Dobry den. Stretli ste sa uz s niecim takymto? Kormidlove pera sa normalne nevyvinu a zostanu v stonkach. Ostatne perie sa vyvija bez problemov. Ide o chorobu, ci to je nedostatok niecoho? Mal som po tomto holubovi mlade a tie boli uplne v poriadku, takze mam za to, ze dedicne to nie je. Ide o cenneho holuba ktoreho by som nerad vyradil pokial sa nejedna o nieco vazne. Dakujem za odpovede.
Raz pred 45 rokmi som dostal darom poštového holuba,mal toto isté ale na ručných letkách na oboch krídlach,5,6,7mu letku.Darca mi vysvetlil ako nesprávne použil prípravok NILVERM,ktorý sa vtedy bežne používal.Holub normálne lietal,ale s tými dierami v krídlach už nemohol pretekať.Potomstvo bolo vždy zdravé.Mal to doživotne,i keď som každý rok dúfal že nové letky budú v poriadku,no neboli.
Přikláním se k názoru Zdeňka (Kouťák), řekl bych nedostatek vitaminu. Myslím, že to není žádná tragedie, stává se to při pelichání nebo u mladých, když jim takto pero roste a nerozbalí se. Někdy stačí ten tubus kolem toho pírka odstranit, rozdrolit a pírko se rozevře zvlášť po vykoupání. Anebo vytrhat postupně a počkat co doroste.
Liekom sa snazim vyhybat a za celu dobu chovu holubov som podaval len Enrogal a Doxygal ked uz bolo fakt zle. Pri Doxygale som odpozoroval ze mlade na hniezde prestali rast, ale ze sa nema podavat v obdobi rozmnozovania som sa nedocital.
Toto ma ale hodne prekvapilo ze lieky mozu mat az taky negativny a hlavne dlhodoby vplyv na vyvin a stav peria.
Ten holub sa uz taky ku mne dostal. Schvalne predoslemu majitelovi zavolam ake lieky podaval.
Vsetkym diky za reakcie
Zadavatel neuvádí, že by podal helmigal. Poruchy růstu per se u běloocasých holubů objevují snad u každého chovatele, většinou ale jen u jednoho, dvou holubů za sezonu, možnou příčinou je úprava (vytržení) barevných per v počátcích života holouběte, druhou příčinou inbreeding, další příčina spočívá v tom, že ocasní pera mohou být u běloocasých holubů zčásti oslabená již "geneticky" a špatný výsledek mají na svědomí vlivy prostředí, včetně parazitů, léků atd.
Uživatel s deaktivovaným účtem

5555
napsal(a):
Zadavatel neuvádí, že by podal helmigal. Poruchy růstu per se u běloocasých holubů objevují snad u každého chovatele, většinou ale jen u jednoho, dvou holubů za sezonu, možnou příčinou je úprava (vytržení) barevných per v počátcích života holouběte, druhou příčinou inbreeding, další příčina spočívá v tom, že ocasní pera mohou být u běloocasých holubů zčásti oslabená již "geneticky" a špatný výsledek mají na svědomí vlivy prostředí, včetně parazitů, léků atd.
Zdravím v jednom příspěvku popírate vliv léků a cituji ,,jimi připisována zla jsou věcnou holubařskou chimérou"......a ve druhém příspěvku tvrdíte ,,špatný výsledek mají na svědomí vlivy prostředí, včetně parazitů, léků atd"?? Myslim že p.Pokorný Vám chtěl pouze vyvrátit verzi.A pouze zveřejnil informaci, která se nachazi v přívalovém letáků Helmigal jednoho zpouživanych farmaceutickych produktů....nikoliv ,že tento přípravek zadavatel použil......Chovu Zdar A.E
Má zkušenost je trochu jiná . Léky nepodávám holubům vůbec a přesto se mi tento jev vyskytl . Když jsem zaschlé pouzdro na peru narušil bylo krvavé většinou stačilo toto pero několikrát navlhčit a to se rozprostřelo takřka do normálního stavu . Od doby co v době přepeřování dávám holubům každý den čistou vodu na koupání v ní výluh z kopřiv a jednou týdně březovou vodu mám od této poruchy v přepeřování pokoj.
chovu zdar