Jak si založit holubník

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2019 12:17
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Dobrý den chtěl bych začít s chovem holubů ale mám možnost jen volný chov. Holuby chci chovat na okrasu Nikoly na závody výstavy atd. Ale potřebuji holuby s ne moc vekkymy nároky na prostor. Předem děkuji za odpovědi Petr K.

17.10.2019 12:18
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Podle toho budy vyrábět holubnik.

17.10.2019 12:35
xchipsy

XXX.XXX.142.3

No a jaký prostor máš k dispozici? Alespoň dvůr nebo zahradu? Já chovám kingy, mají samozřejmě svůj holubník a každé ráno je pustím ven a oni až do večera chodí po zahradě
Záleží, jaké plemeno se ti líbí, jestli spíš létaví nebo "slepičky", co máš v plánu dělat s holoubaty atd.. Podle toho pak budou nároky na konkrétní "styl" holubníku..

17.10.2019 18:26
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

xchipsy napsal(a):
No a jaký prostor máš k dispozici? Alespoň dvůr nebo zahradu? Já chovám kingy, mají samozřejmě svůj holubník a každé ráno je pustím ven a oni až do večera chodí po zahradě
Záleží, jaké plemeno se ti líbí, jestli spíš létaví nebo "slepičky", co máš v plánu dělat s holoubaty atd.. Podle toho pak budou nároky na konkrétní "styl" holubníku..

No spíš slepičky ten King je dobře k sehnání???

17.10.2019 19:32
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Sehnat kingy není problém (ale to ani u většiny ostatních plemen
Nejlepší je zajet si na nějakou větší výstavu (teď třeba bude ta Lysá) a tam si podle katalogu pak najít kontakty na chovatele. Příp. se dá samozřejmě koupit něco i přímo na výstavě.

17.10.2019 21:55
ZBO

XXX.XXX.116.252

PORADIL BYCH ZAČÍT S POŠTOVNÍMI HOLUBY.NEJLÉPE NA JAŘE SEHNAT ASI 8KS.KTERÉ JEŠTĚ U CHOV.NELÉTALI, ALE JIŽ SAMI ŽEROU.SEHNAT U CHOV.KTERÝ JE NEMÁ NA ZÁVODĚNÍ A BUDOU LEVNÁ.JSOU TO HOLUBI OSTRAŽITÍ A V RŮZNÝCH BARVÁCH.BUDOU SE DOBŘE USAZOVAT,BEZ ULECENÍ.PRO ZAČÁTEK IDEÁLNÍ.JÁ MÁM HOLUBNÍK NA ZAHRADĚ DŘEVĚNÝ A PŘEDNÍ STĚNA PLETIVO.DENNĚ NA NOC ZAVÍRÁM.

18.10.2019 07:07
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

ZBO napsal(a):
PORADIL BYCH ZAČÍT S POŠTOVNÍMI HOLUBY.NEJLÉPE NA JAŘE SEHNAT ASI 8KS.KTERÉ JEŠTĚ U CHOV.NELÉTALI, ALE JIŽ SAMI ŽEROU.SEHNAT U CHOV.KTERÝ JE NEMÁ NA ZÁVODĚNÍ A BUDOU LEVNÁ.JSOU TO HOLUBI OSTRAŽITÍ A V RŮZNÝCH BARVÁCH.BUDOU SE DOBŘE USAZOVAT,BEZ ULECENÍ.PRO ZAČÁTEK IDEÁLNÍ.JÁ MÁM HOLUBNÍK NA ZAHRADĚ DŘEVĚNÝ A PŘEDNÍ STĚNA PLETIVO.DENNĚ NA NOC ZAVÍRÁM.

Pošťáky jsem mnel ale sežral my je jestrab

18.10.2019 14:13
jo012810

XXX.XXX.101.35

KLIMEK PETR napsal(a):
Pošťáky jsem mnel ale sežral my je jestrab

Chlapče(pokud teda jsi se představil pravdivě), je dobře, že se zajímáš o chov holubů tak z mnoha úhlů pohledu. Nejsem si však jist, že jsi skutečně začínající chovatel, když píšeš, že ti jestřáb vzal pošťáky? Z toho mi vyplývá, že jsi je mněl někde v holubníku a všechny tvé dotazy jsou možná jen pro "osvěžení" diskuze na ifauně...???

18.10.2019 16:12
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

jo012810 napsal(a):
Chlapče(pokud teda jsi se představil pravdivě), je dobře, že se zajímáš o chov holubů tak z mnoha úhlů pohledu. Nejsem si však jist, že jsi skutečně začínající chovatel, když píšeš, že ti jestřáb vzal pošťáky? Z toho mi vyplývá, že jsi je mněl někde v holubníku a všechny tvé dotazy jsou možná jen pro "osvěžení" diskuze na ifauně...???

Ano mám něco jako holubnik je to velká dřevotřískové bedna se dvěma výlety ale zkoušel jsem už pár druhů holubů ale paviky mi sežral jestrab pošťáky i stávaky taky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2019 19:24

jo012810 napsal(a):

Vždyť Vy nejste o moc lepší 😃😃😃nejste schopný odpovědět na moje dvě otázky a to sem kvůli Vám založil samostatné vlákno......

18.10.2019 21:31
spadla.z.jahody

XXX.XXX.61.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vždyť Vy nejste o moc lepší 😃😃😃nejste schopný odpovědět na moje dvě otázky a to sem kvůli Vám založil samostatné vlákno......

Možná pán jo012810 nestudoval Vysokou školu života, kterou máte uvedenou Vy na svém FB profilu.

18.10.2019 23:49

spadla.z.jahody napsal(a):
Možná pán jo012810 nestudoval Vysokou školu života, kterou máte uvedenou Vy na svém FB profilu.

Chovem holubu se zabývám 24 let jak dlouho vy?pan Jo a tak dále není schopný odpovědět na daný dotaz proto reaguji tak jak reagují....můj fb profil je samozřejmé přístupný každému kdo chce já se nemám za co stydět 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík