ruprecht

XXX.XXX.129.3
Holoubatka se dobre vylihnou ,ale po dvou dnech uhynout .Co delat.
ruprecht

XXX.XXX.129.3
Čmelik ani nahodou .Prohledl jsem je a opet dalsi uhynul.
Dostal jste dobré rady i takové kterým nerozumím vis špatně krmíte protože jsem se podíval do křišťálové koule ale ne už do zkušeností s chovem holubů ( jinak bych poradil ) .
Ze své zkušenosti vím že nejsou všechny holuby při odchovu stejné . Některé páry se nesmí rušit v budniku .Takové rušení pak končí tragicky . Mám pár holubů od kterých jsem neodchoval za sezonu z 12 vajíček ani jedno holoubě jen proto že jsem byl vždy moc zvědavý jestli jsou holoubata zdravá a nakrmena . Návštěva budníku skončila vždy tragicky . Holubi své hnízdo bránili a stopli si na holoubě které nějak poranili a tím ztratilo energii se domáhat potravy proto vypadalo jako nenakrmené a to druhé skončilo taky tak protože jsem šel odstranit mrtvolku a znovu jsem rodiče na hnízdu vyrušil . Nemusí zašlapnout mladé holoubě ale i poškodit vajíčka . Další rok jsem par umístil do holubníku kde byli sami a nerušil jsem je z 12 vajíček bylo 12 očekavaných holoubat .
Nechci radit ale holub sezobne vše od zrnin až po maso špatné krmení není je jen špatná technika krmení , ta se skrývá většinou vtom že v horkých dnech pijí holubi zkaženou vodu . I když jim ráno date čerstvou v poledne je už zkažená bakteriemi které rozkládají zbytky potravy a ty v mnoha případech dokážou holoubatům dokonale zkomplikovat život .
Někomu se to nemusí líbit jsou to mé zkušenosti a nikoho nenutím aby je uváděl do své praxe .
ruprecht

XXX.XXX.129.3
Dik za rady .Neco se bude must zmenit . Ruprecht
Olánek
napsal(a):
Co to máte za holuby,že nepřežijí napití z louže?
V louží nejsou kvasné bakterie pokud není ovšem stará . Kvašení probíhá za pomoci cukru ( ten je ukryt v zrninách) a tepla . V kaluži cukr nenajdete jedině že by byla v cukrovaru . Dál se k tomuto nebudu rozepisovat .jak jsem psal výše nikoho nenutím aby se mými zkušenostmi řídil .
Původní dotaz byl umírání holoubat co jste poradil vy ??????
ruprecht

XXX.XXX.129.3
Zatim ne.Asi salmona.Nektere pary holoubatka maji .Nektere ne. Voliera .U vsech ,stejne krmeni ,stejne zachazeni. ruprecht
může být také způsobeno přemnožením parazitů v hnízdě - dnes to mám z vlastní zkušenosti - opuštěná ztuhlá 2-3 denní holoubata - když jsem vzal misku z uhynulými do ruky , tak mi lezli drobní parazité po ruce a byli po celé misce i zespodu - tudíž v noci vyhnali z hnízda rodiče a tak došlo k úhynu mláďat !
Takže vyčistit hnízda, vystříkat holubník Biokillem či dát do hnízd s vejci pár kapek Biomectin 1:9 s propylenlglykolem či olejem a hlídat, neboť je sezona růstu parazitů .
ruprecht

XXX.XXX.162.50
Dík za rady .ruprecht