Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli by mi tu někdo poradil jestli je indický pávik náročný pro začátečníky a jestli ho můžu chovat spolu s anglickými pávíky a jaká barva je nejjednodušší na chov ( výstavy ) děkuji mockrát za vaše odpovědi Petr Klimek.
Pro tebe by bylo nejlepší kdyby jsi se na holuby jen tři roky díval , bedlivě pozoroval . Pak si vybral plemeno které se ti líbí nejvíc a to choval . Je dobré když se ptáš na to co nevíš ,mnoho chovatelů ti poradí snad i dobře ale vlastní zkušenost ti to nenahradí . Kříž plemena a barvy mezi sebou .Pozoruj jak se přenášejí vlastnosti rodičů na potomky . To je ta nejlepší škola pro toho kdo to myslí z chovem holubů vážně a nemá žádné zkušenosti . A ještě něco co musí holubář umět - zabít holuba - bez toho se neobejde . Jak jsi na tom ty?
paskov244
napsal(a):
Pro tebe by bylo nejlepší kdyby jsi se na holuby jen tři roky díval , bedlivě pozoroval . Pak si vybral plemeno které se ti líbí nejvíc a to choval . Je dobré když se ptáš na to co nevíš ,mnoho chovatelů ti poradí snad i dobře ale vlastní zkušenost ti to nenahradí . Kříž plemena a barvy mezi sebou .Pozoruj jak se přenášejí vlastnosti rodičů na potomky . To je ta nejlepší škola pro toho kdo to myslí z chovem holubů vážně a nemá žádné zkušenosti . A ještě něco co musí holubář umět - zabít holuba - bez toho se neobejde . Jak jsi na tom ty?
Holuba už jsem zabíjel trhám hlavu
Uživatel s deaktivovaným účtem

KLIMEK PETR
napsal(a):
Tak to jsi pěkný vrahoun . Já holubařím už 16 let a ještě jsem nezabil holuba . Mě je jich líto . Je to jejich život a já nemám právo jim ho brát . U mě co se vylíhne tak zemře stářím a nebo ho čapne někde dravec . Já je beru jako kamarády . Já moc kamarádů nemám mám misto nich právě holubi .

KLIMEK PETR
napsal(a):
Já hlavu sekám sekyrou, což vyjde na stejno, je to taky odtětí hlavy. Osobně bych rukou holuba raději nezabíjel, protože si spíš zašpiním ruku. A ten pach leze z ruk blbě dolů.
Já si ho položím na špalek a jednou rukou držím za tělo, druhou odsekávám. Je to o přesnosti a nesmí to být z rozmachu, abych neriskoval prsty.

napsal(a):
Já hlavu sekám sekyrou, což vyjde na stejno, je to taky odtětí hlavy. Osobně bych rukou holuba raději nezabíjel, protože si spíš zašpiním ruku. A ten pach leze z ruk blbě dolů.
Já si ho položím na špalek a jednou rukou držím za tělo, druhou odsekávám. Je to o přesnosti a nesmí to být z rozmachu, abych neriskoval prsty.
To bych nechtěl vidět potom tu nepřesnost. Tam radši něco pořádného vychovejte a potom se bavte o zabíjení. Doporučuji nastudovat mimo jiné odbornou literaturu. S pozdravem P.
napsal(a):
Tak to jsi pěkný vrahoun . Já holubařím už 16 let a ještě jsem nezabil holuba . Mě je jich líto . Je to jejich život a já nemám právo jim ho brát . U mě co se vylíhne tak zemře stářím a nebo ho čapne někde dravec . Já je beru jako kamarády . Já moc kamarádů nemám mám misto nich právě holubi .
On byl nemocný a nechtělo se mi koukat jak se trápí

napsal(a):
To bych nechtěl vidět potom tu nepřesnost. Tam radši něco pořádného vychovejte a potom se bavte o zabíjení. Doporučuji nastudovat mimo jiné odbornou literaturu. S pozdravem P.
Holuba trefím přesně v pohodě vždy, dávám si pozor, ale na rozdíl od drůbeže musí člověk počítat s tím, že krček je kratší a tím menší plocha k seknutí.
Odbornou literaturu o holubech příliš nečtu, protože už i přes svůj mladý věk mám holuby několik let (asi 6-7) a vím o nich dost, za tu dobu.

napsal(a):
Holuba trefím přesně v pohodě vždy, dávám si pozor, ale na rozdíl od drůbeže musí člověk počítat s tím, že krček je kratší a tím menší plocha k seknutí.
Odbornou literaturu o holubech příliš nečtu, protože už i přes svůj mladý věk mám holuby několik let (asi 6-7) a vím o nich dost, za tu dobu.
Tak to smekám klobouk a . Já chovám holuby s nějakými přestávkami jen 33 let. Ale kvalitní články si pročítám i zpětně, hlavně v časopisech jako byl LETU ZDAR. Opakování matka moudrosti. Jen víc takových mladých chovatelů.

napsal(a):
Tak to smekám klobouk a . Já chovám holuby s nějakými přestávkami jen 33 let. Ale kvalitní články si pročítám i zpětně, hlavně v časopisech jako byl LETU ZDAR. Opakování matka moudrosti. Jen víc takových mladých chovatelů.
Děkuji
Článek sem tam přečtu, ale většinou mi to nic nepřinese, protože holuby chovám jiným stylem, než je běžné-nejsou priorita, tudíž nechávám skoro vše na nich a na přírodě, a přitom provádím selekci na barvu (bílou s barevným ocasem). Jejich životům nevěnuju skoro nic a všichni se krmí u drůbeže a v polích, spí v kurníku u bažantů, na střeše a v králíkárnách.
Vloni byl příliš velký počet holubů, tak jsem udělal stop rok a nenechal je příliš hnízdit, letos některé hezké páry nechám hnízdit, ať se to šlechtění někam ubírá.
napsal(a):
Tak to vám nevěřím ! Kdyby jste začal holubařit jen z e dvěma páry tak za 5 let by vám muselo lítat kolem baráku kolem jednoho tisíce holubů i z tím že jednu pětinu zkonzumuje nějaký predátor .
chovu zdar

paskov244
napsal(a):
Tak to vám nevěřím ! Kdyby jste začal holubařit jen z e dvěma páry tak za 5 let by vám muselo lítat kolem baráku kolem jednoho tisíce holubů i z tím že jednu pětinu zkonzumuje nějaký predátor .
chovu zdar
Dobrý večer .
Začínal jsem holubařiit s českými staváky černými pak přibyly 4 páry poštáku měl jsem je v jednom holubníku . Pak se mi dostala přes pletivo kuna k nim do hlubníku a zústal mi jeden modrý kapratý holub pošták a černá stavačka a ti se mi spářili . Tak jsem měl 1 pár . na holubník jsem dal silnější pletivo . A bylo to už v pořádku .
Tak jsem měl 1 pár pošták a stavačka . A ti meli potomky jejich potomci se spořili a měli další potomstvo a za 4 roky jsem měl celkem slušny hejno . kolem 50ti . Občas se mi do hejna přidal nějaký ztracený zavodník a trochu mi oživil krev . Většina hejna byly potomci potomků potomků jednoho páru . To byly moje začátky 13 let zpět .

napsal(a):
Dobrý večer .
Začínal jsem holubařiit s českými staváky černými pak přibyly 4 páry poštáku měl jsem je v jednom holubníku . Pak se mi dostala přes pletivo kuna k nim do hlubníku a zústal mi jeden modrý kapratý holub pošták a černá stavačka a ti se mi spářili . Tak jsem měl 1 pár . na holubník jsem dal silnější pletivo . A bylo to už v pořádku .
Tak jsem měl 1 pár pošták a stavačka . A ti meli potomky jejich potomci se spořili a měli další potomstvo a za 4 roky jsem měl celkem slušny hejno . kolem 50ti . Občas se mi do hejna přidal nějaký ztracený zavodník a trochu mi oživil krev . Většina hejna byly potomci potomků potomků jednoho páru . To byly moje začátky 13 let zpět .
O tom bych taky mohl povídat.
Snad všichni holubi u mně až na ty dokoupené mají jako společného předka jedinou bílou holubici kříženku kaliforňáka s pávíkem, která už je snad praprababičkou a přesto je stále v plné síle a vitalitě. Je stará asi 5-6 let.
Byla taky doba, kdy jsem nejedl maso a holuba ani jiného tvora bych nezabil, ale tento nepříjemný zlozvyk (jak se tomu dá říct) jsem dávno překonal a je ze mě vrahoun a konzument holubů. kačen, slípek...

napsal(a):
O tom bych taky mohl povídat.
Snad všichni holubi u mně až na ty dokoupené mají jako společného předka jedinou bílou holubici kříženku kaliforňáka s pávíkem, která už je snad praprababičkou a přesto je stále v plné síle a vitalitě. Je stará asi 5-6 let.
Byla taky doba, kdy jsem nejedl maso a holuba ani jiného tvora bych nezabil, ale tento nepříjemný zlozvyk (jak se tomu dá říct) jsem dávno překonal a je ze mě vrahoun a konzument holubů. kačen, slípek...
vlož foto té bílé kříženky kalifornák x pávik .
napsal(a):
Dobrý večer .
Vážený pane . Stále tomu nemůžu věřit ,zkusil jste si spočítat kolik holubů by Vám teď létalo kolem domu ? Má úvaha je asi taková 25 par holubů dejme tomu třikrát vyvede mladé to je 150 vyletku za jeden rok plus těch 50 starých.. Další rok to je 100 chovných par a odchov bude 600 holubat plus 200 chovných . No a další rok to bude 300 par a odchov se de pohybovat kolem 1 800 výletků plus 600 chovných kusu . U takového množství holubů už neovlivní matematický narust ani predator . No a tomu nemůžte věřit ani Vy sám .
Jaký mate skutečný stav holubů nebo aspoň přibližný .
A jak to říkala babička ve Vesničce mé střediskové " co jsi to za holubáře když neumíš holuoběti zakrutit krkem " .
chovu zdar

napsal(a):
vlož foto té bílé kříženky kalifornák x pávik .
Na prvních dvou fotkách je Kominička (ta bílá kříženka kaliforňáka s pávíkem, pojmenovaná, protože spadla do komína) a její holub kříženec po otci ČVSR a matce barevnohlávkovi.
Na třetí fotce je jejich syn. Má ocas černobílý a jinak je bílý. Je to takový hezký příklad, jak má ideální holub podle mého vypadat, mám jich takových několik, a po sezoně jich bude ještě více, takto může vypadat i výsledek toho, o co se snažím.
Na čtvrté fotce je dcera od Kominičky a holuba stříbrné takly, bílá se stříbrným peřím před ocasem (nejde vidět na fotce). Po této dceři od ´´zakladatelky Kominičky´´ mám opět dceru, která je jak Kominička na první pohled. Tu vyfocenou nemám.

paskov244
napsal(a):
Vážený pane . Stále tomu nemůžu věřit ,zkusil jste si spočítat kolik holubů by Vám teď létalo kolem domu ? Má úvaha je asi taková 25 par holubů dejme tomu třikrát vyvede mladé to je 150 vyletku za jeden rok plus těch 50 starých.. Další rok to je 100 chovných par a odchov bude 600 holubat plus 200 chovných . No a další rok to bude 300 par a odchov se de pohybovat kolem 1 800 výletků plus 600 chovných kusu . U takového množství holubů už neovlivní matematický narust ani predator . No a tomu nemůžte věřit ani Vy sám .
Jaký mate skutečný stav holubů nebo aspoň přibližný .
A jak to říkala babička ve Vesničce mé střediskové " co jsi to za holubáře když neumíš holuoběti zakrutit krkem " .
chovu zdar
několikrát jsem musel chov rušit kvůli sousedum . První chov jsem zrušil lítali sousedce na střechu . Pak jsem vzal modré a žluté barevnohlávky ti vadili dalšímu sosedovi tak mě i několik zastřeli vzduchovkou tak jsem je předal chovateli nedaleko od nás . Pak jsem vzal Anglické tipplery ti jsou dobří nikomu nelítají na střechu a drží se jen na svém holubníku ty mám od roku 2007 tippler je pomalej takže hodně mi jich vezme dravec .
nyní mám přes 200 holubů celkem .
plemena
Anglický tippler
Poštovní holub
NVH
Lysky rousné i bezrousé
Pávíci 3 kusy
1 pár český bublák rousný
kalifornské 1 pár
český stavák 3 páry
moravský volač bělohlávek 2 páry
české rejdiče 1 pár
10 párů Brněnských věžáků .
Tak jsem přečetl prvních deset příspěvků a jen konstatunji, že diskuze chovatelů okrasných ptáků jsou na vyšší úrovni. To, co jsem přečetl je ubohost. Věřím, že i u holubářů jsou chovatelé. Holuby též chovám a 30 let jsem vystavoval. Dnes chovám jen pro potěšení. A holuby nechat až umřou stářím může napsat trochu jednoduchý mozek, pokud nechová jen jedno pohlaví, protože by holuby zaplnil celé město.
Meelek
napsal(a):
Přesně takhle jsem se povyšoval a srovnával se s ostatními zhruba kolem puberty. Co by na to řekl p. Freud. Asi Vám tam taky zalezu do sekce a vyhrabu nějakýho kostlivce ze skříně.
Děkuji za reakci.
Já se nepovyšoval, jen napsal, že globálně jsou ti přispěvatelé do exotů podle příspěvků trochu na vyšší úrovni.
I u exotářů naleznete ne jednoho kostlivce, ale i tupany. Jen nevím, proč jste zmínil Freuda?
Že bych měl delší vedení?
Rubriky iFauny mají různou úroveň a redakce, která situaci za roky má zmapovanou by mohla vyhotovit určitý graf úrovně diskuze v jednotlivých oblastech. Bylo by to zajímavé.
Bflmpz1

XXX.XXX.92.21
Moudivláček
napsal(a):
Děkuji za reakci.
Já se nepovyšoval, jen napsal, že globálně jsou ti přispěvatelé do exotů podle příspěvků trochu na vyšší úrovni.
I u exotářů naleznete ne jednoho kostlivce, ale i tupany. Jen nevím, proč jste zmínil Freuda?
Že bych měl delší vedení?
Rubriky iFauny mají různou úroveň a redakce, která situaci za roky má zmapovanou by mohla vyhotovit určitý graf úrovně diskuze v jednotlivých oblastech. Bylo by to zajímavé.
Podle čeho soudíte ? Od základní genetiky přes genetiku barev až po základní rady k chovu holubů se tady dá najít vše.... U exotaru je vcelku nejexkluzuvnejsi téma výkup nebo pohlaví andulek....
Ahoj, je to o lidech a o prvních dojmech. Myslím, že když vejdete na burzu poprvé, budete si říkat "bože tolik křupanů pohromadě", to se jen tak nevidí. Později si řeknete že jsou fajn. A nevšimnete si mezi nimi ani pár "milionářů". A je jedno, jestli tam prodávají drůbež, holuby, nebo papoušky či drobotinu. To je nadsázka na zlehčení, pánové. Chodím na obě fora, a i tady i na exotech dostanete hloupou a arogantní odpověď i na chytrou otázku. Ale kdo hledá ty správné informace, rozhodně je na IFAUNĚ správně!