Dobrý den prosím o radu holoubata mají vyvracenou vždy jen jednu stalo se mi to už několikrát a tak se chci zeptat zdali je to nějakou nemocí či snad tím že jsou rodiče těžcí jinak holoubata nemají žádné jiné příznaky onemocnění děkuji za rady
Buď samec, alebo samica zle nasadajú na mladé, čo bude spôsobené pravdepodobne veľkosťou Hniezdne búdky. Mne to robil samec, ktorému nestačil rozmer búdky 30x30 cm, tak som vyhodil stredovú prepazku a majú 30 x 60 cm a zrazu je všetko v poriadku. Ta nozicka je vyklbena. Tak isto je dôležité čistiť hniezdo, aby sa tam nevytvorila jama, mladé ani krmiaci holub nemá inú možnosť ako po nich poskakat. Ale toto je len v prípade, že to spôsobuje pár. Treba odsledovať, či to nerobí náhodou iný jedinec v toku.
Keď som sa s tým stretol prvý krát, prvé čo bolo v hlave- choroba. Aj mi radili chovatelia- vyradiť, Marková choroba , salmonela,.... Keď sa to stalo na druhej znaske u oboch, deň po Tom, ako som im navliekol kruzka, už som vedel ktorá bije. Píšem z vlastných skúseností. Mala búdka, samec chce striedať samicu, maju slabý komfort na sedenie tak skáču po mladých, lebo inak nemajú ako.
S pozdravom.