Kříženci 2020 – fotky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2020 23:59
Dch

XXX.XXX.96.103

Posílejte fotky odchovaných kříženců v roce 2020. Pochlubte se.

18.6.2020 06:21
paskov244

XXX.XXX.200.184

Proč jsi nedal foto ty ?????

18.6.2020 06:30
paskov244

XXX.XXX.200.184

f1 Ostravská bagdeta -- Němecý výstavni

18.6.2020 09:49
Dch

XXX.XXX.96.103

paskov244 napsal(a):
Proč jsi nedal foto ty ?????

Protože z mých dvou párů mi zbyl jeden holub ( dravec). Ze kříženců.

18.6.2020 10:39
Dch

XXX.XXX.96.103

Sle postavil jsem nové za nedlouho něco pošlu

18.6.2020 12:25
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Český stavák žlutý rovný x slezský Voláč černý rovný

18.6.2020 14:53
paskov244

XXX.XXX.200.184

KLIMEK PETR napsal(a):
Český stavák žlutý rovný x slezský Voláč černý rovný

A co ještě ? hlava j nějaká podivná zkrátka se mi nezdá ani cs .stavák ani slezský voláč.

18.6.2020 18:15
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

paskov244 napsal(a):
A co ještě ? hlava j nějaká podivná zkrátka se mi nezdá ani cs .stavák ani slezský voláč.

To byly mrnousci teď jsou už větší ale už je nemám dal jsem vše prič

21.6.2020 18:28
Ziggy123

XXX.XXX.15.116

Toto je většina letošních křižáků. Někteří se vylíhli ještě v minulém roce. Poslední dobou se o křížení zajímám, zkouším nové kombinace a když se povede, jsem velmi ráda.

21.6.2020 20:48
tono

XXX.XXX.23.24

Ziggy123 napsal(a):
Toto je většina letošních křižáků. Někteří se vylíhli ještě v minulém roce. Poslední dobou se o křížení zajímám, zkouším nové kombinace a když se povede, jsem velmi ráda.

Když se povede co ?

24.6.2020 16:21
Ziggy123

XXX.XXX.15.116

tono napsal(a):
Když se povede co ?

Dobrý odchov, samozřejmě 😉

25.6.2020 06:55
paskov244

XXX.XXX.200.184

Ziggy123 napsal(a):
Dobrý odchov, samozřejmě 😉

Vážená paní jaký je cíl vašeho křížení a jaký byl výchozí chovný materiál .

Moje úvaha o křížencích . Považuji za křížence jen ty holuby u kterých je znám původ čistokrevných předků a toto křížení je vedeno za nějakým cílem který po nějaké době je dosažen . Náhodné z parovni dvou plemen nejsou kříženci ale bastardi kteří do dalšího chovu nepřinesou žádný kladný přínos ba naopak . Doporučuji chovatelům kteří se chtějí do takovéto práce pustit aby si přečetli knihu Pěstování poštovních holubů od Janoše Horvata v knize najdete vše co je zapotřebí k úspěšnému chovu holubů od krmení až po liniové chovy a dědičnostech , kromě novodobých léčebných a preventivních metod to se v chovech před 70 léty neprovádělo .

25.6.2020 09:04
2mazutak

XXX.XXX.6.186

paskov244 napsal(a):

Moje úvaha o křížencích . Považuji za křížence jen ty holuby u kterých je znám původ čistokrevných předků a toto křížení je vedeno za nějakým cílem který po nějaké době je dosažen . Náhodné z parovni dvou plemen nejsou kříženci ale bastardi kteří do dalšího chovu nepřinesou žádný kladný přínos ba naopak . Doporučuji chovatelům kteří se chtějí do takovéto práce pustit aby si přečetli knihu Pěstování poštovních holubů od Janoše Horvata v knize najdete vše co je zapotřebí k úspěšnému chovu holubů od krmení až po liniové chovy a dědičnostech , kromě novodobých léčebných a preventivních metod to se v chovech před 70 léty neprovádělo .

přesně.jsou dva způsoby.křížení cílené za účelem zušlechtění jednoho plemene plemenem jiným pro udržení určitých vlastností a nedostatkem čistokrevného jedince pro málopočetnost,a použije se k tomu plemeno co nejvíce podobné.například rakovnický kotrlák,x košický kotrlák kde je rozdíl jen v chocholce.a pak je křížení nahodilé,správně nazváno bastardy.

25.6.2020 15:29
peparazak

XXX.XXX.213.41

paskov244 napsal(a):

Dobrý den, i když se v některých věcech neschodneme, tady vám davam plně za pravdu. Vyrábět bastardy, nerozumím tomu.

25.6.2020 15:54
horyš

XXX.XXX.110.1

Zdravim.Souhlasím,že jsou to bastardi,ale nikoho bych nekamenoval.Vždyť té paní,či slečně dělají radost a to je to hlavní-má z toho radost!Bastardi jsou jiní,je to napětí co z toho vyleze,vznikne a hlavně nemají to druzí.Mám pro ni pochopení.Měl sem multiplu a všichni si klepali na čelo,ale,je to auto?Je,tak se z toho nezblázněte.
Určitě nebude nikde vystavovat,jen si sedne na lavečku a bude se kochat bastardama -pohoda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2020 17:50
Uživatel s deaktivovaným účtem

Považuji to za křížence a bastardama bych nazval čistokrevné jedince kteří nejsou životaschopní...

25.6.2020 22:17
Dch

XXX.XXX.8.105

Je to normální vždyť to bude jen u ní na dvorku a nebude to vozit na žádné výstavy a tohle téma jsem založil kvůli právě tomu aby sem lidi posílali to co se jim povedlo nakrizit je jedno jestli jeszli to jsou bastadi nebo profi krizeny holub...a aby jsme ji na to řekli náš názor jestli je to pěkný barevný holoubek s pěkným tělem a nebo jestli se tohle křížení holt nepovedlo.

26.6.2020 06:35
jirinovak

XXX.XXX.136.70

Chlapi neblbněte.

Je to mladá holubářka, která chová holuby 2. rokem, má radost z každého holouběte, baví jí to, a tady se pochlubila fotkami svých odchovů.

A vy jí tu radost kazíte.

Když si vzpomenu na sebe , když jsem začínal jako kluk s nekvalitními pol. rysy,
starého typu a různými kříženci. A jak to bylo pěkný.

A potom, jsem si koupil několik kvalitních rysů , tehdy po importech z NDR.
Po nich byl problém něco odchovat. TO BYLI BASTARDI.

JN

26.6.2020 21:23
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

jirinovak napsal(a):
Chlapi neblbněte.

Je to mladá holubářka, která chová holuby 2. rokem, má radost z každého holouběte, baví jí to, a tady se pochlubila fotkami svých odchovů.

A vy jí tu radost kazíte.

Když si vzpomenu na sebe , když jsem začínal jako kluk s nekvalitními pol. rysy,
starého typu a různými kříženci. A jak to bylo pěkný.

A potom, jsem si koupil několik kvalitních rysů , tehdy po importech z NDR.
Po nich byl problém něco odchovat. TO BYLI BASTARDI.

JN

Neví někdo co je to za plemeno nebo čeho by to mohl být kříženec

27.6.2020 09:46
Ziggy123

XXX.XXX.117.109

Můj cíl křížení jsou mohutní holubi shopní letu, zatím se to daří, dostávám křížence o váze kolem 600g, a létají se staváky. Uvidím co z toho bude dál. Líbí se mi koukat se, jaké barvy a jejich rozložení holub má. Baví mě to, a nevidím důvod s mým zaměřením přestat. Chápu že se na to každý koukáme jinak, ale pořád pracujeme s tím stejným druhem - s holubem. Myslím, že je na každém z nás, jestli budeme křížit, dělat z toho bastardy, nebo vystavovat, zabíjet holuby, které považujeme za vadné nebo cokoli jiného.
S pozdravem M. , a ať vám všem (pokud možno) hejno pěkně lítá.

27.6.2020 09:50
Ziggy123

XXX.XXX.117.109

KLIMEK PETR napsal(a):
Neví někdo co je to za plemeno nebo čeho by to mohl být kříženec

Podle mě NVH x PH

27.6.2020 23:28
boubin

XXX.XXX.72.225

dobrý den , velice srozumitelná odpověd , doufejte že pro všechny . Pracujte si na křížení a na názory některých "superodborníků" se můžete v klidu vykašlat . s pozdravem Boubelík R

28.6.2020 11:08
Ziggy123

XXX.XXX.117.109

boubin napsal(a):
dobrý den , velice srozumitelná odpověd , doufejte že pro všechny . Pracujte si na křížení a na názory některých "superodborníků" se můžete v klidu vykašlat . s pozdravem Boubelík R

Děkuji, souhlasím s Vámi. Chovu zdar!

29.6.2020 09:46
Ziggy123

XXX.XXX.15.116

paskov244 napsal(a):

Počáteční plemena byla pštros, rys a texan. Něco z holubářské literatury jsem si už načetla, teď už chovám po svém. Právě čtu Dědičnost u holubů. Včera se vylíhla další holoubata pštros+rys X texanka

10.7.2020 19:45
horyš

XXX.XXX.110.1

Všechny příznivce tohoto vlákna zdravim.I já mám pár křížených páru,jdou do kuchyně,někdy nechám pro zábavu.1.foto rodiče-holub rys šupkatý+texana .2f.,kříženec kalif-king+holuubice texana.3.foto šupkatý+texana.Ostatní-ukázky rysů+texanů

10.7.2020 21:31
Dch

XXX.XXX.121.99

horyš napsal(a):
Všechny příznivce tohoto vlákna zdravim.I já mám pár křížených páru,jdou do kuchyně,někdy nechám pro zábavu.1.foto rodiče-holub rys šupkatý+texana .2f.,kříženec kalif-king+holuubice texana.3.foto šupkatý+texana.Ostatní-ukázky rysů+texanů

Moc hezké taky to tak dělám nebo spíš dělal jsem než mi je pochytali dravci teď to obnovuji to křížení pro zábavu.

20.7.2020 15:41
kko

XXX.XXX.246.151

Černý Gigant a černá pošťácka.

20.7.2020 16:06
gary

XXX.XXX.9.221

kko napsal(a):
Černý Gigant a černá pošťácka.

takto nějak se tu vzali tzv. standarti....holubi na bázi holuba poštovního.

27.9.2020 22:26
saluki

XXX.XXX.65.163

Holub indický pavik x holubice Romagnoli
Výsledek těžký dobře létající holub s rousy a chocholkou. Dvě holoubata 1,1. Kdyby je někdo chtěl na koukání a ne na jídlo, budu ráda. Jsou pěkné a klidní.

17.11.2020 16:54
horyš

XXX.XXX.110.1

Zdravím,tak to zde zas trošku oprášíme a přidám pár fotek kříženců.Dopředu pisnu,že je mám pro radost a do hrnce.Každý rok však něco nechám na vybarvení.Modrý kapratý a červený kapratý je po bílém kingovi a červené texaně.Potom je mladý samec po mondénovi a červené texaně.Vše života schopné a už se těšim co to hodí příští rok

17.11.2020 18:01
vlas

XXX.XXX.60.203

1 F1 indián x blondinett
2 F1 indián x afričan
3 F1 indián x pražák

14.12.2020 19:45
Ziggy123

XXX.XXX.15.116

17.12.2020 10:17
paskov244

XXX.XXX.200.184

Jsou to kříženci kříženců nebo mají čistokrevné rodiče ?

22.12.2020 10:59
Ziggy123

XXX.XXX.15.116

paskov244 napsal(a):
Jsou to kříženci kříženců nebo mají čistokrevné rodiče ?

Rodiče i prarodiče jsou kříženci, k mým čistokrevným jedincům zpravidla páruji jedince stejného plemene, jen jeden pár je z lichých holubů - ČS a benešačka

22.12.2020 14:40
cyril76

XXX.XXX.139.122

vlas napsal(a):
1 F1 indián x blondinett
2 F1 indián x afričan
3 F1 indián x pražák

Zdravím Vás.
Krásní holúbci, hlavne ten 1 indián x blondinett, ten je jak ze žurnálu!
Ať se Vám daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík