Poštovní holubi - linie, kmeny

Poštovní holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2020 19:55
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Dobrý den , nezná někdo nějaké jiné kmeny kromě muleman a jensena pokud ano děkuji za doplnění a kdyžby jste měli i fotku bylo by to suprové byl bych velmi rád abych viděl jak ten kmen vypadá a podle toho si sehnal chovný materiál děkuji za odpovědi a fotografie a můžete poslat i křížence kmenů a pošlete pokud by jste věděli jakých kmenu by to kříženec byl ale děkuji za každou odpověď posílejte i holoubata výlety páry sedící na vejcích cokoli děkuji mockrát za odpověďi

24.3.2020 20:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ty by sis měl už konečně ujasnit, co vlastně chceš, tohle povrchní skákání z jednoho na druhé je k ničemu...

info o PH je na netu hafo

24.3.2020 20:30
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

lupus4 napsal(a):
Ty by sis měl už konečně ujasnit, co vlastně chceš, tohle povrchní skákání z jednoho na druhé je k ničemu...

info o PH je na netu hafo

N Anetu jsem toto nikde nenašel

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2020 22:12

KLIMEK PETR napsal(a):
Dobrý den , nezná někdo nějaké jiné kmeny kromě muleman a jensena pokud ano děkuji za doplnění a kdyžby jste měli i fotku bylo by to suprové byl bych velmi rád abych viděl jak ten kmen vypadá a podle toho si sehnal chovný materiál děkuji za odpovědi a fotografie a můžete poslat i křížence kmenů a pošlete pokud by jste věděli jakých kmenu by to kříženec byl ale děkuji za každou odpověď posílejte i holoubata výlety páry sedící na vejcích cokoli děkuji mockrát za odpověďi

Na pošťáky se vykašli, zůstaň u norimberáků, pávíků, kříženců apod.
Závodní poštovní holubi, v tom je spousta prachů a času, to není jen tak pro někoho a kór ne pro tebe. Musí jim být přizpůsoben a vybaven holubník, člověk se tomu pořád moc věnuje, koupě holubů není levná, holubů musí být hodně, aby bylo z čeho vybírat, dnešní pošťáci bývají přecpaní léčivy apod. Čti a zjistíš to sám.
Naopak hobby chov pošťáků je snadný a vynáší také spoustu holoubat na jídlo, můj kamarád je s nimi nadmíru spokojený. Tam se pak neřeší linie a původ, kroužky, veterinární přípravky, přesné časy příletu. Tam stačí selektovat na zdraví, trénovat holuby odvážením a očekávat, který den holubi přiletí nebo co za cizí holuby se přistěhuje k hejnu.
Na druhou stranu jsou to vzhledově pořád ´´jen´´ PH a nic atraktivnějšího, většinou jsou to jen modří, červení nebo strakatí hezky osvalení holubi s větším ozobím a jinak docela obyčejní. Nic zajímavějšího na pozorovaní.

Ať se ti holubi daří, i když asi oba víme, že dopadneš stejně jako já a nejpočetnější holubi co ti zbudou na holubníku nebudou čistokrevní a třeba tě dostane touha být kreativní a zkoušet vyrobit něco dalšího jako mě.

25.3.2020 14:17
jo012810

XXX.XXX.101.35

Částečně souhlasím s Lupusem4, ale i já jsem v začátcích, jako kluk měl mnoho holubářských zájmů. Takže mi to připadá přirozené. Čím dříve si kluk ujasní, co vlastně chce, tím lépe a může se chovu toho plemene, nebo i kříženců věnovat, získávat zkušenosti a možná se celoživotně věnovat jednomu plemeni. Poštovní holubářství je skutečně časově a finančně někde jinde, pokud chce někdo závodit. Znalosti kmenů, či linií, rozhodně nejsou třeba na začátek a nakonec nejsou důležité vůbec, neboť rodokmen, ani linie nemávají křídly a ani nenavigují k domovu. Létá ten který jedinec. Zejména po roce 1990 se přiřazování do kmenů a linií stalo (velmi často) komerční záležitostí a ne skutečným vyjádřením kvality. Doporučuji zvážit své časové, prostorové a finanční možnosti a z těch vycházet. Pokud je někdo zatížený na soutěžení, pak velmi nenáročná zábava (oproti PH) je chov a soutěže s tipplery. Stačí skromné zařízení, několik málo chovných holubů a boxy pro závodníky. Nikam se nejezdí, soutěží se na vlastním pozemku a to i v denění situaci je ohromná výhoda a to nemluvím o nulových veterinárních opatřeních.

25.3.2020 15:43
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

jo012810 napsal(a):
Částečně souhlasím s Lupusem4, ale i já jsem v začátcích, jako kluk měl mnoho holubářských zájmů. Takže mi to připadá přirozené. Čím dříve si kluk ujasní, co vlastně chce, tím lépe a může se chovu toho plemene, nebo i kříženců věnovat, získávat zkušenosti a možná se celoživotně věnovat jednomu plemeni. Poštovní holubářství je skutečně časově a finančně někde jinde, pokud chce někdo závodit. Znalosti kmenů, či linií, rozhodně nejsou třeba na začátek a nakonec nejsou důležité vůbec, neboť rodokmen, ani linie nemávají křídly a ani nenavigují k domovu. Létá ten který jedinec. Zejména po roce 1990 se přiřazování do kmenů a linií stalo (velmi často) komerční záležitostí a ne skutečným vyjádřením kvality. Doporučuji zvážit své časové, prostorové a finanční možnosti a z těch vycházet. Pokud je někdo zatížený na soutěžení, pak velmi nenáročná zábava (oproti PH) je chov a soutěže s tipplery. Stačí skromné zařízení, několik málo chovných holubů a boxy pro závodníky. Nikam se nejezdí, soutěží se na vlastním pozemku a to i v denění situaci je ohromná výhoda a to nemluvím o nulových veterinárních opatřeních.

Ja zatím nechci na závody jen tak pro radost jen že bych občas výletky dal sousedovi na závod ( soused také nezná kmeni poštovních holubů) on ma jen to co přilétne ze závodů

25.3.2020 15:44
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

A uz neodletí

25.3.2020 16:33
bela123

XXX.XXX.224.47

Postove holuby su ten najkrajsi konicek aky si vies predstavit. Internet je plny informacii, staci si sadnut k pocitaci a za tyzden nebudes mat precitane 5 percent. Odporucam hladat informacie aj v inych jazykoch.
Kmene ci skor linie ta ako chovatela nemusia zaujimat, je to otazka rodokmena. Mozno teba by skor zaujimali farby postovych holubov.
Prajem ti vela uspehov v chove. Zaobstaraj si aspon 2 pary alebo 10 mladat a verim, ze uz nikdy ta to nepusti. Takto sme zacinali skoro vsetci a dnes po rokoch sme v tom po usi stale rovnako.
Drzim
Fotografie od priatela.

25.3.2020 18:15

KLIMEK PETR napsal(a):
A uz neodletí

A majitelé na ně čekají a čekají.

25.3.2020 18:18

KLIMEK PETR napsal(a):
Ja zatím nechci na závody jen tak pro radost jen že bych občas výletky dal sousedovi na závod ( soused také nezná kmeni poštovních holubů) on ma jen to co přilétne ze závodů

Co je to za chovatele PH? To máš dobrý vzor.

Bflmpz1

25.3.2020 18:39
Bflmpz1

XXX.XXX.92.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A majitelé na ně čekají a čekají.

No tím bych si nebyl až tak jistý ....poslední moje zkušenost byla ta že když sem měl polského pošťáka v léčení (téma co dokáže dravec ) měl na čipu tel. kontakt po opětovném volání jsem se po zhruba 10tem pokusu dovolal ...první otázka zněla který ročník to je po sdělení že ročník 19 zněla odpověď jo mladý holub si ho nech nebo ho pusť jak chces je mi to jedno a zavěsil ...takže asi tak ....nicméně pokud někdo cíleně zavírá cizí závodníky kteří si chtěli jen odpočinout a pokračovat dál je prasarna ale pokud holub zůstane sám od sebe a nemá tendenci pokračovat dál domu nic špatného na tom nevidím když si ho na holubníku někdo nechá ....většinou se mezi postackari říkalo že závodník který netrefí domu je špatný závodník tudíž ani nevidím nějakou zvláštní výhodu když si takového holuba člověk ponechá

25.3.2020 19:10
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Bflmpz1 napsal(a):
No tím bych si nebyl až tak jistý ....poslední moje zkušenost byla ta že když sem měl polského pošťáka v léčení (téma co dokáže dravec ) měl na čipu tel. kontakt po opětovném volání jsem se po zhruba 10tem pokusu dovolal ...první otázka zněla který ročník to je po sdělení že ročník 19 zněla odpověď jo mladý holub si ho nech nebo ho pusť jak chces je mi to jedno a zavěsil ...takže asi tak ....nicméně pokud někdo cíleně zavírá cizí závodníky kteří si chtěli jen odpočinout a pokračovat dál je prasarna ale pokud holub zůstane sám od sebe a nemá tendenci pokračovat dál domu nic špatného na tom nevidím když si ho na holubníku někdo nechá ....většinou se mezi postackari říkalo že závodník který netrefí domu je špatný závodník tudíž ani nevidím nějakou zvláštní výhodu když si takového holuba člověk ponechá

On je nezavíra nechává je ať si dělají co chtějí jeho styl chovu holubů je že má holuby nakrmit něco nakrouzkuje co přiletí přiletí co odletí odletí a zbytek holoubat +- 12 holoubat měsíčně různých barev většinou strak nebo červených či bilich a občas i žamžíci odveze známému pro dravce na zkrm a nevi co s nimi když jeho známí už holoubata nechce

25.3.2020 20:05

Bflmpz1 napsal(a):

Všichni chovatelé PH nejsou stejní. Každopádně jde vidět, že jste slušný chovatel a holuba jste nahlásil. Já osobně zalétlého holuba podle kondice vyvezu, aby měl možnost najít cestu sám. Hlásím je pokud se vrací. S tím špatným závodníkem je to názor od názoru. I dobrý závodník může udělat chybu (jak se říká i mistr tesař se někdy utne) po cestě domů na ně působí hodně faktorů. Od přemnožených dravců až po hejna různých OS, počasí atd., to je na delší povídání. A mám tu např. zalétlé závodníky, kteří tu zůstali jako holoubata. Po nahlášení a obdržení průkazek s nimi závodím, dokázali se i umístit. Tož asi tak.

25.3.2020 20:42
raspic

XXX.XXX.209.215

Co je to za chovatele PH? To máš dobrý vzor.

Soused je zřejmě podobný brouk "pytlík" jako kolega holubarzacatecnik

25.3.2020 21:03
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

raspic napsal(a):
Soused je zřejmě podobný brouk "pytlík" jako kolega holubarzacatecnik

A proč by mnel být soused Brouk pytlík

25.3.2020 21:07
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

On je soused dřív hlásil ale když voláte do Německa Slovenska Polska a Rakouska tak vás přestane bavit poslouchat od holubaru že je to holub na hovn. A že mu má utrhnout hlavu ale když mu přilétla Belgičanka tak to už neměl chuť nic řešit a platit totální pálky za kredit přeci jen do Belgie je to celkem streka

25.3.2020 21:11
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

A ono je i nespočet holubi co mu přilétlo ale byly okroužkováno jen cvakacim kroužkem nebo jen kroužkem např. Na stávaky to už se pak nedohleda ale hodně holubů co mi říkal tak mu vyvedli třeba jedny nebo dvoje mladé a utekly ale už po nich mněl aspoň nepribuznou krev

25.3.2020 21:12
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Trvá soused má jeden pár Slováků červený kapraty holub a modrá pruhova holubice a vyvádí jen červeně kaprata holoubata nebo žamžíky

25.3.2020 21:13
raspic

XXX.XXX.209.215

KLIMEK PETR napsal(a):
A proč by mnel být soused Brouk pytlík

Jen mě tak napadlo.Souseda máš holubáře a tady se stále ptáš na ...které já zvládal na ZŠ a bez internetu.

25.3.2020 21:35
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

raspic napsal(a):
Jen mě tak napadlo.Souseda máš holubáře a tady se stále ptáš na ...které já zvládal na ZŠ a bez internetu.

Ája a chtěl jsem se jen zeptat jestli se nechá muleman chovat volně

27.3.2020 08:24
paskov244

XXX.XXX.200.184

Bflmpz1 napsal(a):

Poštovní holuby jsem nikdy nechoval na úrovní sport , Ale vím že poštovní holubáři organizování a závodí s nimi , takové přilétlé holuby z devadesáti procent usmrtí . Má to jeden důvod - zdraví - zavodního hejna které má mnohdy obrovskou cenu a riskovat jeho onemocnění se nevyplácí .
Taky svým holubům kteří příjdou domu až za týden život ukrátí sekyrou .
Většina takových holubů je totálně vyčerpána a tím mají i menši imunitu a větší naději že u nich propukne nějaká nemoc kterou si donesli z cizího holubníku . Na toto téma by se dalo psát do nekonečna .

27.3.2020 12:08
bela123

XXX.XXX.224.47

paskov244 napsal(a):
Poštovní holuby jsem nikdy nechoval na úrovní sport , Ale vím že poštovní holubáři organizování a závodí s nimi , takové přilétlé holuby z devadesáti procent usmrtí . Má to jeden důvod - zdraví - zavodního hejna které má mnohdy obrovskou cenu a riskovat jeho onemocnění se nevyplácí .
Většina takových holubů je totálně vyčerpána a tím mají i menši imunitu a větší naději že u nich propukne nějaká nemoc kterou si donesli z cizího holubníku . Na toto téma by se dalo psát do nekonečna .

Kecy kecy ... 80 percent chovatelov PH ma karantenne oddelenie. 90 percent holubov po 2-3 kedy maju moznost sa nazrat a napit odlieta a nasledne sa vracaju na domovske holubniky povodnych majitelov.
Ak ste to robili vy ci nejaki vasi kamarati .. OK, je to nehumanne a nesportove. nehadzte vsak vsetkych do jedneho vreca prosim!

27.3.2020 16:32

paskov244 napsal(a):

Chovatel ,který svým holubům ukrátí život sekyrou jen proto, že jednou přiletěl za týden (pokud to nedělá pravidelně) , není u mě chovatel, ale hlupák...

27.3.2020 19:35
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Chovatel ,který svým holubům ukrátí život sekyrou jen proto, že jednou přiletěl za týden (pokud to nedělá pravidelně) , není u mě chovatel, ale hlupák...

Přesně tak i kdyz se holub nebo do chovu tak za to nemůže ale musí za to trpět chudáček

27.3.2020 19:35
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

KLIMEK PETR napsal(a):
Přesně tak i kdyz se holub nebo do chovu tak za to nemůže ale musí za to trpět chudáček

Nehodí

30.3.2020 19:00
paskov244

XXX.XXX.200.184

Je chovatel v opačném případě by byl hlupák !!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík