An.

XXX.XXX.88.131
Zdravím a zároveň prosím o radu. U jednoho spolehlivého páru kaliforňáků (bohužel zásadně hnízdícího na zemi) začaly mizet snůšky, předtím se mi to nikdy nestalo a jsem si celkem jistá, že za to může potkan. Už po zmizení první snůšky jsem do chodbičky nasypala jedovaté zobání ale ani se toho nedotkl a další snůška je pryč. Nemáte někdo na ty potvory nějaký trik? Případně zvažuji koupi elektrického plašiče ale bojím se, aby holubům nevadil..máte někdo zkušenosti s podobnou situací? Předem děkuji za jakoukoliv radu. An.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Díry a místa, kde by mohly být díry (rohy) oplechujte.
Kupte si sklopec na potkany. Nejdřív je naučte chodit na jedno místo v blízkosti holubníku na pšenici a pak na to místo dejte nastražený sklopec s pšenicí, ráno možná najdete ve sklopci potkana.
Povedlo se mi dostat obrovská zvířata, i březí samici nebo 2 ks naráz za noc.
Takto jsem jich dostal spoustu, ale pozor-oni nejsou blbí a snadno zjistí, co je nebezpečné, to pak musíte udělat přestávku v chytání, zas jenom krmit, naučit je, že sklopec je v pohodě a pak teprv líčit a lovit.
Pár jsem jich chytil i do klasické pastičky (jako je na myši), nějací se mi utopili v korbě na kolečka s vodou a snad každou noc na mladé potkany chodí sousedova kočka.
Jsou nevychytatelní, ale musíte je regulovat, jinak se pomnoží a do holubníku se ještě spíš někudy prohryžou, protože celé to asi neoplechujete.