Sourozenecké páry holoubat

Benešovský holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2020 13:36
Dch

XXX.XXX.34.10

Dobrý den letos mi vylétla 2 holoubata (sourozenci) a už jsou 3 měsíční a furt létají spolu jsou jediní lichí zobáčkují se a prijde mi ze se z nich začíná stávat pár myslíte že až povyrostou že se od sebe odloučí v holubniku jsou nevyletla holoubata se kterými se mohou později sparovat co myslíte?

29.6.2020 20:29
Dch

XXX.XXX.34.10

??

30.6.2020 11:41
sani

XXX.XXX.129.203

Dobry den,

same od seba sa veru neodlucia, to uz bude Vasa holubiarska uloha.... :)

Inak vzdy sa pousmejem, ked pocujem "staru holubarsku mudrost" ze najlepsie je ked sa do paru najdu sami.....lebo na 90 % sa stane presne toto, najdu sa surodenci, ktori spolu vyrastali z hniezda....

30.6.2020 21:43
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

sani napsal(a):
Dobry den,

same od seba sa veru neodlucia, to uz bude Vasa holubiarska uloha.... :)

Inak vzdy sa pousmejem, ked pocujem "staru holubarsku mudrost" ze najlepsie je ked sa do paru najdu sami.....lebo na 90 % sa stane presne toto, najdu sa surodenci, ktori spolu vyrastali z hniezda....

Ovšem na té holubářské moudrosti něco je. Každý holub má jiný temperament a mnohokrát se mi osvědčilo, nechat výběr partnera na holubech. Chovatel tomu může pomoci jakýmsi předvýběrem, třeba dát do oddělení 3,3 a pak to nechat na nich.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2020 21:55

jaroslav69pokorny napsal(a):
Ovšem na té holubářské moudrosti něco je. Každý holub má jiný temperament a mnohokrát se mi osvědčilo, nechat výběr partnera na holubech. Chovatel tomu může pomoci jakýmsi předvýběrem, třeba dát do oddělení 3,3 a pak to nechat na nich.

No jo takhle to dopadá když chtějí mladší ponaučit starší 🤔

1.7.2020 08:05
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.takto to asi bylo i myšleno v té literatuře,a takto bych to provedl,aby si vybrali mezi nepříbuznými jedinci.

1.7.2020 10:10
sani

XXX.XXX.129.203

2mazutak napsal(a):
zdravím.takto to asi bylo i myšleno v té literatuře,a takto bych to provedl,aby si vybrali mezi nepříbuznými jedinci.

Samozrejme, ze to uz je ina pesnicka ked chovatel vycleni do zatvoreneho priestoru urcity pocet nepribuznych holubic a samcov a necha to na nich....az na to, ze nikto z ludi co mi myslienku samosparovania prezentovali, takyto predvyber nerobi....Ani zadavatel vlakna takto svoju otazku nepolozil a ja sa kludne stavim, ze bez zasahu mu ti surodenci zostanu v pare....

Urcite nechcem poucovat starsich, kazdy nech si robi slobodne podla seba...len si neviem predstavit, ze by som sa zriekol moznosti cieleneho zostavovania parov (co je spolu so selekciou) zakladny nastroj smerovania chovu k pozadovanym znakom a vlastnostiam....

Nehovoriac o tom, ze malopocetne plemena chovane "samovolnym stylom" mavaju problemy s degeneraciou....

1.7.2020 22:41
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo takhle to dopadá když chtějí mladší ponaučit starší 🤔

Asi jo. Já to mám od přítele Ujky, bude mu teprve 86 let.

2.7.2020 09:32
gary

XXX.XXX.9.221

Na holubáře ještě nadějný mladík !

2.7.2020 10:59

Zřejmě jsme se špatně pochopili reagoval jsem na toto : Inak vzdy sa pousmejem, ked pocujem "staru holubarsku mudrost" ze najlepsie je ked sa do paru najdu sami

2.7.2020 20:48
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zřejmě jsme se špatně pochopili reagoval jsem na toto : Inak vzdy sa pousmejem, ked pocujem "staru holubarsku mudrost" ze najlepsie je ked sa do paru najdu sami

Jéé, pardon, já myslel, že to psal ten, co: Inak vzdy sa pousmejem, ked pocujem "staru holubarsku mudrost" ze najlepsie je ked sa do paru najdu sami

22.7.2020 22:49
Tibor Slovensko

XXX.XXX.30.9

Samozrejme, keď sa nájdu do páru samé, je to lepšie. Táto múdrosť ma svoje opodstatnenie. Ak nelredpokladáme, že sa Jedna o súrodencov. Viedol niekto z Vás štatistiky, keď kritizujete? Mali to odsledované. Ja ich vediem.

Co sa týka súrodencov, nie že sa neodporúča, e sa to zavrhuje. Poki nerobíte cielenú genetiku na jeden znak, kde sa dajú využiť lepšie kombinácie. To zavrhnutie ma svoje opodstatnenie. Rozpisem, keď bude treba.

24.7.2020 20:47
Dch

XXX.XXX.121.99

Dch napsal(a):
Dobrý den letos mi vylétla 2 holoubata (sourozenci) a už jsou 3 měsíční a furt létají spolu jsou jediní lichí zobáčkují se a prijde mi ze se z nich začíná stávat pár myslíte že až povyrostou že se od sebe odloučí v holubniku jsou nevyletla holoubata se kterými se mohou později sparovat co myslíte?

Tak dnes už to je nějaká ta doba a já je nepřestal pozorovat a teď jsem nějak zmatený vždy když je jeden na střeše a přilétne druhý tak ten jeden se začne dvorit druhému začne tahat ocas po zemi priskakovat k tomu druhému a prostě se točí na místě no dvoří se a ten druhý také se otáčí na místě ale nenapeřuje se jako ten druhý ani netahá ocas jen vrká a točí se tak nevím jestli to jsou oba holubi nebo to co nedělá ty věci jako tam ten jestli to není holubice. Poraďte

25.7.2020 16:03
Dch

XXX.XXX.121.99

Dch napsal(a):
Tak dnes už to je nějaká ta doba a já je nepřestal pozorovat a teď jsem nějak zmatený vždy když je jeden na střeše a přilétne druhý tak ten jeden se začne dvorit druhému začne tahat ocas po zemi priskakovat k tomu druhému a prostě se točí na místě no dvoří se a ten druhý také se otáčí na místě ale nenapeřuje se jako ten druhý ani netahá ocas jen vrká a točí se tak nevím jestli to jsou oba holubi nebo to co nedělá ty věci jako tam ten jestli to není holubice. Poraďte

??

26.7.2020 14:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

s nej pravděpodobností jde o 1,1

26.7.2020 16:32
Dch

XXX.XXX.121.99

lupus4 napsal(a):
s nej pravděpodobností jde o 1,1

Já si myslel že to jsou oba holubi ale když říkáte 1 a 1 tak máte asi pravdu přece jen budete zkušenější.
Dik

Přidejte reakci

Přidat smajlík