Uživatel s deaktivovaným účtem

Holub23
napsal(a):
Dobrý den zajímalo by mě jestli se nedá nějak zvýšit snůšky u holubu a snizit úmrtnost holoubat vždycky nám 1 umře...
Přišlo mi ze cerny Holub s bílým bylo lepší než bili s bilim.
Sice to patří spíš na holuby,
ale když jedno uhyne, tak to značí jeho slabost.
Buďto jsou holubi špatní rodiče a krmí ho výrazně hůř než toho jednoho, a nebo to způsobuje trichomoniáza, salmonely. Nebo také degenerace holubů.
Nevím, jak chcete zvyšovat snášku u holubů, možná krmením vaječnicí (vaječnou směsí pro exoty) by se mohlo povést, aby holubice naráz víc nanesla než je standardní (jen čistě teoreticky), ale spíš bych řešil, proč ta holoubata zahynula a jestli není možné to nějak vyřešit.
Barvy holubů bych do toho netahal, ty s tím přímo nesouvisí, to nejsou králíci.
Ono možná je, jak píšete lepší spojení černý x bílý než bílý x bílý, ale ne protože by byli bílí slabí, ale protože je tam heterozní efekt a holoubata jsou silnější. Když spáříte bílého kalifornského a modrého (nebo chcete-li černého) benešáka, tak budou holoubata prostě silnější, protože rodiče jsou víc různorodí.
napsal(a):
Sice to patří spíš na holuby,
ale když jedno uhyne, tak to značí jeho slabost.
Buďto jsou holubi špatní rodiče a krmí ho výrazně hůř než toho jednoho, a nebo to způsobuje trichomoniáza, salmonely. Nebo také degenerace holubů.
Nevím, jak chcete zvyšovat snášku u holubů, možná krmením vaječnicí (vaječnou směsí pro exoty) by se mohlo povést, aby holubice naráz víc nanesla než je standardní (jen čistě teoreticky), ale spíš bych řešil, proč ta holoubata zahynula a jestli není možné to nějak vyřešit.
Barvy holubů bych do toho netahal, ty s tím přímo nesouvisí, to nejsou králíci.
Ono možná je, jak píšete lepší spojení černý x bílý než bílý x bílý, ale ne protože by byli bílí slabí, ale protože je tam heterozní efekt a holoubata jsou silnější. Když spáříte bílého kalifornského a modrého (nebo chcete-li černého) benešáka, tak budou holoubata prostě silnější, protože rodiče jsou víc různorodí.
Dle mého názoru hloupost,
bílé holuby jsem míval a nevěděl jsem co s odchovy.
Problém bych hledal jinde.Může to být cokoliv jiného,ale rozhodně né zbarvení holubů.
Nedostatek vitamínů,začervení,hygiena chovu,příbuznost,onemocnění .. atd......atd

Rotvik
napsal(a):
Dle mého názoru hloupost,
bílé holuby jsem míval a nevěděl jsem co s odchovy.
Problém bych hledal jinde.Může to být cokoliv jiného,ale rozhodně né zbarvení holubů.
Nedostatek vitamínů,začervení,hygiena chovu,příbuznost,onemocnění .. atd......atd
Já jsem tím nechtěl napsat, že by nějaké barva holubů (v tomto případě bílá) byla nějaká jiná a nevýhodná.
Odpověděl jsem, že když se smíchají různí holubi, tak je to pro užitek lepší.
A různí holubi jsou i bílý a černý ráz.
Takže najskôr treba napísať, kedy to mladé uhynie. Ak 1-2 dní po vyliahnuti je to rozdiel ako keď po 2 týždňoch. Skús to konkretizovať, bude sa dať lepšie radiť a čo sa týka tých 2 holubov ako páru si len 3 možnosti. 1./ Prestarla samica, čo má obdobie už za sebou, 2./ Salmoneloza, ktorá vyústila do neschopnosti samice zniesť vajcia, 3./ Máte tam 2 teplé samce. Keby to boli samice, máte v hniezde 4 vajcia . Ale skúste konkretizovať tie mladé . S pozdravom.