Holuby na balkóně

Český holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sfingy

10.9.2019 15:52
Sfingy

XXX.XXX.228.251

Dobrý den,
Obracím se na vás s prosbou. Na balkóně se mi zahnízdili holubi. To se stalo nékdy na jaře a od té doby na střídačku sedí jedna až dvě samice. Jedna dochová, mladí odletí a v průběhu toho se jiné mláďata vylíhnout. Ráda bych je z balkónu šetrně odehnala, ale nechci a nebudu ničit hnízdo a nebo je nějak hubit. Jen je to začarovaný kruh a není pauza, kdy bych mohla balkón začít vyklízet či případně nastražit nějaké plašiče (makety dravce, větrníčky apod).
Chtěla bych se zeptat, pokud bych vytvořila tŕeba v květináči hnízdo a připevnila ho na balkon, který bych mezitím zasíťovala, našla by ho holubice? Myslím jako zvenčí, snad mi rozumíte :) Jedno mládě je vylíhlé a další zatím ne. Nebo mám počkat aź se vylíhnou obě? Bojím se, ale aby mezitím nepřiletěla nějaká jiná matka a nebyla jsem opět na začátku. Nechci jim v žádným případě ublížit, ale jsem bezradná. Prosím, jak byste postupovali? Moc děkuji

10.9.2019 16:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

když jste to vydržela doteď, tak vyčkejte, ten měsíc už vás nezabije , až vylétnou tak vše zlikvidujte...

Sfingy

10.9.2019 18:42
Sfingy

XXX.XXX.228.251

Jenomźe mezitím tam naběhne jiná, oni to neodchovají zaráz, ale na střídačku, proto uź jsem z toho koloběhu nešťastná.. To jedna ješte sedí na puberťácích a druhá vedle ní na vajíčkách.. no a balkón je fakt luxusní..:(

10.9.2019 18:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

Sfingy napsal(a):
Jenomźe mezitím tam naběhne jiná, oni to neodchovají zaráz, ale na střídačku, proto uź jsem z toho koloběhu nešťastná.. To jedna ješte sedí na puberťácích a druhá vedle ní na vajíčkách.. no a balkón je fakt luxusní..:(

tak tej "druhej" to nedovolte a vejce jí vyhoďte, mám ale pocit, že je to jen jeden plodnej pár , můžete dát foto dospělých ?
teď by měli začít pelíchat a přestat hnízdit

Sfingy

11.9.2019 21:14
Sfingy

XXX.XXX.228.251

Já se omlouvám, ale samice od těch nejmladších je nevyfotitelná. Je hned vedle dveří a když otevřu, vyletí pryč. Zatím se neukázala žádná další. Myslíte, že by teď mohly mít chvilku pauzu? Lítají tam asi dvě samice, ten balkon bohužel vypadá fakt hrozně. Počkám ten měsíc, nechám je a pokud se ukáže nějaká další, tu už zkusím nějak odehnat neź naklade. Nechci jim ublížit ani škodit, ale oni teda dosti škodí mně :(

11.9.2019 23:48
machy43

XXX.XXX.168.46

Je to jeden pár. Holub a holubice se na vejcích pravidelně střídají a oba se také starají o holoubata To, že nasedají na nová vejce ještě dříve než předchozí holoubata vylétnou, je běžný jev. Zarazí je v tom až zima. Pokud hnízdo i s holoubaty přesunete někam poblíž, dospělí ho najdou. Ptáci poznávají své mladé sluchem, takže si je mladí přivolají. Balkon ale určitě zabezpečte, jinak holoubata odchovají a s další snůškou je máte zase zpět. Už jsou tam prostě doma.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2019 07:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sfingy napsal(a):
Dobrý den,
Obracím se na vás s prosbou. Na balkóně se mi zahnízdili holubi. To se stalo nékdy na jaře a od té doby na střídačku sedí jedna až dvě samice. Jedna dochová, mladí odletí a v průběhu toho se jiné mláďata vylíhnout. Ráda bych je z balkónu šetrně odehnala, ale nechci a nebudu ničit hnízdo a nebo je nějak hubit. Jen je to začarovaný kruh a není pauza, kdy bych mohla balkón začít vyklízet či případně nastražit nějaké plašiče (makety dravce, větrníčky apod).
Chtěla bych se zeptat, pokud bych vytvořila tŕeba v květináči hnízdo a připevnila ho na balkon, který bych mezitím zasíťovala, našla by ho holubice? Myslím jako zvenčí, snad mi rozumíte :) Jedno mládě je vylíhlé a další zatím ne. Nebo mám počkat aź se vylíhnou obě? Bojím se, ale aby mezitím nepřiletěla nějaká jiná matka a nebyla jsem opět na začátku. Nechci jim v žádným případě ublížit, ale jsem bezradná. Prosím, jak byste postupovali? Moc děkuji

Nechte je odchovat holoubata a každá případná další vejce vyhazuje tím zabráníte dalšímu odchovu ...po vyvedení mladých balkon zabezpečte a je po problému

12.9.2019 12:44
gary

XXX.XXX.5.190

Co by za to dali chovatelé dnešních zdegenerovaných národních plemen, která za celou sezonu odchovají 1-2 holoubata za max. péče chovatele a s veterinární podporou a chůvami apod. Tak to má být - holubí pár po vylíhnutí holoubat do 10 dnů znovu nasedne a hnízdí na dalších vejcích, tomu se říká užitkový chov !
Škoda , že to nejsou mor. pštrosi, to bych pro ně hned jel....

Sfingy

12.9.2019 17:25
Sfingy

XXX.XXX.228.251

Moc vám děkuju za rady! Možná je to fakt jeden pár, ale opravdu se činí. Tak já budu číhat a kdyžtak další eventuelní várku rychle zneškodním neź se vylíhne. Ach jo, jinak to asi nejde..
Gary: Jestli chcete, jsou vaši! Všichni, celá ta holubí familie

Kvůli zateplení je boční balkon taková dlouhá úzká nudle, asi jsou tam fakt spokojení, no co už. Snad jsou tihle drobci poslední.

Ještě jednou diky vám všem zkušenějším a přeji ať se vám daří

14.9.2019 21:11
Olánek

XXX.XXX.112.191

V každém případě jde o další uživatele nemovitosti,Jak je to právně ošetřeno mně není prozatím známo.Zjevně záleží zda tam bydlí holoubci se souhlasem vlastnika,družstva či nikoliv.

17.9.2019 13:00
petr008

XXX.XXX.193.159

Nejlépe to vystihl gary. Máte na balkóně špičkový "chov" přímo pod nosem. Pracuji v Brně a je mně vždycky líto, když vidím jak se likvidují hnízda holubů.
Podle mě, pokud přemístíte hnízdo o metr nebo dva, tak ho holubi najdou a nemusíte ho likvidovat. Pokud máte děti, tak mají tak názorný přírodopis, jaký ve škole nikdy neuvidí. A pokud jim semotamo seberete nějaké holoubě na polévku, tak to holubi budou brát jako nájemné...
Já bych se za ně přimlouval, ale mluvit Vám do toho samozřejmě nechci. Akorát si vždycky postesknu, když vidím jak se v zájmu pokroku likviduje to, co funguje a zavádí to, co nefunguje.
Takto byly "šlechtěním" postupně ZK....NI nejen holubi, ale i králíci, včely... Kteří teď bez chemického ošetření a léčení nepřežijí. Je to tak, sám je chovám a vím to moc dobře. A každý druhý z nás pak umírá na rakovinu, protože člověk stojící na vrcholu potravní pyramidy té chemie ve výsledku dostane největší dávku. Doba na H....
Ale Vy máte na balkoně téměř bio chov a ještě k tomu za darmo. Takže je to na Vás.

Přidejte reakci

Přidat smajlík