Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavel1133

28.6.2020 11:35
Pavel1133

XXX.XXX.102.253

Dobrý den.
Po několika letech se vracím k chovu holubů. Odešel jsem do důchodu takže mám již spoustu času. Ale bohužel již nemám tolik místa a hlavně má velmi netolerantní sousedy. Mám 4 velké holubníky, ale bohužel z důvodu nedostatku místa před ně nemohu postavit voliéru. A prolet by byl možný jen velmi, velmi omezeně. Takže holubi by byli prakticky jen v holubníku. Vím, že to není ideální, ale rád bych si nějaké holubi pořídil, ale pořád nemám jasno, které plemeno by bylo alespoň trochu vhodné. Dříve jsem choval a závodil s asi 80 páry poštovních holubů.
Děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2020 11:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

zbourejte tři holubníky a postavte voliéru, ne.

28.6.2020 15:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

Pavel1133 napsal(a):
Dobrý den.
Po několika letech se vracím k chovu holubů. Odešel jsem do důchodu takže mám již spoustu času. Ale bohužel již nemám tolik místa a hlavně má velmi netolerantní sousedy. Mám 4 velké holubníky, ale bohužel z důvodu nedostatku místa před ně nemohu postavit voliéru. A prolet by byl možný jen velmi, velmi omezeně. Takže holubi by byli prakticky jen v holubníku. Vím, že to není ideální, ale rád bych si nějaké holubi pořídil, ale pořád nemám jasno, které plemeno by bylo alespoň trochu vhodné. Dříve jsem choval a závodil s asi 80 páry poštovních holubů.
Děkuji za radu.

Vaše možnosti a touhy znovu holubařit se zkušenostmi PH, bych vikděl na chov anglických tipplerů, kde je možnost soutěží, není třeba velký stav a tippleři buď létají a nebo si sednou přímo na holubník. Mrkněte na http://www.kcht.ucikana.cz/. Tipplerkářů je sice hrstka, ale i v ČR soutěží...

28.6.2020 17:54
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím
Pokud máte netolerantní sousedy,tak je jediná možnost sehnat moc nelétací plemeno holubů.(king,maďarský obr,štraser atd.)No pošťák to není,ale pokud Vám nevadí chodící holub,tak pro radost,že to je holub to stačí.Opatřit si holuby,kteří nesednou na cizí střechu je také možnost,ale oni sice na cizí střechu nesednou,ale jako moji barevnohlávci prošmejdí celé okolí a je jim jedno,že to je sousedů zahrada.Jsem rád,že mám velice tolerantní sousedy,kterým se to líbí a neustále hlásí,že moji barevnohlávci na jejich zahradu létají raději,než na mou,že je mají rádi a tak je při tom nechávám a jsem za to rád.Do voliery bych holuby už nikdy nezavřel. Kouťák

29.6.2020 00:10
boubin

XXX.XXX.72.225

Vážený pane Franto , znám Vás pouze z diskuse z ifauny , dnes máte barevnohlávky na volno a propagujete volný otevřený chov , a to je super , ale ještě nedávno jste měl superšpičkovej chov NVH , byl chov uzavřený (u NVH ) nebo se také lítalo a prověřovalo doktorem dravcem ? Máte tu na ifauně obrovské slovo a jméno a mnoho lidí Vás uznává a maji pravdu . Při vší úctě , nemněl ste holuby zavřené (NVH) a dnes jste zastáncem pouze volného chovu (barevnohlávků) . Nezlobte se že sem tento názor napsal , sem na ifauně Váš příznivec a obdivovatel . možná budu "ukamenován" že sem si troufnul něco proti napsat . S pozdravem a úctou Boubelík R .

29.6.2020 08:59
kouták

XXX.XXX.168.33

boubin napsal(a):
Vážený pane Franto , znám Vás pouze z diskuse z ifauny , dnes máte barevnohlávky na volno a propagujete volný otevřený chov , a to je super , ale ještě nedávno jste měl superšpičkovej chov NVH , byl chov uzavřený (u NVH ) nebo se také lítalo a prověřovalo doktorem dravcem ? Máte tu na ifauně obrovské slovo a jméno a mnoho lidí Vás uznává a maji pravdu . Při vší úctě , nemněl ste holuby zavřené (NVH) a dnes jste zastáncem pouze volného chovu (barevnohlávků) . Nezlobte se že sem tento názor napsal , sem na ifauně Váš příznivec a obdivovatel . možná budu "ukamenován" že sem si troufnul něco proti napsat . S pozdravem a úctou Boubelík R .

Vážený příteli.
Máte samozřejmně pravdu a nikdo Vás kamenovat nebude.Prošel jsem cestou života s holuby jako každý holubář.12 let jsem choval Slezské barevnohlávky na volno a poté 32 let jsem choval NVH pouze ve volieře.Prvních 12 let s barevnohlávky bylo mé nezralé mládí a nedovedl jsem si vychutnávat jejich svobodu.32 let s NVH bylo také moc krásné období,poznal jsem hodně přátel a dokazoval jsem si neustále své holubářské umění a i když chov ve volieře,tak mé NVH jsem choval úplně jinak než ostatní holubáři a předkládal jim vše,co by měli v přírodě při volném chovu.Byla to hrozná řehole,ale odchovat od páru NVH i 14 holoubat do roka,tak to si myslím,že ještě nikdo ve volierovém chovu nedokázal a při tom je držet ve výstavní špičce.NVH na volno dnes chovat nejde a je i spoustu plemen,které bych nikdy nevypustil,protože jsou venku už neživotaschopní.Neustále dostávám katalog klubu NVH i když členem už nejsem,sleduji veškeré klubové dění,ale mé zdraví mě zradilo a musel jsem skončit.Rok jsem byl bez holubů a návrat k volnému chovu byla jediná možnost a jsem za to rád.Slezský barevnohlávek je úžasné plemeno a tak jako jsem musel vše u NVH probádat,tak to dělám i u barevnohlávků.Na stáří prohledávám veškerou literaturu o nich a barevnohlávci mě neustále přesvědčují,že pravdu nemám,že jsou svobodní ptáci a podle toho se chovají a já musím konstatovat po letech,že DO VOLIERY BYCH HOLUBY UŽ NIKDY NEZAVŘEL.Zdraví Zdeněk FRANTA

29.6.2020 14:38
boubin

XXX.XXX.72.225

Dobrý den pane Franto , děkuji za Vaší odpověd . S pozdravem Boubelík Roman

Přidejte reakci

Přidat smajlík