Nikdo vám neporadil .
Holubník by měl odpovídat plemeni které chceme chovat tedy velikostně i vybavením ( velký voláč bude mít sedačky od sebe dál než Pražský rejdič ,to samé platí i o hnízdním prostoru ) .Tam kde umístíte 5 pár velkých holubů může být i 8-9 malých . V každém případě rekonstrukce by měla spočívat v modernizaci která s příjemní pobyt holubu v holubníku a vám v jeho obsluze.
Já bych si postavil holubník z roštovou podlahou (volieru 2,50 na 4,00 čistím jednou týdně asi 10 min vapkou ) a bez jedné stěny . Pro usnadnění pod roštem mám šikmou podlahu která mi svede vodu a trus do jímky ,zalévám s ní zeleninu . Důležitý je taky výlet který by měl být volen podle plemene některá jsou agresivní a mohlo by se stát že mladí holubi zůstanou na dešti nebo v noci ven jen proto že se budou bát vejít do holubníku . Napaječku umisťuji asi 10 cm nad podlahou kvůli znečistění vody . V chovném holubníku kde mám betonovou podlahu vyspadovanou taky do jímky podkládám krmítko a gritník na rošt 15 cm nad podlahu rošt musí být takový aby holubi nezobali spadlé krmivo z podlahy . Holubník i voliéra by měli být situován na východ tou nejsvětlejší části (okno , pletivo) . Před holubníkem volieru . Nezapomeňte na osvětlení a zásuvku.
¨
chovu zdar
Já jsem "rekonstruovala" holubník z přístřešku na seno pro koně Pro 4 chovné páry kingů, ale bez voliéry, každé ráno všechny pouštím a mají volný rozchod a rozlet po dvoře a zahradě...