Holubi se nechtějí starat o mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2020 10:56
Dch

XXX.XXX.96.103

Dobrý den mám takový problém s holubi mám holubnik na kůlu ale jen s dvěma budniky takový obyčejný není to žádné monstrum s 10 budniky, ale teď k otázce problém je v tom že se uhnizdil 1 pár v těch dvou budnikach to je normální ale poté co v jednom vylihnou mladé vždy vylihnou 2 ale jedno už umře malé to by taky šlo říkám si že budu mít alespoň 1 pořádné ale jak tomu holoubě začíná růst peří přikládám foto tak se o něj přestanou starat a jdou si dělat hnízdo do druhého budniku a holoubě umírá, už se mi to jednou stalo a teď to vypadá že se mi to stane znovu od včerejška má čím dál více prázdnější vole. Co s tím?

17.6.2020 13:36
Dch

XXX.XXX.96.103

???

17.6.2020 13:55
čendas

XXX.XXX.242.17

Holoubata ,musí tvrdě otravovat rodiče, jinak nemají šanci, je potřeba vyšetřit celý chov, zničit čmelíky, to se tady nevyřeší , ani náhodou

17.6.2020 14:19
cyril76

XXX.XXX.115.232

Zkus ten druhý budník zavřít, když tam staří nebudou. Měli by se vrátit k mladému.

17.6.2020 14:33
Dch

XXX.XXX.96.103

čendas napsal(a):
Holoubata ,musí tvrdě otravovat rodiče, jinak nemají šanci, je potřeba vyšetřit celý chov, zničit čmelíky, to se tady nevyřeší , ani náhodou

No já jsem zde o cmelikach nepsal nic...
Jen jsem psal že po několika dnech o holoubatko ztrácí zájem. To jste mi chtěl říci že kvůli cmelikum o ně už nemají zájem?

17.6.2020 14:35
Dch

XXX.XXX.96.103

cyril76 napsal(a):
Zkus ten druhý budník zavřít, když tam staří nebudou. Měli by se vrátit k mladému.

To jsem zkoušel ale našli si další volný tak jsem ho zase otevřel, prostě chtějí hnizdit moc brzy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2020 15:46

Dch napsal(a):
Dobrý den mám takový problém s holubi mám holubnik na kůlu ale jen s dvěma budniky takový obyčejný není to žádné monstrum s 10 budniky, ale teď k otázce problém je v tom že se uhnizdil 1 pár v těch dvou budnikach to je normální ale poté co v jednom vylihnou mladé vždy vylihnou 2 ale jedno už umře malé to by taky šlo říkám si že budu mít alespoň 1 pořádné ale jak tomu holoubě začíná růst peří přikládám foto tak se o něj přestanou starat a jdou si dělat hnízdo do druhého budniku a holoubě umírá, už se mi to jednou stalo a teď to vypadá že se mi to stane znovu od včerejška má čím dál více prázdnější vole. Co s tím?

vždy vylihnou 2 ale jedno už umře malé to by taky šlo říkám si že budu mít alespoň 1 pořádné ale jak tomu holoubě začíná růst peří přikládám foto tak se o něj přestanou starat a jdou si dělat hnízdo do druhého budniku a holoubě umírá.....no máte nějaký zásadní problém v chovu a jak už psal Čendas je třeba provést vyšetření chovu takhle na dálku vám nikdo nic moc neporadí nicméně zkuste se podívat holoubeti do zobáku pokud uvidíte v krku takové malé žluté výrostky tak to bude příčina vašeho problémů....holoube není schopno přijímat potravu proto se ani o potravu nehlásí a proto ani staří nekrmi

17.6.2020 16:28
čendas

XXX.XXX.242.17

Jsou-li holoubata oslabená memocí, příbuzenskou plemenitbou , přehnaným šlechtěním, jsou málo akční, rodiče se o ně přestávají starat, to mají v genech

17.6.2020 16:57

Ja jsem za svůj život vždy selektoval a vyřazoval jedince, které postrádali vlastnosti typické pro dotyčné plemeno,ty ktere měli špatné rodičovske vlohy ,vytvářeli rozruch ,agresivita některých jedinců a takové jsem z chovu vyřazoval. Nevím kolik holubů chováte ,zde může byt mnoho příčin .Za dobu holubaření jsem kolikrát zavadil o páru,která ve své výchově nebyla tak jak jsi představuji.Spolehlive páry ,ktere mi davaji uspokojivý odchov po všech stránkách nikdy od sebe netrhám .
Páry ktere se neosvědčí ať už i z jiných důvodů. Roztrhnu a přidělim jiného partnera, u mne s nahlédnutím do evidence ať nejsou spřízněni. A v mnoha případech se vše kolikrát změní k dobrému a holoubat požehnaně jako pěst. Příčin může být plno .I to kak píše Čendas

17.6.2020 19:58
Dch

XXX.XXX.96.103

Dobrý den tak si představte že teď jsem holubum naházel zrní a jdu se kouknout na to holoubě o ono má volatko zase predspane tak se omlouvám že jsem tady budil planý poplach. Prostě mi to bylo divné když už od včerejška mělo prázdné volatko.
S pozdravem D.D.

17.6.2020 22:25
raspic

XXX.XXX.209.166

Dch napsal(a):
Dobrý den tak si představte že teď jsem holubum naházel zrní a jdu se kouknout na to holoubě o ono má volatko zase predspane tak se omlouvám že jsem tady budil planý poplach. Prostě mi to bylo divné když už od včerejška mělo prázdné volatko.
S pozdravem D.D.

Když holub nahání holubici na další hnízdo,péče o mladé jde někdy stranou.V tu dobu mohou holoubata trochu strádat.Prostě záleží, jak starostlivý pár máte.Teda hlavně jde o samce.

17.6.2020 22:42
Dch

XXX.XXX.96.103

raspic napsal(a):
Když holub nahání holubici na další hnízdo,péče o mladé jde někdy stranou.V tu dobu mohou holoubata trochu strádat.Prostě záleží, jak starostlivý pár máte.Teda hlavně jde o samce.

Hezká holoubatka rasa?

17.6.2020 23:24
raspic

XXX.XXX.209.166

Dch napsal(a):
Hezká holoubatka rasa?

Poštovní holuby.

17.6.2020 23:26
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Dch napsal(a):
Hezká holoubatka rasa?

U holubů jsou plemena ale také jsem si to ze začátku pletl

17.6.2020 23:27
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

raspic napsal(a):
Poštovní holuby.

Odkud jste myslím už jsem se ptal ale nemůžu to nikde najít

17.6.2020 23:38
raspic

XXX.XXX.209.166

KLIMEK PETR napsal(a):
Odkud jste myslím už jsem se ptal ale nemůžu to nikde najít

Poštovní holuby. Sice nevím k čemu ti to bude, ale....

Přidejte reakci

Přidat smajlík