouzi pro chovne postovni holuby,kde jsou celorocne.Jen castecne zastresena a kryta.Zadny vnitrni prostor

26.6.2019 17:13

raspic napsal(a):
Usporadani holubnika nebo voliery asi zalezi na plemeni holuba.Na foto me zacatky s okrasou.Nyni voliera slouzi pro chovne postovni holuby,kde jsou celorocne.Jen castecne zastresena a kryta.Zadny vnitrni prostor

Perfektní,prostorné!!!!

26.6.2019 22:56
raspic

XXX.XXX.209.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Perfektní,prostorné!!!!

Rozměr 9,5x3,5 a 20. páru poštaku.

27.6.2019 21:29
pablitto

XXX.XXX.254.18

zatial to vyzera takto: pojde to trochu od zeme na DT, potom dreveny ram,zvysok OSB,este zvazujem z coho strechu,25mm OSB podlaha, 15mm steny

27.6.2019 22:45

pablitto napsal(a):
zatial to vyzera takto: pojde to trochu od zeme na DT, potom dreveny ram,zvysok OSB,este zvazujem z coho strechu,25mm OSB podlaha, 15mm steny

Když už,tak bych volil jeden rozměr tloušťky,proč se okrádát na stěnách na 15?Na podlahu bych OSB nedával....
1.vlhkost trusu (je to lepena štěpka)!!
2.neustálým čištěním, se bude tento materiál ohlodávat osobně bych volil 3cm prkna modřinové nebo aspoň smrk
4.pletivo zásadně ne Čina!Je to šmejd malá okatost např zmiňovaná 16×16 protože je důležitá i tloušťka drátu a cim menší okatost tím tenčí drat
5.nátěr OSB -vnitřní i venkovní plochy bych natřel fasadní barvou obyčejnou bílou a vnitřní prostor následně po nátěru vybílil vápnem zhašeným....je třeba zvážit,funkčnost holubniku i za několik let a brat zřetel na povětrnostní vlivy ,čím lepší to udeláš a promysliš tim déle ti holubnik bude sloužit!!!!!!doporučil bych ti zakoupit nějakou starší literaturu ,ta je nej a přinese hodně vědomostí pro začátek ...A.E https://www.ploty-dops.cz/pletivo-na-voliery?from=30

30.6.2019 21:10
pablitto

XXX.XXX.254.18

ahoj bohuzial sa k literature neviem dostat, kupil sm si co sa dalo aj zohnal starsiu knihu,ale skor sa venujem plemenam, ako veciam okolo holubnika,

2.7.2019 20:19

pablitto napsal(a):
ahoj bohuzial sa k literature neviem dostat, kupil sm si co sa dalo aj zohnal starsiu knihu,ale skor sa venujem plemenam, ako veciam okolo holubnika,

https://www.antikvariat-ukasny.cz/antikvariat-ukasny/eshop/-1-/-4-/5/24806-Vyrabime-chovatelska-zarizeni

2.7.2019 22:30
pablitto

XXX.XXX.0.1

ahoj vdaka no kniha je vypredana, tak ako vsetky holubarske

3.7.2019 00:41

Aaáaaa nevšiml jsem jsi...ja sbírám holubařskou literaturu ,ja takhle dohledávám po antikvariátech.Teď zrovna něco hledám a našel:-))) jinak tuhle knihu seženeš,těch je dost v oběhu...

3.7.2019 13:46
pablitto

XXX.XXX.152.4

ahoj vdaka objednane :-)

30.7.2019 21:22
pablitto

XXX.XXX.254.23

rad by som mal posuvne dvere na vstup a aj na vytvorenie oddelenia,mate daku radu ako to urobit lacno

15.8.2019 08:15
pablitto

XXX.XXX.152.4

este mam otazku na pouzitie kralicieho pletiva ci 0,9mm a oko 16x16
alebo nie.

15.8.2019 08:31

pablitto napsal(a):
este mam otazku na pouzitie kralicieho pletiva ci 0,9mm a oko 16x16
alebo nie.

16×16 tloušťka drátu 1,2 proč se okradat o tloušťku drátu???V tomto rozměru jse dá sehnat i v této tloušťce drát. A.E

16.8.2019 13:00
baštris

XXX.XXX.221.149

Posuvné dveře jsem si udělal s CD profilu na sádrokarton, 8mm šroub a silonové kolečko, pár podložek na vymezení.

16.8.2019 13:17
raspic

XXX.XXX.209.117

baštris napsal(a):
Posuvné dveře jsem si udělal s CD profilu na sádrokarton, 8mm šroub a silonové kolečko, pár podložek na vymezení.

A nekecá .Byl jsem tam,funguje to.Já nakoupil drahé pojezdy a je to zbytečné.

16.8.2019 13:18
pablitto

XXX.XXX.152.4

Ved preto sa pytam, dole to mas ako myslim spodnu cast

16.8.2019 14:06
baštris

XXX.XXX.221.149

pablitto napsal(a):
Ved preto sa pytam, dole to mas ako myslim spodnu cast

Dole je jenom latička aby dveře nevybočovali do strany,nebo se dá dolu taky CD profil.

23.8.2019 20:28
pablitto

XXX.XXX.254.23

ahojte holubnik uz finisujem, no kedze som ho dal nad teren na nozicky a podlahu som dal 22mm OSB, potrebujem radu,co dat na OSB ako doriesit podlahu, len pre upresnenie cely holubnik ma dole OSB obe casti aj holubnik aj voliera.

Přidejte reakci

Přidat smajlík