Uživatel s deaktivovaným účtem

Předpokládám že chov bude zaměřený na odchov jatečných holoubat ....počítejte stim že za sezonu od každého páru můžete získat 6-8 holoubat tudíž bych začal s menším počtem chovných párů cca 3-5 zbytek si kdyžtak nachovate sám ale víc jak osum páru bych tam nedával
Pokud budete holoubata odebírat v jatečné velikosti (zhruba 35 dní života) tak na tuto plochu je 6 párů až až,protože čím více holubů na takové plośe tím je větší nebezpečí že se budou při pojímání shazovat,bude potřeba udělat různé překážky aby je ti závistivci nestaćili shodit, i já jsem měl u holubů takový problém a vyřešil jsem to právě překážkami.
Všem děkuji za rady.Počítám ,že tam budu mít max 7 párů.Víc nechci , jak se říká někdy je méně více Hlavně budu mít přehled o nemocech.
Mráz
napsal(a):
Všem děkuji za rady.Počítám ,že tam budu mít max 7 párů.Víc nechci , jak se říká někdy je méně více Hlavně budu mít přehled o nemocech.
A to je celý holubník bez většího přístupu vzduchu? Pro holuby je třeba, aby byl holubník suchý a vzdušný-ne průvan. Pokud splníte tyto dvě základní podmínky, spolu s možností slunění, pak nebudtede mít problé s nemocemi za předpokladu, dodržování karantény nově donesených holubů a tvrdého vyřazování jedinců, kteří budou nějak zdravotně "nahlodaní"...
Mráz
napsal(a):
To určitě ,ne před je voliera bez zakryté střechy 3*3 kam svítí sluníčko ,a kde se i holubi koupou.
Takže by jste při dodržení karantén (u nových jedinců), případně občasném vyšetření trusu, kdy be nebyl tuhý a dodávání všech potřebných minerálů, vitamínů, zeleného krmení a kvalitním zrnin neměl potřebu cokoliv léčit a vůbec ne na preventivně. A skutečně max. těch 7 párů a holoubata konzumovat.
Ještě bych při pohledu na budníky přidal pod druhou misku do které holubi snesou druhou snášku ve věku zhruba tří neděl holoubat která se narodí jako první udělal podložku nejméně 10cm vysokou aby pravě tyto první holoubata neobtěžovala holuby kteří budou sedět na této druhé snášce.Už mnohokrát se mi to vyplatilo,tak ať se daří.