Toto je většina letošních křižáků. Někteří se vylíhli ještě v minulém roce. Poslední dobou se o křížení zajímám, zkouším nové kombinace a když se povede, jsem velmi ráda.
Ziggy123
napsal(a):
Dobrý odchov, samozřejmě 😉
Vážená paní jaký je cíl vašeho křížení a jaký byl výchozí chovný materiál .
Moje úvaha o křížencích . Považuji za křížence jen ty holuby u kterých je znám původ čistokrevných předků a toto křížení je vedeno za nějakým cílem který po nějaké době je dosažen . Náhodné z parovni dvou plemen nejsou kříženci ale bastardi kteří do dalšího chovu nepřinesou žádný kladný přínos ba naopak . Doporučuji chovatelům kteří se chtějí do takovéto práce pustit aby si přečetli knihu Pěstování poštovních holubů od Janoše Horvata v knize najdete vše co je zapotřebí k úspěšnému chovu holubů od krmení až po liniové chovy a dědičnostech , kromě novodobých léčebných a preventivních metod to se v chovech před 70 léty neprovádělo .
paskov244
napsal(a):
Moje úvaha o křížencích . Považuji za křížence jen ty holuby u kterých je znám původ čistokrevných předků a toto křížení je vedeno za nějakým cílem který po nějaké době je dosažen . Náhodné z parovni dvou plemen nejsou kříženci ale bastardi kteří do dalšího chovu nepřinesou žádný kladný přínos ba naopak . Doporučuji chovatelům kteří se chtějí do takovéto práce pustit aby si přečetli knihu Pěstování poštovních holubů od Janoše Horvata v knize najdete vše co je zapotřebí k úspěšnému chovu holubů od krmení až po liniové chovy a dědičnostech , kromě novodobých léčebných a preventivních metod to se v chovech před 70 léty neprovádělo .
přesně.jsou dva způsoby.křížení cílené za účelem zušlechtění jednoho plemene plemenem jiným pro udržení určitých vlastností a nedostatkem čistokrevného jedince pro málopočetnost,a použije se k tomu plemeno co nejvíce podobné.například rakovnický kotrlák,x košický kotrlák kde je rozdíl jen v chocholce.a pak je křížení nahodilé,správně nazváno bastardy.
paskov244
napsal(a):
Dobrý den, i když se v některých věcech neschodneme, tady vám davam plně za pravdu. Vyrábět bastardy, nerozumím tomu.
Zdravim.Souhlasím,že jsou to bastardi,ale nikoho bych nekamenoval.Vždyť té paní,či slečně dělají radost a to je to hlavní-má z toho radost!Bastardi jsou jiní,je to napětí co z toho vyleze,vznikne a hlavně nemají to druzí.Mám pro ni pochopení.Měl sem multiplu a všichni si klepali na čelo,ale,je to auto?Je,tak se z toho nezblázněte.
Určitě nebude nikde vystavovat,jen si sedne na lavečku a bude se kochat bastardama -pohoda.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Považuji to za křížence a bastardama bych nazval čistokrevné jedince kteří nejsou životaschopní...
Je to normální vždyť to bude jen u ní na dvorku a nebude to vozit na žádné výstavy a tohle téma jsem založil kvůli právě tomu aby sem lidi posílali to co se jim povedlo nakrizit je jedno jestli jeszli to jsou bastadi nebo profi krizeny holub...a aby jsme ji na to řekli náš názor jestli je to pěkný barevný holoubek s pěkným tělem a nebo jestli se tohle křížení holt nepovedlo.
Chlapi neblbněte.
Je to mladá holubářka, která chová holuby 2. rokem, má radost z každého holouběte, baví jí to, a tady se pochlubila fotkami svých odchovů.
A vy jí tu radost kazíte.
Když si vzpomenu na sebe , když jsem začínal jako kluk s nekvalitními pol. rysy,
starého typu a různými kříženci. A jak to bylo pěkný.
A potom, jsem si koupil několik kvalitních rysů , tehdy po importech z NDR.
Po nich byl problém něco odchovat. TO BYLI BASTARDI.
JN
jirinovak
napsal(a):
Chlapi neblbněte.
Je to mladá holubářka, která chová holuby 2. rokem, má radost z každého holouběte, baví jí to, a tady se pochlubila fotkami svých odchovů.
A vy jí tu radost kazíte.
Když si vzpomenu na sebe , když jsem začínal jako kluk s nekvalitními pol. rysy,
starého typu a různými kříženci. A jak to bylo pěkný.
A potom, jsem si koupil několik kvalitních rysů , tehdy po importech z NDR.
Po nich byl problém něco odchovat. TO BYLI BASTARDI.
JN
Neví někdo co je to za plemeno nebo čeho by to mohl být kříženec
Můj cíl křížení jsou mohutní holubi shopní letu, zatím se to daří, dostávám křížence o váze kolem 600g, a létají se staváky. Uvidím co z toho bude dál. Líbí se mi koukat se, jaké barvy a jejich rozložení holub má. Baví mě to, a nevidím důvod s mým zaměřením přestat. Chápu že se na to každý koukáme jinak, ale pořád pracujeme s tím stejným druhem - s holubem. Myslím, že je na každém z nás, jestli budeme křížit, dělat z toho bastardy, nebo vystavovat, zabíjet holuby, které považujeme za vadné nebo cokoli jiného.
S pozdravem M. , a ať vám všem (pokud možno) hejno pěkně lítá.
paskov244
napsal(a):
Počáteční plemena byla pštros, rys a texan. Něco z holubářské literatury jsem si už načetla, teď už chovám po svém. Právě čtu Dědičnost u holubů. Včera se vylíhla další holoubata pštros+rys X texanka
Všechny příznivce tohoto vlákna zdravim.I já mám pár křížených páru,jdou do kuchyně,někdy nechám pro zábavu.1.foto rodiče-holub rys šupkatý+texana .2f.,kříženec kalif-king+holuubice texana.3.foto šupkatý+texana.Ostatní-ukázky rysů+texanů
horyš
napsal(a):
Všechny příznivce tohoto vlákna zdravim.I já mám pár křížených páru,jdou do kuchyně,někdy nechám pro zábavu.1.foto rodiče-holub rys šupkatý+texana .2f.,kříženec kalif-king+holuubice texana.3.foto šupkatý+texana.Ostatní-ukázky rysů+texanů
Moc hezké taky to tak dělám nebo spíš dělal jsem než mi je pochytali dravci teď to obnovuji to křížení pro zábavu.
Holub indický pavik x holubice Romagnoli
Výsledek těžký dobře létající holub s rousy a chocholkou. Dvě holoubata 1,1. Kdyby je někdo chtěl na koukání a ne na jídlo, budu ráda. Jsou pěkné a klidní.
Zdravím,tak to zde zas trošku oprášíme a přidám pár fotek kříženců.Dopředu pisnu,že je mám pro radost a do hrnce.Každý rok však něco nechám na vybarvení.Modrý kapratý a červený kapratý je po bílém kingovi a červené texaně.Potom je mladý samec po mondénovi a červené texaně.Vše života schopné a už se těšim co to hodí příští rok
paskov244
napsal(a):
Jsou to kříženci kříženců nebo mají čistokrevné rodiče ?
Rodiče i prarodiče jsou kříženci, k mým čistokrevným jedincům zpravidla páruji jedince stejného plemene, jen jeden pár je z lichých holubů - ČS a benešačka