Úžitkové kingi silver

King
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2019 23:32
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Po dlhej dobe som sa minulý rok dostal ku holubov, ktoré mali v českom, slovenskom aj európskom chovateľstve veľký význam na mäsovú produkciu. Tento rok ich porovnávam s kalifornskými holubmi ( hubbel) ako aj s texanmi a zistená úžitkovost je neskutočná. Škoda, že v ČR, ani eú ich už asi nikto nechová, aj keď ide o najolodnejšie plemeno holubov vôbec. Pridávam pár fotiek.
Pekný večer.

26.7.2019 23:40
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Sú to pôvodne línie kingov, z ktorých boli neskôr vyšľachtené súčasné výstavné holuby. Pôvodne boli kingi len v dvoch farbách a to silver ( hnedopasave) a biele. Doc. Havlin ich použil pri tvorbe mäsového hybrida s označením AutoSex4L. Vedel prečo. Ideálna voľba pre chovateľa, ktorý mieni holúbätá využiť jatočne.

10.8.2019 22:01
Tibor Slovensko

XXX.XXX.171.171

Ak by mal niekto záujem, vedieť viac o tejto pôvodnej línii úžitkových kingov, kľudne napíšte.

11.8.2019 20:56
pablitto

XXX.XXX.254.23

ahoj podstatne je kolko odchovaju rocne mladych, nevraviac na sirku genofondu co je k dispozicii

14.8.2019 22:25
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Ale ak by náhodou niekto z Vás vedel o chovateľov v ČR a SR, rád vymením.

14.8.2019 22:38
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Neviem, či prešla predchádzajúca správa, ale v priemere 8 x. Este sa mi podarila zohnať jedna para, od starého chovateľa, ktorý ich choval a ich pôvod teda línia pochádzala od Doc. Havlina. Ale v modrej farbe. Je to nádherný typ holuba.

25.8.2019 22:29
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Modré kingi. Najstarší typ, nič spoločné okrem názvu so súčasným guľatým holubom. Neskutočne vitálne, čiperné a najviac sa mi páči ozobie v tvare srdca. Krása.

3.9.2019 13:55
pablitto

XXX.XXX.152.4

ahoj otazka aky siroky genofond vies ziskat a ako nalozis s tym dalej.
To znamena, ze potrebujes bud neobmedzene financie a cas, alebo ziskat dalsich nadsencov, co pojdu p uzitkovosti a co nebude dobre pojde okamzite prec.

3.9.2019 20:32
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Veď vieš. Nadšencov. To je základ.

3.9.2019 20:53
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

https://www.facebook.com/groups/404976890317927/
Skupina pre tých, ktorí chcú vrátiť holuby do nášho jedálnička a zvýšiť uzitkovost kvalitným výberom v ramci plemena. Nie pridávaním nových druhov do pôvodného plemena, ale vyslovenou selekciou, tvrdou a prísnou, nie " pierkarenim".
Ja sám nechávam len kvalitné holuby, nepredavam za každú cenu. Predám iba to, čo by som si sám nechal a z ktorých mám dosť odchovane. Holuby zásadne predávam zdravé, bez cudzopasnikov a očkované.
Nakoľko mäso z holubov majú radi aj moje deti, krmim zásadne bez gmo.
Samozrejme dodávam aj do reštaurácií, atď. Výlučne predaj z dvora.
S pozdravom. Tibor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík