25m role svařovaného pletiva 19x19mm vyjde zhruba na 1500Kc. Lze z toho postavit voliéru o délce, výšce a šířce asi 3x2x2m. Střešní latě 4m 4x6cm vyjdou zhruba na 70Kc. Budeš potřebovat zhruba 12 kusů i rezervou a materiálem pro dveře. Spojovací materiál vruty se zapuštěnou hlavou, neúplným závitem (líp se s tím stahují zrovna ty latě k sobě. Třeba 65 mm dlouhé a průměr 4mm. Cena kolem 80kc za 100ks. 2 panty na dvere, třeba z starých oken a petlicku-zavirani. Dá se najít po sběrnách. Nebo koupit, cena za obě věci do 100kc. Na pripevneni pletiva hřebíky, papiraky, cenu neznám, určitě do 100Kc.
Spodek udělat z betonových dlaždic, při rekonstrukcích chodníku kolem paneláku se to vetsinou vyhazuje. Rozměry 50na50, takže bys tím vnitřní prostor pěkně vyplnil bez nějakých dorezu, kousků..Na vršek vlnitý plech ze sberny surovin,ntam se toho valí mraky.
Do zadní části kvůli vyspadovani položit zbytky latí a přidělat plech vruty k voliéře. Budeš potřebovat taky vrtačku, maflika nebo jakoukoliv pilu, flexu se řezným kotoučem a nůžky na plech a člověka, který ti to pomůže skompletovat. A málem jsem zapomněl na nejdůležitější nástroj, kladivo.Třeba takhle, nahrubo.
Ještě levnější je koukat po sběrnách na stará plotova pole z pletiva nebo pletiva z výtahových šachet. Důležité je malé oko v pletivu. Přii rekonstrukcích výtahu se to vyhazuje jako šrot. Má to rám z tyčoviny, je to pak jako lego, sranda na složení. Vezmes si k tomu vlnité plechy a s jedním dospělým to máte do večera sdratovane i se strechou. Pokud bude člověk ve sběrně rozumný a ty Petře taky a nesjedeš ho řečmi o drahotě jako financ kozu, pak bys je mohl mít za levno.
KLIMEK PETR
napsal(a):
Toto je ono
Tak trošku Petře, máš podle mě zbytečně moc dřeva, latí. Na bočnice bych dal jen úhlopříčnou. Na zadní úhlopříčnou 2x, od vrchní poloviny délky oběma směry dolů. Na přední pohledovou vertikálně, sloupky, budeš se tam koukat. Na vršek bych dal úhlopříčky křížem, ať ti to za pár let nepochoduje a nekrouti se. I když to je možná zbytečné. Stáhnout to dvěmi podélnými latěmi, třeba metr od sebe, na které položis ty vlnité plechy. Bude to držet dost.
Jestli chceš čtyři metry délku, nevyjde ti ten jeden balík pletiva. Bude to vic.Myslel jsem, že to budeš mít jako přístavek, napojení k tomu holubníku, který už máš.
Není to levná záležitost Petře, mě samotnému by to doma neprošlo asi i teď v dospelosti. V tvým věku, kdybych tohle předhodil rodičům, tak bych nepochodil. Mamka měla invalidní důchod a tátu jsem skoro neviděl, byl furt v práci.
Meelek
napsal(a):
Tak trošku Petře, máš podle mě zbytečně moc dřeva, latí. Na bočnice bych dal jen úhlopříčnou. Na zadní úhlopříčnou 2x, od vrchní poloviny délky oběma směry dolů. Na přední pohledovou vertikálně, sloupky, budeš se tam koukat. Na vršek bych dal úhlopříčky křížem, ať ti to za pár let nepochoduje a nekrouti se. I když to je možná zbytečné. Stáhnout to dvěmi podélnými latěmi, třeba metr od sebe, na které položis ty vlnité plechy. Bude to držet dost.
Jestli chceš čtyři metry délku, nevyjde ti ten jeden balík pletiva. Bude to vic.Myslel jsem, že to budeš mít jako přístavek, napojení k tomu holubníku, který už máš.
Není to levná záležitost Petře, mě samotnému by to doma neprošlo asi i teď v dospelosti. V tvým věku, kdybych tohle předhodil rodičům, tak bych nepochodil. Mamka měla invalidní důchod a tátu jsem skoro neviděl, byl furt v práci.
To já to mám od mamky dovolené když si na to našetřim a soused mi to pomůže sestavit
Tak to je dobře. Jestli ti můžu ještě oradit, koukej se třeba i na bazoš - inzeráty, mohl bys tam některé veci sehnat levněji. Na svařované pletivo i na latě, případně i na ty beton desky.
Koukni se kolem sebe občas, sbírat si měď nebo mosaz - různa vyhozená trafa, motory, staré, NEPŘIPOJENÉ k elektrice kabely. Mosaz je hlavně u rozvodů vody, různé fitinky, kohoutky, baterie. Když nevíš co to je, stačí rypnout nožíkem. Měď má narůžovělou barvu, mosaz svítivě žlutou. Cena je kolem 100KC za kilo, musel bys se podívat ve sběrně na vývěsku.
Jednou jsem jako kluk byl v lese a našel jsem tam vyhozeny starý měděný kabel, dostal jsem za něj kolem 700KC. Samozřejmě jsem ho musel vyloupat, aby byl drát čistý. I ta mosaz se dobře sbírá, je těžká, stačí pár kousků a máš kilo. I to železo není k zahození, ale potřebuješ ho více.
Bflmpz1

XXX.XXX.74.64
KLIMEK PETR
napsal(a):
Toto je ono
Rozměr 4 x 2.5 x 2 m cena cca 5000-5500 Kč
Ještě mě napadla jedna možnost. Rekonstrukce výtahů se zabývá firma Otis. V Hradci Králové má taky pobočku. Firma Otis, a. s.
Při prehlidnuti, že "je to trošku divný", zkusit jim zavolat a zeptat se. Zeptani Tě nic nestojí a můžeš získat, třeba i zadarmo. Maximálně řekne, že ne nebo...
Já bych začal třeba takhle: "Dobrý den, jmenuji se Petr Klimek, je mi 13 let. Začal jsem chovat holuby a rád bych si postavil voliéru. Občas rusite, vyhazujete ochranné pletiva kolem výtahů a vyhazují se. Nemohl bych od Vás dostat pár kusů pletiva na voliéru, které stejně vyhazujete? A kdyby řekla že ne, tak se v žádným případě nedat a zkusit se zeptat. A nemohla byste se prosím někoho zeptat? Kdyby tě přepojili, tak to "papouskuj" znovu od začátku. A nakonec řekneš samozřejmě, to znáš. Děkuji, moc. Telefon je 296 114 800. Je to pro tebe možnost získání materiálu třeba i zadarmo. Nic víc, nic míň. Každopádně, kdyby Ti to vyšlo, byl bych rád.
Vím, že se to dá občas sehnat, protože kamarád má z toho postavenou voliéru.