Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2020 11:27

Dobrý deň ,už dávnejšie uvažujem o zohnani holubov ,dosť mám toho nacitaneho(knižky,web,rozprával som sa s chovatelmi pstrosou..)
Avšak stále rozmyslam ako by som to spravil ,o plemene som ešte nerozmýšľal,nejprv by som chcel spraviť holubnik
Uvažoval som o nejakom nenáročným plemene asi 1-3 pary
Moja prvá otázka je ako spraviť ten holubnik,mám viacero možností :
1.velmi sa mi páčia holubniky na povale ( máme obrovskú povalu a keby som si časť vyčlenil nič by sa nestalo,)problem je vtom že moja zručnosť je na bode mrazu(búdku pre papagája sa mi podarilo spraviť na 3. pokus )takže asi by som to sám nezvládol a keďže si to chcem všetko platiť sám ,neviem či by som utiahol náklady na nejakú firmu
2.moznost že by som prerobil zajacinec na holubnik ,toto by som snáď zvládol ,no neviem si to predstaviť ako by som to spravil
3.moj dedko bol veľký drobno chovateľ (po ňom to asi mám)a holuby boli hneď po poľovníckych psoch jeho najväčším hobby ,takže mal aj holubnik rozmery voliery asi 1,5*1,5*2m(d*s*v) a zalet 1*1*2m , problém v tomto je že na niektorých miestach sú v pleťivé diery(to by som zvládol bez problému) ,horšie je to že v spodku zaletu sú diery od myši (ale snáď aj toto by som zvládol )

V každom z týchto prípadov by holuby boli buď na voľno alebo ich budem zatvárať iba na noc

Ďakujem za každú slušnú odpoveď

17.6.2020 14:17

Poobvolaval som chovateľov v mojom okolí,zistil som že ak by som mal záujem môžu my predať kingy,modeny,pstrosy a možno aj paviky ,povedali že všetky tieto plemená sú vhodné pre mňa,
Mne sa velmi páčia mníšky ,orientálne sovky,hyle bronzové... ,su aj tieto vhodné alebo mate nápad na nejaké iné?

17.6.2020 19:24
paskov244

XXX.XXX.200.184

Nevím jestli jste někdy choval holuby a na jaké úrovni by jste rád měl . Pokud to budou vaše prvé holuby tak kingy , modeny, sovky určitě ne . Jestli je budete chovat jen pro potěšení a ne pro užitek tak si myslím že jsou atraktivni i slovenská plemena holubů a to nejen barvou ale i letem ,Zkuste navštívitívit několik holubařu a podívejte se jaké vybavení mají oni a jak jsou sním spokojeni ,určitě nepospíchejte ze stavbou holubníku . Ten by měl být vyroben pro plemeno které si vyberete , nároky holubů jsou různé od velikosti a umístění holubníku až po velikost sedaček a budníku .

17.6.2020 20:00

Ďakujem za odpoveď
Holuby by som chcel mať čisté kôli pozorovanie,získaniu skúsenosti,...určite sa nechystám vystavovať ale aj tak by som bol rád keby to bolo na úrovni
Budú to moje prvé holuby (mal som hrdličky a holúbky diamantové ale tie mi neprídu ako holuby)
Bol som u chovatelky tých moravských pstrosov ,boli krásne
Určite to nechcem uponáhľať ja si radšej počkám ako by som mal zobrať prvé čo príde

17.6.2020 21:39
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Pořiďte si 3 páry

17.6.2020 22:31

jaroslav69pokorny napsal(a):
Pořiďte si 3 páry

Ďakujem za radu
Aj ja som uvažoval že na začiatok by som si zohnal nejaké 2-3 pary ,nejakeho menšíeho plemena? ,v nedeľu pošlem foto holubnika,nakoľko som momentálne odcestovany
Holuby by som si zohnal buď koncom leta alebo až nabuduci rok, každopádne by som mal rád všetko pripravené

18.6.2020 12:54
xchipsy

XXX.XXX.70.207

Udělat holubník z králíkárny se dá, ale je to jen tak pro dva páry.. Ikdyž, bude záležet na plemeni a snášenlivosti..
My máme jeden holubník z králíkárny, druhý z přístřešku na seno pro koně a spokojenost

18.6.2020 13:09

Wau
Ďakujem za odpoveď
Ako sa tak na to pozerám tak by som to mohol zvládnuť a aj sa mi to celkom páči,

18.6.2020 23:07
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ďakujem za radu
Aj ja som uvažoval že na začiatok by som si zohnal nejaké 2-3 pary ,nejakeho menšíeho plemena? ,v nedeľu pošlem foto holubnika,nakoľko som momentálne odcestovany
Holuby by som si zohnal buď koncom leta alebo až nabuduci rok, každopádne by som mal rád všetko pripravené

Ne 2-3 páry. 2 páry je špatně, jeden z nich bude dominantnější. Prostě 3 páry, pak už se to dá zvládnout.

19.6.2020 09:18

jaroslav69pokorny napsal(a):
Ne 2-3 páry. 2 páry je špatně, jeden z nich bude dominantnější. Prostě 3 páry, pak už se to dá zvládnout.

Aha ,to som nevedel ,velmi pekne ďakujem za opravu

Přidejte reakci

Přidat smajlík