Dobrý večer,měl sem je rok.Pár holubů-samců živějších,ostatní velmi klidní,trošku neohrabaní.Ti moji orientace velmi špatná,jako chůvy dobří,ale spíš jako když chcete chovat exoty-potěšení pro oko.Holoubata drobná.Pěkný holoubek,u mne vyhrávali stříbrní.Možná bych ještě doporučil,chovat odděleně,nejsou rváči.Ať se daří.H.
rudolecak16

XXX.XXX.59.19
dobrý den, jsem mladý chovatel a chovám je od 12 let mam je 3 roky, mám černe a stříbrne. jsou klidní jen třeba 2 z 10 jsou takový divoký. Ale za mě doporučuji, když je chcete na okrasu bezproblémový ale když na výstavu tak hodně času na rous a na kresbu u ktere jsem před výstavou klidně hodinu co holub, vyhrávám s něma velmi často vyhrával, putovní poháry a poháry mch atd... za mě doporučuji
Ziggy123
napsal(a):
Zatím nabírám zkušenosti s lehčími plemeny, abych neudělala nějakou zásadní chybu v chovu... Nechovám holuby tak dlouho, abych si byla jistá, že to stoprocentně zvládnu...
Dobrý den,
nebojte se do toho prostě "praštit". Pokud již holubaříte, tak není co řešit. Jasně, kresbu udržet pěknou v chovu není snadné. Dostanete jedno kresebně pěkné holoubě na pět méně pěkných. Ale to k tomu patří a lze to brát jako výzvu. Zmiňujete péči o rousy. Pokud budete mít ptáky v čistém, netřeba se bát nějaké péče. Já mám malý holubník s rošty (ne na celé ploše podlahy) a holuby ráno pustím a večer zavřu. Mám smíšené hejno lahore a rejdiče a funguje to perfektně. Lahore rádi chodí po trávě, čímž se nezamažou jako když jsou zavření. Pokud je zavřete, posedávají na budnících apod. a rousy si olámou a zamažou. Venku se koupou, zobou v trávě, sem tam popoletí a sluní se. V zimě na sněhu vypadali úchvatně. Chovám je asi 5 let, což není mnoho, zato mám zkušenost právě jako člověk, který rovnou začal s kresebně náročnějšími plemeny (rejdiči vlaštováci a lahore). Každý rok se počítá, každá sezona vám může něco dát. Nebojte se a prostě si je pořiďte a uvidíte. Není to jako pořízení koně nebo psa.
Moc vám držím pěsti a doufám, že se rozhoupete brzy a potkám vás časem třeba na nějaké výstavě nebo při výměně holubů.
E.
kouták
napsal(a):
Dobrý den.
Tak z tohoto příspěvku mám opravdu radost.Začínala jste s holubama v roce 2015 a nyní už perfektně radíte a je hezké se podívat na výletky lahoráků na trávníku.Přeji ať se i nadále daří.Kouťák
Dobrý den!
Moc mě těší, že máte radost! Je to tak, je to jako včera, kdy jsem se já ptala tady (a jinde) a rozkoukávala se. A protože jsem si vědomá toho, jak moc mi pomohly rady zkušených holubářů ochotných sdílet své zkušenosti, cítím se skoro povinna také poradit těm, kteří o to stojí. Chovala jsem v životě leccos, a asi ještě budu, pokud to zdraví a jiné okolnosti dovolí. Ale holubi mi vyloženě prospívají (a manžel tvrdí, že i sluší). Děkuji vám za přání a já vám také přeji mnoho holubářských radostí.
Eva
efulin
napsal(a):
Dobrý den,
nebojte se do toho prostě "praštit". Pokud již holubaříte, tak není co řešit. Jasně, kresbu udržet pěknou v chovu není snadné. Dostanete jedno kresebně pěkné holoubě na pět méně pěkných. Ale to k tomu patří a lze to brát jako výzvu. Zmiňujete péči o rousy. Pokud budete mít ptáky v čistém, netřeba se bát nějaké péče. Já mám malý holubník s rošty (ne na celé ploše podlahy) a holuby ráno pustím a večer zavřu. Mám smíšené hejno lahore a rejdiče a funguje to perfektně. Lahore rádi chodí po trávě, čímž se nezamažou jako když jsou zavření. Pokud je zavřete, posedávají na budnících apod. a rousy si olámou a zamažou. Venku se koupou, zobou v trávě, sem tam popoletí a sluní se. V zimě na sněhu vypadali úchvatně. Chovám je asi 5 let, což není mnoho, zato mám zkušenost právě jako člověk, který rovnou začal s kresebně náročnějšími plemeny (rejdiči vlaštováci a lahore). Každý rok se počítá, každá sezona vám může něco dát. Nebojte se a prostě si je pořiďte a uvidíte. Není to jako pořízení koně nebo psa.
Moc vám držím pěsti a doufám, že se rozhoupete brzy a potkám vás časem třeba na nějaké výstavě nebo při výměně holubů.
E.
Děkuji za ohlas, Vaši lahore jsou překrásní. Možná do toho půjdu, ale v současnosti jsem spíše zaměřená na prácheňské káníky. Hlavně musím udělat pořádek v chovných párech a na jaře něco prodat, protože už mám z odchovů přes padesát holubů a velké hejno jsou velké náklady.
S pozdravem M.