Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2020 05:45
jirinovak

XXX.XXX.168.105

Rotvik napsal(a):
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/v-cesku-se-objevila-ptaci-chripka-86689?dop-ab-variant=100&seq-no=1&source=hp&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

CITACE

Ptačí chřipka se na území České republiky objevila po třech letech. Jedná se o nebezpečnou virovou nákazu kura domácího, krůt, vodní drůbeže, holubů, pernaté zvěře, exotických ptáků a volně žijícího ptactva.

HOLUBI jsou stále uváděni, i když ptačí chřipku nikdy neměli.

JN

17.2.2020 14:56
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Rotvik napsal(a):
https://www.ararauna.cz/2020/02/cesko-ma-druhe-ohnisko-ptaci-chripky-nachazi-se-ve-slepoticich-na-pardubicku-jde-o-kruti-farmu/?fbclid=IwAR2TZ9qHxc1W1uP2Zl8JSd4iYUb2s5z8hQOGvLTpbTC5IJF00BgEYC6Uuyk

Jsou na tuhle práci chřipku holuby imuni

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2020 18:24

KLIMEK PETR napsal(a):
Jsou na tuhle práci chřipku holuby imuni

To máš pravdu, ale média jsou hlupáci a k článkům píší, že je to nemoc i holubů, a divím se, že jim to prochází a nikdo jim to nezakáže, šířit voloviny (ona je to jejich výsada toto dělat).
A pak se lidi obrací proti holubářům a bojí se věžáků na oknech, aby od nich tu chřipku nedostali. Prostě to médiím spapají a hotovo.

17.2.2020 18:34
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To máš pravdu, ale média jsou hlupáci a k článkům píší, že je to nemoc i holubů, a divím se, že jim to prochází a nikdo jim to nezakáže, šířit voloviny (ona je to jejich výsada toto dělat).
A pak se lidi obrací proti holubářům a bojí se věžáků na oknech, aby od nich tu chřipku nedostali. Prostě to médiím spapají a hotovo.

sepisují se holubi,drůbež a okrasné ptactvo. ty pak hodí do plynu

17.2.2020 19:29

M.stehno napsal(a):
sepisují se holubi,drůbež a okrasné ptactvo. ty pak hodí do plynu

Jo, to vím, že se to dělává takto. A to úplně zbytečně, neboť chřipka se šíří vodním ptactvem a tudíž je úplně šumák, jestli se nějaký chov nechá, ať to prochcípe a nejsilnější přežije, protože to na šíření nemá významný vliv.
Jako u nákaz velkého hospodářského zvířectva se dá pochopit, že ta opatření tu nákazu zastaví, ale u ptáků lítají sem a tam, je to nemožné a museli by se vystřílet.

Proboha, lidi by měli myslet hlavou a ne pr.delí! Už jenom to, že se dneska něco dává do plynu, svědčí o tom, že se lidi nepoučili z toho, co se dělo za války při holokaustu a je jim úplně šumák, že někdo bezcitně nacpe do plynu opeřence. Ale kdyby se toto udělalo se psy nebo kočkami, tak by média rozebírala víc ty způsoby zabíjení, než-li nějakou nemoc.
Lidi by se měli kolikrát stydět a SVS obzvlášť!
Nikomu nedám ani pírko, jsem připraven svoje chovy krutě bránit a na jejich odškodné jim kašlu, nedám se a věřím, že je nás víc, co se nedáme, chtělo by to petici.

17.2.2020 20:07
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, to vím, že se to dělává takto. A to úplně zbytečně, neboť chřipka se šíří vodním ptactvem a tudíž je úplně šumák, jestli se nějaký chov nechá, ať to prochcípe a nejsilnější přežije, protože to na šíření nemá významný vliv.
Jako u nákaz velkého hospodářského zvířectva se dá pochopit, že ta opatření tu nákazu zastaví, ale u ptáků lítají sem a tam, je to nemožné a museli by se vystřílet.

Proboha, lidi by měli myslet hlavou a ne pr.delí! Už jenom to, že se dneska něco dává do plynu, svědčí o tom, že se lidi nepoučili z toho, co se dělo za války při holokaustu a je jim úplně šumák, že někdo bezcitně nacpe do plynu opeřence. Ale kdyby se toto udělalo se psy nebo kočkami, tak by média rozebírala víc ty způsoby zabíjení, než-li nějakou nemoc.
Lidi by se měli kolikrát stydět a SVS obzvlášť!
Nikomu nedám ani pírko, jsem připraven svoje chovy krutě bránit a na jejich odškodné jim kašlu, nedám se a věřím, že je nás víc, co se nedáme, chtělo by to petici.

To asi jo no protože když vím že holuby to chytit nemůžou a oni to vědí také moc dobře a na pár videích na YouTube je že oni sami vědí že to udělali zbytečně že vyzabíjely dva chovy závodních poštovních holubů a chovatelům řekly že jim dají 150 Kč za holuba svině jedny bezcitny

18.2.2020 07:42
paskov244

XXX.XXX.200.184

Všude se píše že holubi úhyny u holubů na ptačí chřipku nejsou to je pravda ale o tom jestli může být holub přenášeč jsem nikde nečetl . Jestli ano tak j to ještě horší nežli by tou chřipkou onemocněl .
Já bych taky nedal holuby ke spálení, urvalo by mi to srdce , nechal bych na holubníku tak čtyry páry a zbytek zkoval .
Tam kde se nedodržují základy hygieny a tím nemyslím jen čistotu chovatelského zařízení ale i velkého množství živočichů na určítém území je vždy předpoklad nějakého problému ze zdravím .
Čína je toho zdárným příkladem jak u lidí tak i u zvířat .

18.2.2020 12:33
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale o tom jestli může být holub přenášeč

pouze na povrchu těla, zrovna tak jako vy

takže pokud se dostanete do ostře hlídané "zóny" , holuby zavřete + voliéru zastřešíte, tak SVS nemá nárok, ale ! zde je stanovisko SVS :

Přestože je zřejmé, že holubi (jak domácí, urbánní ani poštovní) asi žádnou závažnou či hlavní roli v šíření aviární influenzy nehrají, nemůžeme je považovat za rezistentní k nákaze; představují potenciální riziko pro přímý přenos kontaktem, ale rovněž i pro nepřímý přenos na povrchu těla. Proto nejsou holubi vyjmuti z opatření, která v případě výskytu ptačí chřipky nařizuje legislativy evropská i naše národní a která jsou v souladu s celosvětovými doporučeními Světové organizace pro zdraví zvířat (OIE).

požádáte-li o vyjímku , tak ji bez problémů DOSTANETE a žádný utrácení holubů se konat NEBUDE

18.2.2020 13:23
Meelek

XXX.XXX.163.180

Všechen tenhle poprask je kvůli ochranam velkochovů drůbeže, protože se tam točí peníze? Na nic jiného jsem nepřišel,Vůbec nevím proč to dělají.

Dokážu si představit tu absurdnost situace, kdy ke mě přijdou. Popravčí četa nakračí pro husy, zatímco hejno vystrašených divokych kachen a vrabcaku včetně těch nakažených ulétá k sousedovi na dvorek kde se celá situace za chvíli opakuje. Atd..
Kachny se po pár dnech vrátí zpět. Všechno je v pořádku.

Už z tohoto důvodu jim nemůžu, nebudu nic hlásit. Mě už to nepomůže vuuubec, ale ostatním chovatelům kolem mě zajisté ano...

A to už úplně přecházím to, že popravčí četa nejsou hlupáci a musí vědět, že jim spousty těch tzv. ohnisek lidé nenahlásí, spousty jsou ztracená v přírodě, spousty prehlednuta..

10.3.2020 10:00
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Takže burza v Týništi také nebude

Přidejte reakci

Přidat smajlík