Zánět v oku

Poštovní holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Columbi

15.9.2019 18:20
Columbi

XXX.XXX.79.58

Dobrý den přátele.
Neměli by jste tip jak zachránit holuba? Podotýkám, ze holub je aktivní, lítá, dobře jí.
V týdnu jsem v holubniku sypal podlahovou desinfekci- Suchomix. Jedna se o reakci na prach nebo závažnou nemoc....
Diky P.

15.9.2019 21:52
holubisemerad

XXX.XXX.249.241

Holuba izolujte. Může to být infekční rýma. Podlahovou desinf. to určitě není.S.S.

16.9.2019 20:08
jirka92

XXX.XXX.251.246

Dobrý den měl jsem ten samý problém a vyřešily to oční kapky bohužel už nevím jaké to byli když by to nezabralo pak antibiotikum

16.9.2019 20:57
holubisemerad

XXX.XXX.249.241

Zadejte Polášek poštovní holubi. Infekční rýma.
Sledujte ostatní holubi. Na těchto stránkách získáte odborné informace otec i syn jsou chovatelé- veterináři. S.S.

17.9.2019 14:35
Tibor Slovensko

XXX.XXX.225.84

Nerád zasahujem do týchto debát, ale hemofilna nádcha to na 100% nieje.

17.9.2019 18:49
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Vždy je těžké laicky určit co je to za nemoc,ale v nemocech holubů je ,že jednostranný zánět oka= Ornitoza.Na co v tomto případě čekat a snažit se léčit,když ornitoza je jediná nemoc přenosná na člověka a u člověka se projevuje jako slabý zápal plic.Každý starý holubář tuto nemoc určitě jednou měl.Utracení je JEDINÉ řešení. Kouťák

17.9.2019 21:23
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

No v podstate áno, len som to nechcel tak napísať. Na trhu sú však už aj lieky na ornitozu. Otázka je, či tým nekazime holuby- zbytočne. Niekedy je vyradenie z chovu najlepšia cesta.

18.9.2019 09:51
labat

XXX.XXX.241.43

Zdravím, řešil jsem před lety u poštovních holubů. Kamarád mi doporučil lék Deoxymykoin tbl. Dával jsem 1/2 tabletky na holuba, tenkrát mi to pomohlo. Nedělám chytrého, veterinu jsem nestudoval, jen se snažím pomoci.
Ať se daří,
Vašek

Columbi

18.9.2019 15:26
Columbi

XXX.XXX.20.77

Je to určitě ornitoza, protože jsem objevil dalšího holuba, který měl kalné oko jako z učebnice. Holubi to mají za sebou a čekám jestli začnou padat další.... a to jsem tento rok začal... zatím koníček nic moc....

18.9.2019 15:31
kouták

XXX.XXX.168.33

labat napsal(a):
Zdravím, řešil jsem před lety u poštovních holubů. Kamarád mi doporučil lék Deoxymykoin tbl. Dával jsem 1/2 tabletky na holuba, tenkrát mi to pomohlo. Nedělám chytrého, veterinu jsem nestudoval, jen se snažím pomoci.
Ať se daří,
Vašek

Zdravím.
Příteli a to je právě ono,proč jsem doporučil neléčit a utratit.Deoxymykoin je antibiotikum tetraciklinové řady,tedy nejsilnějí.Po podání má holub zničenou imunitu,musí se podávat probiotika a stejně je to prd platné a věř,že to myslím s holubama dobře a utracení je to nejrozumnější.Kouťák

Přidejte reakci

Přidat smajlík