Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
Zdravím muže byt barevnohlavek celý bílí??
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ddaanniieell
napsal(a):
Zdravím muže byt barevnohlavek celý bílí??
Ten název barevnohlavek asi o něčem vypovídá nemyslíš ?
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
Vím hádali jsme se s kamaradem tak jsem ho potřeboval přesvědčit pomocí teto stránky

Ddaanniieell
napsal(a):
Vím hádali jsme se s kamaradem tak jsem ho potřeboval přesvědčit pomocí teto stránky
Uvedeme si takový teoreticky příklad ...dejme tomu že tvůj kamarád spáruje slezského barevnohlavka treba s bílým pošťákem z holoubat mu vyjde čisté bílý potomek který ponese určité znaky slezského barevnohlavka třeba postava punčošky nebo tak podobně nicméně takový to potomek nemůže být označeny ani jako pošťák ani jako barevnohlavek je to prostě jen kříženec nic víc nic míň PS:pokud by byl barevnohlavek čisté bílý tak jeho název BAREVNOHLAVEK by postrádal smysl to by snad trochou logického uvažování měl uznat i tvůj kamarád ne ?
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
Ano...
V Polsku se chová např. Královecký barevnohlávek ( doufám, že to správně překládám) celý bíly. https://www.olx.pl/oferta/barwnoglowka-barwnoglowki-krolewieckie-golebie-ozdobne-CID103-IDD9obU.html#5fc2b940c6y.

tono
napsal(a):
V Polsku se chová např. Královecký barevnohlávek ( doufám, že to správně překládám) celý bíly. https://www.olx.pl/oferta/barwnoglowka-barwnoglowki-krolewieckie-golebie-ozdobne-CID103-IDD9obU.html#5fc2b940c6y.

napsal(a):
https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DO4aW63DPyHM&ved=2ahUKEwjg6u7H5JznAhXNbVAKHUXmA7UQt9IBMAZ6BAgLEDY&usg=AOvVaw2kY12uLkWnfQ3IIBOPHrHl
Je to staré plemeno rejdiče, v současnosti výlučně okrasné, pro sportovní let předpoklady nemá.[2] Je to menší holub, ideální délka těla od začátku hrudi po konec ocasu je 25-27 cm.[2] Hlava je klenutá a zakončená velice krátkým, dolů klopeným a široce nasazeným zobákem, což jej řadí mezi krátkozobé rejdiče. Oči jsou perlové, obtažené úzkou narůžovělou obočnicí. Krk je středně dlouhý, s dobře vykrojeným hrdlem, hrudník je široký a zaoblený, křídla pevně přiléhají k tělu a jejich letky spočívají na ocase. Hřbetní linie se lehce svažuje a je prodloužená úzkým ocasem.
Co se pernatých ozdob týče, královecký rejdič může být chocholatý a rousný, chocholatý a bezrousý nebo hladkohlavý a bezrousý. Je-li přítomna chocholka, je široká, lasturovitá a zakončená dobře vyvinutými postranními růžicemi. Případné rousy jsou středně dlouhé, husté a doplněné supími pery vyrůstajícími z lýtek ptáka.
Vyskytuje se pouze v kresbě barevnohlávka. Základní barva opeření je bílá. Barevná je celá hlava s obojkem, přičemž barevné rozhraní mezi bílým a barevným peřím prochází v záhlaví vrcholem chocholky, takže vnitřní strana chocholky je vždy barevná. Barevný je též ocas včetně podocasního klínu. Uznanými barevnými rázy je plnobarevná černá, modrá, červená, žlutá a stříbřitá.
Kvůli velmi krátkému zobáku se při odchovu využívá tzv. chůvek, holoubata jsou podsazena a vychována nějakým jiným, středozobým plemenem rejdiče.
Velmi podobným plemenem je poznaňský barevnohlávek, který je vždy chocholatý a bezrousý. Zdroj Wikipedia takže těžko říct co dotyčný chovatel prodává ale Královecký barevnohlavek to nejspíš nebude
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130

Ddaanniieell
napsal(a):
Tyto holubi mam
A proč nedáš fotku svých holubů?
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130

Bílý barevnohlávek by nebyl doslova barevnohlávek, to plemeno se jmenuje podle kresby.
Akorát jsem někde četl o jakémsi novošlechtění nebo pokusu- tzv. slezském bílém, což byla čistě bílá verze SB, údajně vzniklá křížením s PH. Nevím, kde jsem to četl, mám pocit že v časopisu Chovateli.
Pokud máte zájem mít doma holuba s typem a odolností barevnohlávka, musíte křížit, s bílým poštovním a možná bílým kelebekem (akrobat).
Měl jsem křížence po matce kalifornský x pávík a otci barevnohlávkovi a vším až na bílou hlavu a slabší punčochy to byl SB, takový extrémně ostražitý, silný a aktivní holub, letec s utaženým peřím.
Vzhledem k tomu, že se mi líbil, mám takových holubů hodně, pustil jsem se do takového napůl chovu, šlechtění a vytváření nového létajícího plemene.
Základem chovu se stala jeho matka Kominička (protože spadla do komína, tak byla takto nazvaná-stále žijící asi 5-6 let stará) a tento zmíněný její syn s barevnohlávkem má v mých holubech taky svou krev, i když ten už není. A pak spousta dalších plemen-rolleři, kelebekové, takly, ale náhodou i benešačka tam prošla. Momentálně budou holubi kříženi barevnohlávkem a káníkem.
Cíl je bílé barevnoocasé lehké plemeno holuba, může být i punčoškaté, ale hlavně schopné žít volně, létavé, samostatné, takže v podstatě to bude taky něco jako SB.
Jinak na fotce určitě nejsou holubi, kteří by něčím připomínali SB.
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
napsal(a):
Bílý barevnohlávek by nebyl doslova barevnohlávek, to plemeno se jmenuje podle kresby.
Akorát jsem někde četl o jakémsi novošlechtění nebo pokusu- tzv. slezském bílém, což byla čistě bílá verze SB, údajně vzniklá křížením s PH. Nevím, kde jsem to četl, mám pocit že v časopisu Chovateli.
Pokud máte zájem mít doma holuba s typem a odolností barevnohlávka, musíte křížit, s bílým poštovním a možná bílým kelebekem (akrobat).
Měl jsem křížence po matce kalifornský x pávík a otci barevnohlávkovi a vším až na bílou hlavu a slabší punčochy to byl SB, takový extrémně ostražitý, silný a aktivní holub, letec s utaženým peřím.
Vzhledem k tomu, že se mi líbil, mám takových holubů hodně, pustil jsem se do takového napůl chovu, šlechtění a vytváření nového létajícího plemene.
Základem chovu se stala jeho matka Kominička (protože spadla do komína, tak byla takto nazvaná-stále žijící asi 5-6 let stará) a tento zmíněný její syn s barevnohlávkem má v mých holubech taky svou krev, i když ten už není. A pak spousta dalších plemen-rolleři, kelebekové, takly, ale náhodou i benešačka tam prošla. Momentálně budou holubi kříženi barevnohlávkem a káníkem.
Cíl je bílé barevnoocasé lehké plemeno holuba, může být i punčoškaté, ale hlavně schopné žít volně, létavé, samostatné, takže v podstatě to bude taky něco jako SB.
Jinak na fotce určitě nejsou holubi, kteří by něčím připomínali SB.
Takže co Teda mám za holubi podle vás??

Ddaanniieell
napsal(a):
Takže co Teda mám za holubi podle vás??
To najisto nevím, ale vypadá to na něco masného (kaliforňák, benešák), asi kříženci.
Byl zde zmiňován Arab, ale ten to podle fotky zřejmě nebude. Ten mi přijde jako daleko jemnější holoubek.
Ddaanniieell

XXX.XXX.13.130
napsal(a):
To najisto nevím, ale vypadá to na něco masného (kaliforňák, benešák), asi kříženci.
Byl zde zmiňován Arab, ale ten to podle fotky zřejmě nebude. Ten mi přijde jako daleko jemnější holoubek.
Tyto holubi jsou moc vypaseni na ty mé.... Budiš ale asi máte pravdu...