Dobrý den založil jsem téma homosexuální páry vím že to téma tady už někdy bylo ale já to nemůžu najít ale teď k otázce, Mohou tyto páry dělat něco podobného páření co by mě mohlo velice dobře zmást? Pokovaď ano dělají homosexuální i lesbické páry stejně nebo v tom je nějaký malý rozdíl předpokládám že ne.
Funguje to, jako u lidí. Prostě je to proti přírodě (většinové). Většinou jde o holubice, které se spáří, snesou vejce a pokud jsou dost "čiperné", některá mohou být oplozená. U samců jde spíše o výjimky. O tom by mohli psát chovatelé PH, kteří závodí na vdoství. Pokud mají vdovy společně v jednom oddělení, pak některé vdovy se mají zájem mezi sebou pářit a to i když jsou krmením drženy zkrátka. Někteří chovatelé proto mají holubice samostatně ve speciálních celách.
Zdravíčko, ano homosexualita je běžná pokud máte nevyrovnaný poměr pohlaví v holubníku, nezbyde jim nic jiného... Ovšem i přes to, že si ohlídate poměr není to záruka, letos i přes poměr 1:1 se mi spárovaly dvě holubice a dokonce i vyseděly ze 4 vejci 1holoubě. Samci se o ně mohli přerazit a ony ne a ne, stále spolu, až jedna šla do polévky. Poté se mi druhou zdařilo napárovat jako správné hetero, sedí již s holubem třetí hnízdo. Podotýkám jednalo se o výletky 2019. U starších se mi pro změnu vloni přihodilo, že jedna holubice z páru (starší dáma) již sedět nechtěla, holub ovšem ano, tak se přifařil k jinému páru, pářil se s oběma, jak s holubem tak holubicí a střídali se takto ve třech na vejcích. Taky vyvedli mladé. :) Takže krom homosexuality lze pozorovat i bisexualitu. :D
chovatelskepotrebygrema@seznam.cz
napsal(a):
Zdravíčko, ano homosexualita je běžná pokud máte nevyrovnaný poměr pohlaví v holubníku, nezbyde jim nic jiného... Ovšem i přes to, že si ohlídate poměr není to záruka, letos i přes poměr 1:1 se mi spárovaly dvě holubice a dokonce i vyseděly ze 4 vejci 1holoubě. Samci se o ně mohli přerazit a ony ne a ne, stále spolu, až jedna šla do polévky. Poté se mi druhou zdařilo napárovat jako správné hetero, sedí již s holubem třetí hnízdo. Podotýkám jednalo se o výletky 2019. U starších se mi pro změnu vloni přihodilo, že jedna holubice z páru (starší dáma) již sedět nechtěla, holub ovšem ano, tak se přifařil k jinému páru, pářil se s oběma, jak s holubem tak holubicí a střídali se takto ve třech na vejcích. Taky vyvedli mladé. :) Takže krom homosexuality lze pozorovat i bisexualitu. :D
A to u těch holubic 2019 tak jak mohli mít oplodněné vejce to se nechali pařit od ostatních holubů?
Ano přesně tak. :) A pokud myslíte, že máte holoubata vždy od daného páru, tak jste na omylu, to, že se samci připařují je všeobecně známo, tudíž symbol věrnosti - houbičky opravdu neuznávám. :) A nejvíc vám toho odpáří ti nejdominantnější. Na jaře když se párují to jde vidět nejčastěji. :)
T.Opatrný

XXX.XXX.17.154
Mohu potvrdit letos my holubice vyseděla holoubata s dvěma samci, byly spárování vyseděla mladé cca po 14 dnech se spárovala s druhým a holoubata krmil holub sám, po dvou hnízdech se vrátila k prvnímu a měly ještě jedny mladé,běžně když mám nedostatek holubic tak my jdou do páru holuby jsou schopni sedět na prázdném hnízdě, tak je používán jako chůvy.