Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2019 23:09
Medvídek82

XXX.XXX.5.96

Když jsem poprvé viděla Popelku, zamilovala jsem se do holubů. Nyní to vypadá, že dozrál čas splnit si svůj sen. Ráda bych holubník na kůlu, jen 3páry pro “okrasu” a jednou za rok na talíř.
Jaké plemeno byste mi doporučili? Aby si vylétlo samo ale i na něm bylo trošku masa :)
Jsem úplný začátečník, budu ráda za každý Váš příspěvek.

22.6.2019 11:31
kouták

XXX.XXX.168.33

Slezský barevnohlávek je docela odolné plemno a je krásný.Chovatel od kterého je mám ,je měl v holubníku na kůlu 10 let a bez problémů.

26.6.2019 21:37
kko

XXX.XXX.141.6

Koutak má pravdu.

27.6.2019 05:16
paskov244

XXX.XXX.200.184

Chebskou straku , ta vám bude dělat radost i letem.

27.6.2019 10:31
machy43

XXX.XXX.168.46

Já chovám na volno české čejky a bubláky a také žádný problém.
Doporučil bych Vám projít pár výstav a vybrat si plemena, jaká se Vám budou nejvíce líbit. Protože v v konečném důsledku je to to nejdůležitější kritérium. Pak až řešte, které z těch plemen se nejvíce hodí pro Vámi zvolený způsob chovu. 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2019 16:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Barevnohlávek je sice pěkný i odolný, ale je to plašan a těžko ho někdy ještě v kůlovém holubníku chytnete. Ale fungovat to bude.
Zkusil bych spíš něco jako staváky, ti mají zajímavé projevy (orlování, stavění-ne vždy zachováno) a jsou relativně dobře ochočitelní. Létají taky. A pokud nezvolíte holuby přešlechtěné, tak i těch mladých bude dost. Existuje spousta barev.
Dále zajímavou volbou je moravský pštros ve starém létavém typu. Je stále klidnější než barevnohlávek a k tomu zmasilejší, barevně taky atraktivní.
Než začnete s čistokrevnými, zkuste si první holubářskou zkušenost s nějakými kříženci. Ať se naučíte. Pak postupně usaďte vybrané plemeno s nimi spolu a je vykliďte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík