Je to v dnešní době relevantní dotaz, pokud bydlíte v celkem husté zástavbě a vaše střecha je stejně vysoká a nebo nižší, než střechy okolní. Na domácí střeše se budou držet holubi, kteří nevynikají v letu a nebo např. tippleři, kteří se vypouštějí k tréninkům a soutěžím a přistávají na nějaké určené místo u svého holubníku. Jinak vyšší střechy(třeba sousedovi) lákají především holoubata. Ale většinou se dá zvládnout výcvikem(plašením na cizí střeše), při dohodě se sousedem, že budou sedat a pobývat na vaší střeše. Je to o umění a trpělivosti chovatele a dobrých sousedských vztazích...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Macho82
napsal(a):
Děkuji moc za vaši rychlou odpověď. Ja mám zatím dobrý sousedy kdyžtak jse s nima domluvím slušně. Zrovna nad tipplerama uvažuji tak doufám zeto bude v pohodě.Zatím studuji literatury a pripravuji se.A ješte jednou děkuji odpověď

Macho82
napsal(a):
Děkuji moc za vaši rychlou odpověď. Ja mám zatím dobrý sousedy kdyžtak jse s nima domluvím slušně. Zrovna nad tipplerama uvažuji tak doufám zeto bude v pohodě.Zatím studuji literatury a pripravuji se.A ješte jednou děkuji odpověď

Macho82
napsal(a):

Macho82
napsal(a):
Dobrý den všem chovatelům a příznivcům holubů.Chtěl bych zeptat když jste začínali s chovem holubů nebyli problémy se sousedy ?Proč se tak blbě ptám? Chtěl bych začít s chovem holubů a nechci mít zbytečně problémy se sousedy. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Budapešťsky vysokoletec
přikláním se k názoru př.jo 012810.předně musíte u výletka zajistit klid a bezpečí na své střeše.pokud bude ze své střechy něčím nebo někým plašen zvláště v prvních dnech volného seznamování se s okolím holubníka,bude klid hledat jinde.pokud to jednotlivec udělá vícekrát,je lepší ho z volného letu vyřadit.u holuba platí,že se ten jednotlivec nezlepší,ale zkazí ostatní.

Dobrý den .
přikláním se taky k panu Josefu Beranovi .
Tippleři by k vám hodili . Sám jsem členem KCHT od roku 2006 to mi bylo 16 let . Momentálně kupuju za naší vesnicí pozemek malou louku kterou oplotím a přestěhuju tam většinu chovů . Mám problémy se sousedem kvůli stávákkům a poštákům . vadí mu že je pouštím na střechu mu nelétají ale vadí mu když mu hejno přeletí nad domem nebo kolem domu prej mu můžou v letu pokadit střechu a zahradku . Tak mi je plaší stále při každém pouštění . nadává mi do parchanta a když mě zahlédne na zahradě jak pozoruju hejno při letu tak na mě ukazuje prostředník . Je mu 73 let . Takže přestěhuju skoro všechno a doma si nechám jen Budapeštské vysokoletce a Anglické tipplery . Je to louka 300 až 350 m od vesnice kolem smá louka a samé pole tak mohou polařit a budou mít klid .

Oplotím to vyseču to a nastěhuju holubníky a budou mít hezký vyhled do krajiny a klid .

A husičky na výpas louky taky... Nejlíp nějaké lehké samostatné-češky, franské, divoké, štajnbašky,-budou po něm létat jak divé a řvát.
Husa je super hlídač, který jde chovat bez oplocení. Na rozdíl od psa. Ale jak pes se nikdy nevycvičí.

napsal(a):
A husičky na výpas louky taky... Nejlíp nějaké lehké samostatné-češky, franské, divoké, štajnbašky,-budou po něm létat jak divé a řvát.
Husa je super hlídač, který jde chovat bez oplocení. Na rozdíl od psa. Ale jak pes se nikdy nevycvičí.
J . Erlec to sis spletl oddělení . Tady se diskutuje o holubech ne o drůbeži .
Dobrý den jb007.
Vasi situaci vám vůbec nezávidím někteří lidi jsou zvláštní a neprejicny. Já jsem jeste se sousedem o tom svém záměru nemluvil zatím. Asi jsi bude klepat na hlavu že něco beru. Ono to pro něj bude asi velké překvapení. Na stavbu holubniku mám vše připravené trámky prkna jenom musim vymyslet kam to umístit na zahradě. A hlavně to důležitý.
Přeji vám do nového roku a všem chovatelům ať jse vám daří jak v životě tak v chovatelstvi .