Pečení holuby do huby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2020 11:42
peparazak

XXX.XXX.67.216

Zdravím všechny chovatele holubů. Letos se mi v chovu docela daří, nemáte někdo recept na přípravu holoubatek? Skusili jsme péct ale určitě jsou i jiné recepty. Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2020 11:46

Keď som bol ešte veľmi malý môj starký mi robieval vývar z holubov a všetci vravia že mi to museli robiť aspoň 2x do týždňa ináč som im nedal pokoj

25.5.2020 12:51
kouták

XXX.XXX.168.33

Mladé holuby osolíme a prsíčka protáhneme slaninou.
Na másle osmažíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky (mrkev,celer,petržel),cibuli,několik zrnek pepře,bobkový list a tymián.Zalejeme vývarem,přidáme holuby a dusíme do měkka.Hotové holuby vyjmeme,šťávu zaprášíme lžící hladké mouky,přidáme trochu citronové šťávy,trochu červeného vína,dvě kostky cukru a dvě lžíce rybízové zavařeniny.Chvilku povaříme a vrátíme holuby. Dobrou chuť.

25.5.2020 12:54

kouták napsal(a):
Mladé holuby osolíme a prsíčka protáhneme slaninou.
Na másle osmažíme kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky (mrkev,celer,petržel),cibuli,několik zrnek pepře,bobkový list a tymián.Zalejeme vývarem,přidáme holuby a dusíme do měkka.Hotové holuby vyjmeme,šťávu zaprášíme lžící hladké mouky,přidáme trochu citronové šťávy,trochu červeného vína,dvě kostky cukru a dvě lžíce rybízové zavařeniny.Chvilku povaříme a vrátíme holuby. Dobrou chuť.

Wau ,škoda že už v rodine nemám nikoho kto by mal holuby

25.5.2020 14:43
kouták

XXX.XXX.168.33

Guláš z 10 starých holubů.
Vykostit prsíčka a nakrájet.Ostatní použít jinak.Jako myslivec jsem dělával z divokých holubů a zbytek jsem uvařil mému věčně nenažranému psovi a nebo slepicím.
4 cibule nakrájet a osmažit na sádle se slaninou do hněda.Do cibule dát 1 lžíci kečupu a ihned přidat nakrájená prsíčka.Osolit a osmahnout až bude gulášovatět.Zastříknout horkou vodou a přidat 1 sáček gulášové papriky.Dále přidat malou sklenici leča,nebo polovinu velké sklenice a 3 nadrcené stroužky česneku,lžíci kmínu a opepřit.Dusit do změknutí.Na závěr trochu gulášového koření,grfilovací koření a dvě lžíce zakysané smetany s trochou mouky.Pokud někdo rád ostré,tak trochu pálivé papriky.Na úplný závěr majoránku a hotovo.
Až ochutnáte,tak chudáci holubi.

25.5.2020 14:48

Tie recepty ste si vymyslel sám alebo ich od niekoho máte ,lebo takéto delikatesy,to sa len tak nevidi

25.5.2020 14:56
kouták

XXX.XXX.168.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tie recepty ste si vymyslel sám alebo ich od niekoho máte ,lebo takéto delikatesy,to sa len tak nevidi

Rád vařím a tak jak šel život jsem je pochytal od starých holubářů a myslivců.

25.5.2020 16:01
peparazak

XXX.XXX.213.41

Moc vám děkuji za recepty, určitě je vyzkouším. Pepa

26.5.2020 14:08
gary

XXX.XXX.33.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Keď som bol ešte veľmi malý môj starký mi robieval vývar z holubov a všetci vravia že mi to museli robiť aspoň 2x do týždňa ináč som im nedal pokoj

moje vnučky se vždy těší, až k nám přijedou, na vývar z holoubat a maso z nich v polévce , tak jim je rád dělám , ještě i kosti si obírají ....do vývaru dám celer,petržel,tymián,oregano, bobkový list,nové koření,libeček,saturejku,jalovec, pepř, káv. lžičku soli + 2 holoubata a 1,5-2 L vody -je to lahůdka !

29.5.2020 22:30
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

No u nás v rodine letia holuby na paprike a slanine.
Cibuľu so slaninou nakrájať na drobno. Do sklovita upiecť, pridať holuby na 1/4 nakrájané, podliat vodou, pridať PL sladkej papriky, 1ČL soli a dusiť do zmäknutia.. Príloha - varené zemiaky, poliať výpekom a super jedlo.
Dobrú chuť.

29.5.2020 22:40
peparazak

XXX.XXX.129.12

Pánové, mám už tolik receptu že asi zpracuji i f1 u andalusanu jen abych vyzkoušel vaše recepty.. Děkuji moc ale posílejte recepty dal, nejen pro mne ale i pro ostatní kolegy holubare.

30.5.2020 08:46
peparazak

XXX.XXX.129.12

Všem přispěvatelům moc děkuji. 👍

30.5.2020 10:55
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Nadívané holoubata:
3-4 holoubata vyčistime, osolíme a následně prošpikujeme.
Nádivka :
2 housky
2 vejce
Kuřecí játra (můžou být a nemusí je to podle chuti.)
Sůl
Mléko
Špetka muškátového oříšků - a květu
Petržel nebo kopřivy
1 lžíce másla
1 cibule

Osmahneme cibuli +játra (pokud nepoužijeme játra tento postup přeskočíme)..... Osolíme, přidáme 2 nakrájené housky, namočené v mléce, 2 žloutky, kopřivy a koření. Nakonec vmícháme tuhý ušlehaný sníh z bílků. Nádivku zašijeme do holoubat a zbytken nádivky je trochu zalejeme. Do pekáče přidáme 1 jalovcinku, 2 kuličky nového koření, a pět kuliček pepře. Dáme péct než budou holoubata měkká(cca 2 až 3 hodiny). Dobrou chuť

30.5.2020 14:15
Alkonost

XXX.XXX.254.245

Výživné téma, díky všem za to že se podělili o recepty

31.5.2020 11:55
tono

XXX.XXX.23.24

kouták napsal(a):
Guláš z 10 starých holubů.
Vykostit prsíčka a nakrájet.Ostatní použít jinak.Jako myslivec jsem dělával z divokých holubů a zbytek jsem uvařil mému věčně nenažranému psovi a nebo slepicím.
4 cibule nakrájet a osmažit na sádle se slaninou do hněda.Do cibule dát 1 lžíci kečupu a ihned přidat nakrájená prsíčka.Osolit a osmahnout až bude gulášovatět.Zastříknout horkou vodou a přidat 1 sáček gulášové papriky.Dále přidat malou sklenici leča,nebo polovinu velké sklenice a 3 nadrcené stroužky česneku,lžíci kmínu a opepřit.Dusit do změknutí.Na závěr trochu gulášového koření,grfilovací koření a dvě lžíce zakysané smetany s trochou mouky.Pokud někdo rád ostré,tak trochu pálivé papriky.Na úplný závěr majoránku a hotovo.
Až ochutnáte,tak chudáci holubi.

Zdeňku, máš pravdu "chudáci holubi". Vybral jsem 6 starších, prsíčka cca 55 dkg, gulašek bezkonkurenční. 4 pořádné porce a hrnec super polívky. Už teď vybírám kandidáty na další várku. Naší asijští spoluobčané mají po ptákach nebo spíše po holubech. Fakt dobrý.

3.6.2020 11:18
petr008

XXX.XXX.76.218

Holub se slivovicí.
Ingredience:
1L slivovice (může být i jabkovice, ale slivovice je lepší), 2 holubi (samec a samice).
Postup:
Holuby vložíme do budníku (živé).
Vzdálíme se tak, abychom holuby svou přítomností nerušili, ale abychom mohli pozorovat.
Načneme láhev a po malých dávkách průběžně požíváme při pozorování.
Požíváme a pozorujeme, co kdo snese.
Nejlepší je připravit 2 porce - ve dvou se to táhne líp.

3.6.2020 21:23
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Už dlho som sa tak z chuti nezasmial.

5.6.2020 09:12
machy43

XXX.XXX.153.35

petr008 napsal(a):
Holub se slivovicí.
Ingredience:
1L slivovice (může být i jabkovice, ale slivovice je lepší), 2 holubi (samec a samice).
Postup:
Holuby vložíme do budníku (živé).
Vzdálíme se tak, abychom holuby svou přítomností nerušili, ale abychom mohli pozorovat.
Načneme láhev a po malých dávkách průběžně požíváme při pozorování.
Požíváme a pozorujeme, co kdo snese.
Nejlepší je připravit 2 porce - ve dvou se to táhne líp.

Tak tohle je suverénně nejlepší recept. Už se nemůžu dočkat, až ochutnám.

9.6.2020 16:37
hopi

XXX.XXX.208.90

Tak to jste mě dostal,začínám číst a říkám si,ty vole,litr slivovice,to ne,to je přeci škoda,no a pak jsem dočetl!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík