Holub23
napsal(a):
Dobrý den potřeboval bych poradit co s párem holubu když za poslední rok neměl vajíčka ani holoubata a v hejnu jsou starší páry a v pohodě fungují je to Holub i Holubice v tom to není....Budu rad za odpověď....
I u lidí se stává, že některý pár nemá potomky. Zkuste přepářit, dát jim jiné protějšky a uvidíte...
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
Děkuji
Tibor Slovensko
napsal(a):
Ako viete, že je to holub a holubica? Niektoré samce sa začnú správať ako samica, všetko nasvedčuje tomu, že to je samica, ale nieje. Tam vajíčka nečakajte. Dominantnejsieho jedinca nechať, bude to 100% samec, to druhé vyradiť.
No nejsem si jist Vaším závěrem. Ale já už měl několikrát dominantní holubici, kamarádi též mysleli, že je to holub.
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
Dobrá jak poznám ze je to dominantní holubice...?
Keby že sú to holubice, máte v hniezde vajíčka. 4 ks. Nebojte, mám pravdu. Odsledované v praxi. Ale jasne. O Tom je debata. Vždy keď som mal dve teplé holubice, vždy 4 vajcia. Samozrejme, ak vylúčil chovateľ neschopnosť tvorby vajec z dôvodu organovej formy salmonelózi, ktorá sa u samice prejavila neschopnosťou tvorby vajec. Aj to sa stáva. Ja by som ju skrátka vyradil. Ak je to aj vzácny kus a potvrdí sa u nej salmonela, aj tak už nikdy neznesie vajce. To je trvalý stav. Ale skôr rátam dvoch samcov.