Lze chovat jen jednoho holuba?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2020 22:22
Hochman

XXX.XXX.37.189

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda lze chovat jen jednoho holuba, nejlépe nějakého, který se dá dobře vycvičit a dobře létá. Byl bych rád za každou odpověď případně napsat jaký druh se k tomuto chovu hodí nejlépe, moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2020 23:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud jde o druh, tak holub domácí. Jestli jste myslel plemeno, tak na ochočení je dobrý arabský bublák, turecká takla a jiní akrobaté, pávík, voláči. Nebo ne holub, ale hrdlička chechtavá.
Jednoho holuba si klidně mějte, budete se mu muset věnovat a dělat mu společnost. v mládí ho musíte dokrmovat a být mu rodičem a v dospělosti mu budete partnerem.
Možná by bylo lepší si zkusit dokrmit rovnou 2, ale to pak vazba na lidského partnera není taková.
Vzhůru do toho. Už jsem dokrmoval, u holubů to není tak náročné jak u papoušků a opravdu snadno se ochočí a stejně snadno i zdivočí, když se dostanou do hejna.

23.3.2020 23:48
Hochman

XXX.XXX.37.189

Moc děkuji za odpověď, vím že to sem asi úplně nepatří ale jsou i jiné druhy ptactvo, které jdou chovat i bez povolení. Já jsem měl hrozně velký zájem o Straku, protože moje babička když byla malá tak jednu Straku chovala a ta byla jako pes, říkala, ale to bohužel ještě nemusela mít na ni papíry, a proto jediný druh ptactva, který mě napadl a dá se ochočit je holub. Ale jinak moc děkuji a určitě jsi jdu o těch plemenech něco přečíst.

24.3.2020 01:18
Meelek

XXX.XXX.97.194

Rději popremyslejte o hejnu, jinak přijdete o to nejhezčí z chovu holubů. To mi věřte, chovám je teprve 5 měsíců a stále každý den zpozoruji nejakou zajímavost. O pozorování chování holubů prijdete.
Skvělá emocionální pijavice je třeba kočka nebo pes. A ne holub a nějaký vycvicovani. Z Ali expresu helmu pro holuby na ochranu proti jestřábům, jedny kalhotky, aby neprdel v autě a zakončit to nějakým pěkným vodítkem. Dokážu si to představit.

24.3.2020 08:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

A ne holub a nějaký vycvicovani.

je vidět, že jste asi nikdy neviděl "lety na klícku" - doporučuju

více např.

https://akrobatickeholuby.webnode.sk/trening/na-letovu-klietku-fk-/

24.3.2020 08:51
Hochman

XXX.XXX.37.189

Ok moc děkuji za odpověď. Pod tím vycvičováním jsem si předtavoval to že jdou I naučit že když je vypustíte tak že se vrátí a mohou přilétávat I na ruku.l, nic jako sedni, lehni.

24.3.2020 11:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

měl jsem takhle "vycvičeného" dokrmeného sirotka RK - místo klícky jsem byl já... na zahvízdání okamžitě přilétal, na rameni byl zvyklý odpočívat

24.3.2020 12:31
Hochman

XXX.XXX.37.189

Ok, tak vám všem moci děkuji.

24.3.2020 12:52
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Mladej chodil do holubníku přikrmovat jednoho malého Staroněmeckého racka.Byly strašní kámoši.

24.3.2020 17:13
Hochman

XXX.XXX.37.189

Ok, tak vám všem moci děkuji.

24.3.2020 18:58
gary

XXX.XXX.6.88

Rotvik napsal(a):
Mladej chodil do holubníku přikrmovat jednoho malého Staroněmeckého racka.Byly strašní kámoši.

Správný výchovný postup - výchova budoucího chovatele od jeho dětství !

Přidejte reakci

Přidat smajlík