Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2019 11:25
nikola2005

XXX.XXX.188.82

Umírají mi holubi mají úplně plná volata a umírají postupně ještě před týdnem jsem jich měla dvanáct a dnes jich mám už jen pět tak mi prosím pomocte.

31.12.2019 12:48
jo012810

XXX.XXX.101.35

Těžko pomáhat na dálku po internetu. Úhyny mohou mít nepřeberné množství příčin...Nic nezkazíte, když začnete podávat čaj z hluchavky, mírně přislazený medem a rýži natural. Nicméně by to chtělo provést pitvu a vyšetření, ale to něco stojí....

31.12.2019 18:15
gary

XXX.XXX.51.84

Než dostanete zprávu z laborky , tak už jste bez holubů, pak už jen pitvat...ale výsledek nejistý a drahý / ca 1500 Kč/ !
Zkuste jim dát živočišné uhlí, Humac natur ,carbantox či jiné a probiotika,pokud to přežijí , tak OK, ne-li tak vydezinfikujte celý holubník a na jaře začněte znovu s novými holuby
Hodně štěstí

31.12.2019 19:38
M.stehno

XXX.XXX.241.249

gary napsal(a):
Než dostanete zprávu z laborky , tak už jste bez holubů, pak už jen pitvat...ale výsledek nejistý a drahý / ca 1500 Kč/ !
Zkuste jim dát živočišné uhlí, Humac natur ,carbantox či jiné a probiotika,pokud to přežijí , tak OK, ne-li tak vydezinfikujte celý holubník a na jaře začněte znovu s novými holuby
Hodně štěstí

Když ma někdo chov kvalitní,, i cenný, tak tech 1500 kc je lepsi nez přijít o celý chov. Spíše bych nechal udelat rozbor trusu.

31.12.2019 20:44
Tibor Slovensko

XXX.XXX.120.103

Iné príznaky? Trus? Skúste zavolať p. Pinčák, +421905606060, dlhoročné skúsenosti, opíšte mu symptómy, na diaľku aspoň niečo. S pozdravom.
Dezinfikuje pravidelne každý deň VirconS.

1.1.2020 00:57
nikola2005

XXX.XXX.186.47

Mockrát vám všem děkuji ani nevíte jak jste mi pomohli.

2.1.2020 09:09
gary

XXX.XXX.51.84

M.stehno napsal(a):
Když ma někdo chov kvalitní,, i cenný, tak tech 1500 kc je lepsi nez přijít o celý chov. Spíše bych nechal udelat rozbor trusu.

Když hynou tempem 1ks/den a má jich 5, tak jak dlouho bude trvat než uhynou i ty zbylé ?Jak dlouho trvá vyšetření trusu a kultivace vzorku uhynulého holuba, aby se určila citlivost na vhodné léčivo navíc když je 31.12. a do Tří králů mají všude dovolenou / i v těch laboratořích /. To nemluvě o čase nutném na dopravu vzorku trusu a mrtvoly holuba na adresu laboratoře.....
Nebo počkat jestli to těch 5 nepřežije a bez léčby tak získat chovné kusy s imunitou....ty pak budou cenné.

2.1.2020 09:23
2mazutak

XXX.XXX.6.110

gary napsal(a):
Když hynou tempem 1ks/den a má jich 5, tak jak dlouho bude trvat než uhynou i ty zbylé ?Jak dlouho trvá vyšetření trusu a kultivace vzorku uhynulého holuba, aby se určila citlivost na vhodné léčivo navíc když je 31.12. a do Tří králů mají všude dovolenou / i v těch laboratořích /. To nemluvě o čase nutném na dopravu vzorku trusu a mrtvoly holuba na adresu laboratoře.....
Nebo počkat jestli to těch 5 nepřežije a bez léčby tak získat chovné kusy s imunitou....ty pak budou cenné.

je těžké radit,když pisatelka neuvedla čím krmí a napájí.7 kusů za týden je hodně,prijde mi to jako otrava,třeba obsahem semene koukolu v krmivu.napájení čajem je v tomto případě na místě,třísloviny a taniny v něm obsažené některé jedy neutralizují.ke krmivu je vhodné podávat pouze pšenici přelitou žhavou vodou.alespon do doby, než přijdou výsledky z laboratoře.zatím se nic lepšího dělat nedá.

2.1.2020 17:43
M.stehno

XXX.XXX.241.249

gary napsal(a):

ono je těžké radit když paní neuvedla příznaky nebo čím krmí,napají atd. jak píše 2matuzak

2.1.2020 19:53
nikola2005

XXX.XXX.232.180

Příznaky jak mám prosím vás napsat příznaky když je nacházím už mrtvé?

2.1.2020 19:57
nikola2005

XXX.XXX.232.180

Dobrý den zjistila jsem ze mi umřeli pouze samci a žádná samička

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2020 20:03

hnízdí?

3.1.2020 08:35
nikola2005

XXX.XXX.178.113

Ne, nehnízdí

4.1.2020 08:32
kukurukuku

XXX.XXX.89.203

Dobrý den. Zkuste nechat holuby naočkovat na pseudomor- pharmavac columbi. Málo co by mělo tak rychlý spád...popř avipest do vody...

4.1.2020 10:37

kukurukuku napsal(a):
Dobrý den. Zkuste nechat holuby naočkovat na pseudomor- pharmavac columbi. Málo co by mělo tak rychlý spád...popř avipest do vody...

Paramyxovirus je spíš onemocnění letní. A očkovat holuby, kteří by mohli být nemocní a oslabení, je na nic. Není to lék, je to vakcína. Další věc je, že PMV je nemoc hlavně výletků. Takže tam ten problém nebude.

4.1.2020 11:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Paramyxovirus je spíš onemocnění letní. A očkovat holuby, kteří by mohli být nemocní a oslabení, je na nic. Není to lék, je to vakcína. Další věc je, že PMV je nemoc hlavně výletků. Takže tam ten problém nebude.

Rozumná odpověď. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík