Columbi

XXX.XXX.79.58
Dobrý den přátele.
Neměli by jste tip jak zachránit holuba? Podotýkám, ze holub je aktivní, lítá, dobře jí.
V týdnu jsem v holubniku sypal podlahovou desinfekci- Suchomix. Jedna se o reakci na prach nebo závažnou nemoc....
Diky P.
Zdravím.
Vždy je těžké laicky určit co je to za nemoc,ale v nemocech holubů je ,že jednostranný zánět oka= Ornitoza.Na co v tomto případě čekat a snažit se léčit,když ornitoza je jediná nemoc přenosná na člověka a u člověka se projevuje jako slabý zápal plic.Každý starý holubář tuto nemoc určitě jednou měl.Utracení je JEDINÉ řešení. Kouťák
Columbi

XXX.XXX.20.77
Je to určitě ornitoza, protože jsem objevil dalšího holuba, který měl kalné oko jako z učebnice. Holubi to mají za sebou a čekám jestli začnou padat další.... a to jsem tento rok začal... zatím koníček nic moc....
labat
napsal(a):
Zdravím, řešil jsem před lety u poštovních holubů. Kamarád mi doporučil lék Deoxymykoin tbl. Dával jsem 1/2 tabletky na holuba, tenkrát mi to pomohlo. Nedělám chytrého, veterinu jsem nestudoval, jen se snažím pomoci.
Ať se daří,
Vašek
Zdravím.
Příteli a to je právě ono,proč jsem doporučil neléčit a utratit.Deoxymykoin je antibiotikum tetraciklinové řady,tedy nejsilnějí.Po podání má holub zničenou imunitu,musí se podávat probiotika a stejně je to prd platné a věř,že to myslím s holubama dobře a utracení je to nejrozumnější.Kouťák