Křížení holubů

Benešovský holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kanem

30.1.2020 18:24
Kanem

XXX.XXX.29.12

Dobrý den zajímalo by mně jestli když skřížím tyto 2 holubi různych barev jestli z toho muže vzniknout celý Černý holub.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2020 19:38

Kanem napsal(a):
Dobrý den zajímalo by mně jestli když skřížím tyto 2 holubi různych barev jestli z toho muže vzniknout celý Černý holub.

No černý nejspíš ne ale růžový nebo bledě modrý určitě

30.1.2020 21:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No černý nejspíš ne ale růžový nebo bledě modrý určitě

Růžového holuba domácího jsem teda ještě neviděl. A nevím, co je to bledě modrý, zda je myšlena modrá ve světlém odstínu nebo stříbrná...

31.1.2020 00:17

Růžového holuba domácího jsem teda ještě neviděl. A nevím, co je to bledě modrý, zda je myšlena modrá ve světlém odstínu nebo stříbrná...

.....

31.1.2020 09:46
kko

XXX.XXX.79.204

Nebo že by sranda!

31.1.2020 09:47
jo012810

XXX.XXX.101.35

kko napsal(a):
Nebo že by sranda!

Určitě, neboť dědičnost barev není vůbec jednoduchá a z fotek nelze poznat o jaké založení barev jde. Proto ta nadsázka...

31.1.2020 10:18
paskov244

XXX.XXX.200.184

Není lepší si pořídit černé holuby když tomu vůbec nerozumíte . Holubi na fotkách jsou každý jiného plemene , tak si myslím že jste veliký optimista když ze dvou bílých holubů by jste chtěl černého . No jestli se vám to podaří dejte foto rád se podívám a asi nejen já .
chovu zdar

31.1.2020 10:38

kko napsal(a):
Nebo že by sranda!

No pod tímto anonymním přispěvatelem se bude nejspíš skrývat nás dobře známý holubarzacatecnik ....tu fotku bílého něčeho na jeho dotazech jsem viděl už asi 5x takže proto ta nadsázka a ironie

31.1.2020 11:11

No pod tímto anonymním přispěvatelem se bude nejspíš skrývat nás dobře známý holubarzacatecnik ....tu fotku bílého něčeho na jeho dotazech jsem viděl už asi 5x takže proto ta nadsázka a ironie

Podle IP adresy se tam neskrývá.
Pochybuju, že by řešil místo, odkud píše, aby se zamaskoval, nemyslím, že Peťa by měl chuť a důvod vymýšlet takové nápady. Není tak vychytralý, aby ho napadlo založit nový profil z důvodu, že na něj nereagují lidi.
Pokud by se nechtěl ptát tady (protože ho kvůli častým dotazům a horší známce z ČJ lidi nepřijímají), tak se zeptá mě a já mu většinou poradím, pokud teda vím, pokud nevím, tak mu asi nezbude než googlit a číst (pokud bude chtít).

31.1.2020 11:21

No a proč je dnes smazána odpověď v čase 00.17hod a místo toho pět teček,když tam včera byla jiná odpověď???

31.1.2020 12:50

Podle IP adresy se tam neskrývá.
Pochybuju, že by řešil místo, odkud píše, aby se zamaskoval, nemyslím, že Peťa by měl chuť a důvod vymýšlet takové nápady. Není tak vychytralý, aby ho napadlo založit nový profil z důvodu, že na něj nereagují lidi.
Pokud by se nechtěl ptát tady (protože ho kvůli častým dotazům a horší známce z ČJ lidi nepřijímají), tak se zeptá mě a já mu většinou poradím, pokud teda vím, pokud nevím, tak mu asi nezbude než googlit a číst (pokud bude chtít).

S IP adresou to nemá nic společného ...je mi úplně jedno jakou známku má ČJ já taky kolikrát perlim ....dostal tady hodně rád nicméně nic moc si z nich nevzal tož asi tak

31.1.2020 12:52

No a proč je dnes smazána odpověď v čase 00.17hod a místo toho pět teček,když tam včera byla jiná odpověď???

Protože moje odpověď byla neadekvátní a nebyla taková jakou jsem si ji představoval a jelikož mám jistou schopnost sebereflexe tak jsem ji smazal a nahradil tečkami 😉

31.1.2020 13:14

S IP adresou to nemá nic společného ...je mi úplně jedno jakou známku má ČJ já taky kolikrát perlim ....dostal tady hodně rád nicméně nic moc si z nich nevzal tož asi tak

To, že má někdo dotaz, který považujete za pitomý, znamená, že je to hned holubarzacatecnik?
Když má úplně jinou IP adresu?
On není jediný, který má takovýto styl vyjadřování.

31.1.2020 13:30
Rotvik

XXX.XXX.176.249

31.1.2020 13:40

To, že má někdo dotaz, který považujete za pitomý, znamená, že je to hned holubarzacatecnik?
Když má úplně jinou IP adresu?
On není jediný, který má takovýto styl vyjadřování.

Napíšu ti to ještě jednou ta fotka se v jeho příspěvcích objevuje x krát nebo mi chceš říct že si ji jen tak někdo hala bala vypůjčil tu fotku a dal tady takový dotaz ??? Vyzkoušej si najít co vlastně IP adresa znamená a jak funguje !!!!

31.1.2020 13:42

Rotvik napsal(a):
A nebo je to Kamen

https://www.youtube.com/watch?v=EjEVIH46WnU

😂😂😂dlouho sem to neviděl

31.1.2020 13:43
Rotvik

XXX.XXX.176.249

😂😂😂dlouho sem to neviděl

Kanem

31.1.2020 15:26
Kanem

XXX.XXX.25.164

Jako musím říct že jsem se vasimi odpověďmi pobavil nejsem žádný
holubarzačátečník jsem Daniel a je mi 14 zřejmě mám pitomý dotazy ale hold nemám takové zkušenosti jako vy....

31.1.2020 16:27

Kanem napsal(a):
holubarzačátečník jsem Daniel a je mi 14 zřejmě mám pitomý dotazy ale hold nemám takové zkušenosti jako vy....

A já sem strýček Pompo těší mě....no dejme tomu že to tak je....Danieli takový jednoduchý dotaz proč kopirujes fotky tady na diskuzi a vkladas jako dotaz?to nemáš fotky svých holubů?

31.1.2020 17:15
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

A já sem strýček Pompo těší mě....no dejme tomu že to tak je....Danieli takový jednoduchý dotaz proč kopirujes fotky tady na diskuzi a vkladas jako dotaz?to nemáš fotky svých holubů?

Haloo? Já tuhle fotku nemám ani jednou na jednom příspěvků jestli jo tak mi napište kde jsem je použil a nebuďte tak s prominutím arogantní

31.1.2020 17:29

KLIMEK PETR napsal(a):
Haloo? Já tuhle fotku nemám ani jednou na jednom příspěvků jestli jo tak mi napište kde jsem je použil a nebuďte tak s prominutím arogantní

Patří ti moje hluboká omluva měl jsem tet trochu víc času a ano máš pravdu fotky opravdu nepocházejí z témat které si založil ještě jednou se omlouvám

31.1.2020 17:35

Kanem napsal(a):

Danieli i tobě se omlouvám že jsem tě vydával za někoho jiného nebyl to úmysl jen jsem dříve psal nez přemýšlel...bohužel fotku jsem si v paměti zařadil jinam než k tomu tématu ke kterému patří ...moje chyba!!! Takže ještě jednou se omlouvám

31.1.2020 17:45

Kanem napsal(a):

Nicméně zkusím to trochu napravit a něco ti k tomu napíšu ....nikdy neříkej nikdy i když se holub zda bílý nemusí tomu tak být...záleží co se skrývá v jeho předcích kupříkladu můj pár čínských holubů ve složení bílý holub x žlutá tygra dávali v odchovu černé holuby a červené tygrovane holubice ....kapraty holub x stříbřitá holubice dávali bílé barevnoocase holubice .....

31.1.2020 17:46
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Patří ti moje hluboká omluva měl jsem tet trochu víc času a ano máš pravdu fotky opravdu nepocházejí z témat které si založil ještě jednou se omlouvám

To v pohodě ale štve mne že vy (někteří) holubáři jste na každého nového i když má blbé dotazy atd . hrozně agresivní zeptá se na něco podruhé a vy hned že je jinými slovy de*il že se ptá znova ale spomeňte si jak jste začínaly vy

31.1.2020 20:21
paskov244

XXX.XXX.200.184

Tak já si na to vzpomínám dost živě . Od doby kdy jsem začal pozorovat okolí tak na střeše seděli pošťáci . Po nějakém čase s tím otec přestal a já jsem sednul na kolo a objížděl jsem místní holubaře a mámil z nich moudra . Když jsem byl víc mimo domov než doma tak mi maminka povolila několik holubů .Od jednoho jsem dostsl pět pošťáků byl každý jiný jak dneska to vidím jak mi naposledy zamaváli křídly nad střechou a letěli domů od toho chovatele jsem už holuby nedostal s tím že bych byl znovu zklamaný nato mě vzal sebou na burzu . Tehdy za Polský dům v Ostravě , No a to jsem tam poprvé viděl rejdiče , anglické volače ,kariery a kromě jiných holubů také ostravské bagdety ty se mi tehdy ani moc nelíbily . Další neděli jsem tam jel z otcem a domů jsem si dovezl dvě páry dragounů velice elegantní holubi ale nebylo to ono to jsem se dozvěděl až když jsem si přečetl standart a několik článku v časopise . Chtěl jsem mít holuby kvalitní tak jsem si musel na ně ušetřit . Nakonec se mi podařilo našetřit na jeden pár .Po několika korespondenčních lístcích z Panem Miroslavem Blahošem ( V TÉ DOBĚ NEJLEPŠÍ CHOVATEL U NÁS ALE I V EVROPĚ) mi přišla krabice ne z jednou parou ale ze čtyřmi plus holubice k tomu ještě mi napsal plán jak mám holuby křížit v dalších létech . Nikdy mi ale nestačilo mít jen modré nebo bílé holuby vždy jsem chtěl mít něco co co jiní nemají tak na jedné Ostravské výstavě jsem vystavoval dragouny bílé červeno pruhe , fakticky to ale nebyli bílí holubi nýbrž probělení bělouši . No a rozumy jsem sbíral kde se dalo z časopisů a po holubnících u nás na vesnici tehdy to nebyl žádný problém protože na každé páté střeše seděli holubi .K jednomu jsem však chodil velmi rád . Byl to člověk který mne naučil dívat se na holuby ,nemyslete si není to lehká věc a mnozí chovatele to neumí a snad ani umět nebudou . Je to škoda . No to byl ten počátek do 15let.

chovu zdar

31.1.2020 20:40
KLIMEK PETR

XXX.XXX.182.8

paskov244 napsal(a):
Tak já si na to vzpomínám dost živě . Od doby kdy jsem začal pozorovat okolí tak na střeše seděli pošťáci . Po nějakém čase s tím otec přestal a já jsem sednul na kolo a objížděl jsem místní holubaře a mámil z nich moudra . Když jsem byl víc mimo domov než doma tak mi maminka povolila několik holubů .Od jednoho jsem dostsl pět pošťáků byl každý jiný jak dneska to vidím jak mi naposledy zamaváli křídly nad střechou a letěli domů od toho chovatele jsem už holuby nedostal s tím že bych byl znovu zklamaný nato mě vzal sebou na burzu . Tehdy za Polský dům v Ostravě , No a to jsem tam poprvé viděl rejdiče , anglické volače ,kariery a kromě jiných holubů také ostravské bagdety ty se mi tehdy ani moc nelíbily . Další neděli jsem tam jel z otcem a domů jsem si dovezl dvě páry dragounů velice elegantní holubi ale nebylo to ono to jsem se dozvěděl až když jsem si přečetl standart a několik článku v časopise . Chtěl jsem mít holuby kvalitní tak jsem si musel na ně ušetřit . Nakonec se mi podařilo našetřit na jeden pár .Po několika korespondenčních lístcích z Panem Miroslavem Blahošem ( V TÉ DOBĚ NEJLEPŠÍ CHOVATEL U NÁS ALE I V EVROPĚ) mi přišla krabice ne z jednou parou ale ze čtyřmi plus holubice k tomu ještě mi napsal plán jak mám holuby křížit v dalších létech . Nikdy mi ale nestačilo mít jen modré nebo bílé holuby vždy jsem chtěl mít něco co co jiní nemají tak na jedné Ostravské výstavě jsem vystavoval dragouny bílé červeno pruhe , fakticky to ale nebyli bílí holubi nýbrž probělení bělouši . No a rozumy jsem sbíral kde se dalo z časopisů a po holubnících u nás na vesnici tehdy to nebyl žádný problém protože na každé páté střeše seděli holubi .K jednomu jsem však chodil velmi rád . Byl to člověk který mne naučil dívat se na holuby ,nemyslete si není to lehká věc a mnozí chovatele to neumí a snad ani umět nebudou . Je to škoda . No to byl ten počátek do 15let.

chovu zdar

Děkuji za krásný příspěvek který mně dost poradil

31.1.2020 23:57
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Pravda pravdoucí, pan Blahoš měl dragouny vynikající, měl je od něj i kamarád v naší vísce.

31.1.2020 23:58
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Pravda pravdoucí, pan Blahoš měl dragouny vynikající, měl je od něj i kamarád v naší vísce.

2.2.2020 07:11
jirinovak

XXX.XXX.136.66

Kanem napsal(a):

Může, ale nemusí.

Pod bílou barvou může být schováno cokoli.

Gen pro tygra/stříkaného GT je dominantní nad plnobarevností.
Takže ten stříkaný holub by musel být pro tento znak heterozygot (nečistokrevný),
aby byla šance na 1/2 plnobarevných holoubat.
A barva (pigment) peří výletků může být v podstatě jakákoli.

Takže je velmi malá pravděpodobnost, ale může se to stát.

JN

2.2.2020 14:36
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Vím že to sem nepatří ale když jsem dnes zpozoroval první pojímání u bílích anglických pávíků starého typu za jak dlouho bych asi mohl čekat vajíčka

2.2.2020 15:18
M.stehno

XXX.XXX.219.126

KLIMEK PETR napsal(a):
Vím že to sem nepatří ale když jsem dnes zpozoroval první pojímání u bílích anglických pávíků starého typu za jak dlouho bych asi mohl čekat vajíčka

10 dní

2.2.2020 17:27
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

M.stehno napsal(a):
10 dní

Ok děkuji

9.2.2020 15:53
hopi

XXX.XXX.208.90

Sice nekvalitní foto,ale co říkáte tomuto kříženci?

9.2.2020 16:24
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

hopi napsal(a):
Sice nekvalitní foto,ale co říkáte tomuto kříženci?

Nádherný jakých plemen je to kříženec

9.2.2020 16:59
M.stehno

XXX.XXX.241.249

KLIMEK PETR napsal(a):
Nádherný jakých plemen je to kříženec

Řekl bych černý belopruhy mp x černý mp

9.2.2020 17:14
hopi

XXX.XXX.208.90

moravský pštros x česká čejka,ale už několikátá generace,pokusím se o lepší foto

9.2.2020 19:01
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

hopi napsal(a):
moravský pštros x česká čejka,ale už několikátá generace,pokusím se o lepší foto

Děkuji

9.2.2020 20:37

červená je kříženka
Hýl x český bublák .
a ta druha je kříženka pošták x rys

10.2.2020 01:18

Tenhle rys se mi zde objevil a už tu züstal . Nevím čí byl . Už je zde 4 roky . Nikdo v okolí je nechová . Musel se od někud zatoulat . Kružek nemá .

16.3.2020 07:24
Ziggy123

XXX.XXX.15.116

Od tohoto strakatého holuba mám nečekaně barevné holoubě, alespoň vidím jak může genetika překvapit, od tohoto páru jsem měla samé bílé a nebo šedé odchovy a něco tak barevného jsem nečekala

Přidejte reakci

Přidat smajlík