Nechápu, jak někdo může krást fotky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.1.2020 13:37

Nechápu jak někdo může být tak troufalý a krást fotky od jiných chovatelů fotografie a vydávat je za své vlastní. https://www.ifauna.cz/holubi/inzerce?hledat=Kosicky+kotrlak včetně nabízených Budapešťskych vysokoletců kde figurujou fotografie od maďarských chovatelů,pokuď se nepletu ,protože tyto fotografie moc dobře znám....

31.1.2020 20:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechápu jak někdo může být tak troufalý a krást fotky od jiných chovatelů fotografie a vydávat je za své vlastní. https://www.ifauna.cz/holubi/inzerce?hledat=Kosicky+kotrlak včetně nabízených Budapešťskych vysokoletců kde figurujou fotografie od maďarských chovatelů,pokuď se nepletu ,protože tyto fotografie moc dobře znám....

Já to chápu, proč to lidi dělají, ale neschvaluji to. Prodává se fotkou a oni ji nemají.
Správně musí člověk, co chce mít svém na inzerátu cizí fotku, se zeptat jejího majitele, zda je možné foto propůjčit, za jakých podmínek a za jakým účelem. A napsat na inzerát-foto ilustrační, nebo foto propůjčeno.
Jenže většina lidí to neřeší a krade fotky normálně bez zeptání, ani neví, že jsou autorská práva i na volně vyhledané fotky a že se to nemá. To pak majitele fotky může naštvat.
Ono si může člověk namítnout-k čemu je to cizí foto dobré, když kupec nevidí přímo nabízená zvířata. Dobré je k tomu, že nezkušení kupci vidí, jak vypadá dané plemeno a barva, co se inzeruje.

31.1.2020 20:26

inzeráty bez fota a s cizíma fotkama je potřeba ignorovat. je to jako kupovat auto, na obrázku nablýskaná ferrari a ve skutečnosti se prodává bouraný trabant.

dneska při éře foťáku v mobilu není důvod, proč nemít u inzerátu fotku. pokud teda to prodávané zboží za něco stojí.

31.1.2020 21:27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
inzeráty bez fota a s cizíma fotkama je potřeba ignorovat. je to jako kupovat auto, na obrázku nablýskaná ferrari a ve skutečnosti se prodává bouraný trabant.

dneska při éře foťáku v mobilu není důvod, proč nemít u inzerátu fotku. pokud teda to prodávané zboží za něco stojí.

Na inzerát bez fota jsem si v pohodě koupil pěkného stříbrného karolíňáka a nechával si ho posílat.
To, že na inzerátě není foto neznamená, že je zvíře odpad. Ale je dobré si o foto požádat.
Dnes běžně není problém foto pořídit.
Ale stále existují lidi, co neumí dávat z mobilu fotky do počítače, nebo mobilem nefotí... Já jsem to taky dlouho neuměl.

31.1.2020 22:23
2mazutak

XXX.XXX.6.110

zdravím.taky s tím mám problémy,dát do počítače fotky z digitálního fotoaparátu.nějaké již v počítači mám,a ty k inzerátu dát umím,ale vždy zapomenu ten postup z fotáku do počítače.

Přidejte reakci

Přidat smajlík