paskov244
napsal(a):
Teď už teda pochybuji že to píše někdo kdo by chtěl chovat holuby . Spíš mi to připadá na VLÁKNO REDAKCE FAUNA . Přece takové otázky nemůže do nekonečna psát nikdo kdo má o zvířata trochu zájem . Je to hrůza .
Opravdu si myslíte, že kdyby redakce sama vkládala příspěvky, dělala by to tímto způsobem...
Nic takového jsme za dvacet roků trvání iFauny nedělali a určitě dělat nebudeme.
Přejeme vám všem pěkný den
redakce webu iFauna.cz
KLIMEK PETR
napsal(a):
Dobrý den chci se pořídit 2 páry parukářů a potřebuju poradit čím kdy krmit jak vybavit holubník atd děkuji mockrát za odpovědi Petr Klimek.
taková je realita - buďme vdeční, že aspoň někdo má zájem o chov holubů, byť to není třeba žádný genius, a nebo právě proto- vždyť kdo z dnešních VŠ lidí by chtěl holuby?
Spíš bych čekal , že z klubu příslušných holubů jej bude někdo kontaktovat a nabídne mu zdarma info, kde co najde a popřípadě mu nabídne 2 páry holubů do začátku !
A řekne - díky bohu za nového chovatele !
Jak jinak chcete najít stejně postižené mladé nástupce, jimž bychom ty svoje holuby jednou přenechali ?
I drogoví dealeři nabízí první jointy zdarma, aby si vychovali nové zákazníky, jimž pak budou prodávat !
Místo toho staří holubáři neví, co by za holuba chtěli, až je nakonec nikdo nechce a končí v kotli nebo na hnoji !
Radši mu hlavu utrhnu, než bych ti ho dal !
Tak dá mu někdo slušnou radu ?
Vždyť již K.Havlíček Borovský říkal :
Dobrou radu dá ti každý dobrý přítel, málokdo však dá ti mouky pytel !
Citace. "Dobrou radu dá ti každý dobrý přítel, málokdo však dá ti mouky pytel ! " Bohužel tento diskutujicí (holubarzacatecnik) snad jen kalí vodu. O tom svědčí založení všech jeho vláken, kdy celá řada chovatelů jej nejdříve brala vážně a radila solidně, ale...Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Asi tak to vidím s tou neochotou.
gary
napsal(a):
taková je realita - buďme vdeční, že aspoň někdo má zájem o chov holubů, byť to není třeba žádný genius, a nebo právě proto- vždyť kdo z dnešních VŠ lidí by chtěl holuby?
Spíš bych čekal , že z klubu příslušných holubů jej bude někdo kontaktovat a nabídne mu zdarma info, kde co najde a popřípadě mu nabídne 2 páry holubů do začátku !
Jak jinak chcete najít stejně postižené mladé nástupce, jimž bychom ty svoje holuby jednou přenechali ?
I drogoví dealeři nabízí první jointy zdarma, aby si vychovali nové zákazníky, jimž pak budou prodávat !
Místo toho staří holubáři neví, co by za holuba chtěli, až je nakonec nikdo nechce a končí v kotli nebo na hnoji !
Dobrý den pošlete mi prosím fotky vašich holubů děkuji
gary
napsal(a):
zdravím.ne neni taková realita.možná byla tak před30 lety,ale dnes již ne.taky jsem byl takového přesvedčení jako vy,až do doby,kdy jsem já a další tři chovatelé podporovali13 letého kluka,objížděl nás na kole,všude něco dostal zdarma,zdarma jsme ho brali na výstavy, burzy jako kolín,lysá a podobně.dokonce se jeho maminka přišla přesvědčit,jestli nejsme nějací pedofilové.toto vše až do doby co jsme zjistili,že to co od nás dostal,vesele přeprodával na internetu.a už tři roky jsme ho neviděli,jako by se po něm slehla zem.no ale drápkem se zachytil,snad se k holubům jednou vrátí.ale zadarmo už nikdy nic jsem alespon pro symbolickou finanční částku,lépe si toho budou vážit.
gary
napsal(a):
Tohle už snad není ani realita.
https://www.ifauna.cz/profil/holubarzacatecnik/moje-diskuse
Nikdo z žádného klubu ho nemůže kontaktovat,protože se vlastně dodnes pořádně neví co Holubarzacatecnik chová.Když se tady začtete,tak zjistíte,že dostal spoustu kvalitních rad od dobrých holubářů.Ale ptát se pořád dokola,jestli 1+1=2 no nevím...
Rotvik
napsal(a):
Tohle už snad není ani realita.
https://www.ifauna.cz/profil/holubarzacatecnik/moje-diskuse
Nikdo z žádného klubu ho nemůže kontaktovat,protože se vlastně dodnes pořádně neví co Holubarzacatecnik chová.Když se tady začtete,tak zjistíte,že dostal spoustu kvalitních rad od dobrých holubářů.Ale ptát se pořád dokola,jestli 1+1=2 no nevím...
No tak já vám rád zítra kole 13 : 30 pošlu na tohle vlákno nějaké fotky
Holubarzacatecnik,Petře Klimku:
Dne 16.10. jsi napsal:Je mi 12 let.
Dne 18.10. jsi napsal:Mám něco jako holubník dřevotřísková bedna se dvěma výlety a pávíky,pošťáky,staváky mi sežral jestřáb.
Dne 2.11.jsi napsal:Mám souseda a ten mi radí co a jak.
Ukázal jsi několik fotek různých holubů a napsal spoustu blábolů ze kterých nikdo nepochopil co vlastně chceš.Jsi kluk a zde se bavíš se starýma holubářema a jistě každý z nás je ochoten mladému holubáři kvalitně poradit,ale nikdo zde nevěří,že vůbec holuby chováš.Fotky můžeš udělat třeba u souseda a nebo u kamrádů.Bylo by dobré toto vše nějak vyřešit a tak mám návrh.
Popros svou maminku,aby nám sem všem napsala pár řádek, jak to vlastně s Tebou je,aby každý z nás věděl,jak se k Tobě máme chovat.Děkuji. Zdeněk FRANTA
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810
napsal(a):
Citace. "Dobrou radu dá ti každý dobrý přítel, málokdo však dá ti mouky pytel ! " Bohužel tento diskutujicí (holubarzacatecnik) snad jen kalí vodu. O tom svědčí založení všech jeho vláken, kdy celá řada chovatelů jej nejdříve brala vážně a radila solidně, ale...Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Asi tak to vidím s tou neochotou.
Kalí vodu Předsedo .
To bylo ve filmu Vesničko má středisková .
holubář začátečník je tajemnej , zvláštní . Nikdo nevíme co vlastně má a jestli něco opravdu má . Já mu poradil skvělou knížku Příručka pro chovatele holubů . Tam se dočte všechno . A nezabralo to .
kouták
napsal(a):
Holubarzacatecnik,Petře Klimku:
Dne 16.10. jsi napsal:Je mi 12 let.
Dne 18.10. jsi napsal:Mám něco jako holubník dřevotřísková bedna se dvěma výlety a pávíky,pošťáky,staváky mi sežral jestřáb.
Dne 2.11.jsi napsal:Mám souseda a ten mi radí co a jak.
Ukázal jsi několik fotek různých holubů a napsal spoustu blábolů ze kterých nikdo nepochopil co vlastně chceš.Jsi kluk a zde se bavíš se starýma holubářema a jistě každý z nás je ochoten mladému holubáři kvalitně poradit,ale nikdo zde nevěří,že vůbec holuby chováš.Fotky můžeš udělat třeba u souseda a nebo u kamrádů.Bylo by dobré toto vše nějak vyřešit a tak mám návrh.
Popros svou maminku,aby nám sem všem napsala pár řádek, jak to vlastně s Tebou je,aby každý z nás věděl,jak se k Tobě máme chovat.Děkuji. Zdeněk FRANTA
Ano holubník jsem sehnal Nový

To není nový holubník akorát budníky ty jo . Akorát nikdo nevěří že máš holuby . Pan Franta ti psal at sem napíše tvá Máma jak to s tebou fakt je .

KLIMEK PETR
napsal(a):
Ty jsem to řekl ta mi řekla že sem psát nebude za když jsem si to udelal tak ať si to vyžehlit ale děkuji za ohlas
A co tvůj Táta ten taky ne ?

Aha . Tak to jsem nevěděl .

Chlapče , to je vidět že až ted sháníš holuby . Kde bereš ty fotky holubů ?
napsal(a):
Chlapče , to je vidět že až ted sháníš holuby . Kde bereš ty fotky holubů ?
Pštrosy jsem mu poradil já.... Nabídl jsem mu i chovatelský materiál. Chtěl hanacke voláče, moravský pštros je mu velice podobný..... A. Nenáročný tak si myslím dobrý začátek. Poradil jsem mu i aby se zaměřil na jedno plemeno.atd.
M.stehno
napsal(a):
Pštrosy jsem mu poradil já.... Nabídl jsem mu i chovatelský materiál. Chtěl hanacke voláče, moravský pštros je mu velice podobný..... A. Nenáročný tak si myslím dobrý začátek. Poradil jsem mu i aby se zaměřil na jedno plemeno.atd.
Moravský pštros je velice podobný hanáckému voláči? Prosím v čem? Snad jedině v tom, že oba jsou holubi a mají moravský původ.

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Moravský pštros je velice podobný hanáckému voláči? Prosím v čem? Snad jedině v tom, že oba jsou holubi a mají moravský původ.
Mají stejnou kresbu (gazzi)

KLIMEK PETR
napsal(a):
Jaká je to barva prosím
Asi červený bělouš.
napsal(a):
Mají stejnou kresbu (gazzi)
Máte pravdu, ovšem to, že oba mají pštrosí kresbu přece nedokládá, že jsou si velice podobní.

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Máte pravdu, ovšem to, že oba mají pštrosí kresbu přece nedokládá, že jsou si velice podobní.
No pokud se nepletu tak právě z moravského pštrosa byla přenesena tato kresba na hanáckého voláče ...tudíž by měli mít hodně společného ...

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Takže i Vy máte dojem, že moravský pštros a hanácký voláč jsou si VELICE PODOBNÍ?
Ale samozřejmě že ne jen jsem chtěl poukázat na to že mají společnou historii nic víc 😉 no a pokud narážíte na to že v jednom s příspěvků se zdejší mistr konečně rozhodl pro hanácké voláče a opětovně to změnil na moravské pštrosy tak k tomu už nemám co říct ....je to zbytečné.....
KLIMEK PETR
napsal(a):
Ale Hanácké Voláče chci pštrosy jsou až na třetím místě
Asi takle je to s diskutujícím...
CO MÁM CHOVAT ?????
My ostatní jsme to měli velmi jednoduchý.
Uviděli jsme na výstavě , nebo u chovatele nějaké plemeno holubů a zamilovali jsme se.
A věděli jme, co chceme, a budeme chovat !!!
Stejně jako kdysi, když jsme potkali nějakou holku.
NEPOTŘEBOVALI JSME SE NIKOHO PTÁT !!!
Ty to máš těžký, když nevíš co chceš.
JN
zdravím.pokud něco chci,tak pro to musím něco udělat.například právě hanácké voláče jsem viděl na burze v lysý.kdyby nějakou výstavu s burzou navštívil už by je dávno měl.a jestli mu je opravdu dvanáct let,možná by mu je majitel věnoval zdarma.jeho chaotickým vyprávěním zde je nezíská.

KLIMEK PETR
napsal(a):
A jak e mám dostat na tu výstavu když táta se odstěhoval svíček jsem ho asi 2 krát v životě a mamka nemá papíry a sestra si na takovou dálku jako je lysa netroufne a holuby autobusem nebo vlakem vozit nechi
Proč bys nemohl jezdit veřejnou dopravou pro holuby? Já jsem si byl pro kačenu mandarinky busem, a v pohodě. Holubi jsou malí a skladní, horší by to bylo s husami.
Ale je to pravda, mi mladí máme s tímto problém, pokud nemáme rodiče aktivní chovatele
napsal(a):
Proč bys nemohl jezdit veřejnou dopravou pro holuby? Já jsem si byl pro kačenu mandarinky busem, a v pohodě. Holubi jsou malí a skladní, horší by to bylo s husami.
Ale je to pravda, mi mladí máme s tímto problém, pokud nemáme rodiče aktivní chovatele
No já se právě bojím že by me z toho busu vyhodily protože s ním štěstím chytnu řidiče debila
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Nejjednodušší varianta: Kontaktuj nejbližší ZO, poznej místní chovatele, popros je o rady, o doprovod na výstavy a burzy, na které jezdí a o další pomoc. Když uvidí, že k tomu jsi, pomůžou Ti rádi. Je to mnohem praktičtější, než psát na ifaunu pořád dokola to samé.
machy43
napsal(a):
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.
Nejjednodušší varianta: Kontaktuj nejbližší ZO, poznej místní chovatele, popros je o rady, o doprovod na výstavy a burzy, na které jezdí a o další pomoc. Když uvidí, že k tomu jsi, pomůžou Ti rádi. Je to mnohem praktičtější, než psát na ifaunu pořád dokola to samé.
Dobrá děkuji
napsal(a):
Ode mne poslední konkrétní nabídka. V České Skalici je tratiční zimní výstava 22. a 23.2.2020. Z Jaroměře je to dostupné jak autobusem, tak vlakem. Vzdálenost cca 10 km. Při věku 12 let se slevou 75%, takže za hubičku.....
jo012810
napsal(a):
Ode mne poslední konkrétní nabídka. V České Skalici je tratiční zimní výstava 22. a 23.2.2020. Z Jaroměře je to dostupné jak autobusem, tak vlakem. Vzdálenost cca 10 km. Při věku 12 let se slevou 75%, takže za hubičku.....
Ano do Skalice pojedu tam pojedu se sousedkou