Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2020 18:55
čendas

XXX.XXX.242.17

,když i karieři jsou neprodejní, jako španělé a hodně jiných nádherných plemen, kde se rákosníci stávají jediními kupci, staří chovatelé vymírají ,a drtivá většina mladých se nehne od počítačů, mobilů, ale ono nejen holubářství, jde za posledních 30 letech cíleně do kopru, jak zpívá Josef Fousek- čekám , kam nás dovedou josefa švejka, vnuci

31.7.2020 20:33
machy43

XXX.XXX.168.46

Já teda nechci rejpat, ale kdo ty dnešní mladé takhle vychoval?

31.7.2020 21:00
O.K.

XXX.XXX.168.10

Kdo by to z mladých dělal když vidí samé zákazy,příkazy a nesmyslná nařízení co jak se má dělat takto nám ten chovatelský koníček pěkně zhořkne.

31.7.2020 21:29
čendas

XXX.XXX.242.17

Ono je to složitější , husákovo školství bylo třetí nasvětě, po serii zrůdných reforem , bestiální inkluzi, je v rovníkové africe, většina dětí má poloviční sílu, jak za socíku- nehýbají se , jídlo je šizené, jedovaté, bez pořádných živin, vše je směrovano na okamžitý zisk, bez ohledu na následky , vybila se většina dobytka,padly cukrovary, ničí se zbytky lesů, orné půdy

31.7.2020 22:23
horyš

XXX.XXX.110.1

Bohužel upadla morálka.Každý poctivec-v práci,v životě-je vůl.Proč něco dělat poctivě,když s tím mohu vy.....I já doma jako otec 3dětí,sem tam musím poslouchat,že život je o zážitcích,proč se vázat?proč si lebedit doma,kochat se a ukázat,že jsem pánem domu,když můžu sedět např.V Praze,vyfotit se a večer machrovat na faceboku.Přeji všem mladým,ať se vám to nezadrhne,protože když vypnou elektriku,tak se zblázníte.Nám starším přeji zdraví a radost z toho obyčejného života,který je nádherný a plný barev

1.8.2020 14:25
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.a bude hůř.každý chce dnes jen studovat,sedět v kanceláři u počítače,jen ne pracovat manuálně,brát přemrštěnou mzdu,ale i když je studovaný,prakticky neumí nic,stejně jako ten negramotný uprchlík.jednou se to musí zbortit.

1.8.2020 14:43
jo012810

XXX.XXX.101.35

čendas napsal(a):
Ono je to složitější , husákovo školství bylo třetí nasvětě, po serii zrůdných reforem , bestiální inkluzi, je v rovníkové africe, většina dětí má poloviční sílu, jak za socíku- nehýbají se , jídlo je šizené, jedovaté, bez pořádných živin, vše je směrovano na okamžitý zisk, bez ohledu na následky , vybila se většina dobytka,padly cukrovary, ničí se zbytky lesů, orné půdy

Souhlasím, souhlasím a zase souhlasím. A ještě dodávám, že vývoj společnosti se dá znázornit šroubovicí, takže mnohé špatné tu již bylo, možná i bude ale v v jiném stupni vertikály. Chovatelství, jak je znaly a vytvořily ročníky válečné a těsně poválečné, odchází a to spolu s těmito obětavými chovateli. Je otázkou, co mladí chovatelé budou schopni a ochotni vytvořit a čím se bavit. Je celkem jasné, že masovost to nebude a zatím se v ČSCH každým rokem "projídá" značný peníz, který by mohl sloužit rozvoji chovatelství a to podle představ nynější střední a mladé generace. Bohužel, my starší již s tím nic moc nenaděláme, jen tu i tam upozornit na to co se nám nelíbí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2020 23:12

O.K. napsal(a):
Kdo by to z mladých dělal když vidí samé zákazy,příkazy a nesmyslná nařízení co jak se má dělat takto nám ten chovatelský koníček pěkně zhořkne.

...mnohdy to mladým znechutí i staří zkušení chovatelé...!!! Takže my starší nenaříkejme, že není chovatelský dorost.

1.8.2020 23:19

2mazutak napsal(a):
zdravím.a bude hůř.každý chce dnes jen studovat,sedět v kanceláři u počítače,jen ne pracovat manuálně,brát přemrštěnou mzdu,ale i když je studovaný,prakticky neumí nic,stejně jako ten negramotný uprchlík.jednou se to musí zbortit.

Člověk je zvláštní tvor - fyzické námaze, která je placená se vyhýbá jak čert kříži a fyzickou námahu za kterou musí platit vyhledává jak čert hříšnou duši...
Můj životní postřeh je, že nejlépe se má ten kdo "nic neumí"...

2.8.2020 07:41
frikmon

XXX.XXX.181.50

Dobrý den, já musím říct že s odporem bojuju každý den už 40 let. Nikdo v rodině nemá pro chovatelství pochopení-vždyť je všechno v obchodě ale radost tam zatím neprodávají. Napřed mě odrazovali rodiče a to je stará generace a teď i drahá polovička a při každé vhodné situaci si do mě rejpnou ať to zruším a všechna zvířata z domu. Já ovšem statně odolávám a ba naopak pořizuju nové nebo rozšiřuju ale často mi z těch keců zhořkne chuť Ale je mi celkem jasné že takových je nás málo, bude ještě míň a jak bylo psáno výše tak mobily, televize, internet a celkově rychlý pokrok nás jednou vyhubí nebo značně zdeformuje a co je dnes jen ve scifi filmech bude jednou skutečností! Ale spravedlivě musím přiznat že i já jako 40cátník jsem na tomhle všem částečně závislý a život bez PC, IFauny, Bazoše, Googlu si už nedovedu představit ale jak říkám všeho s mírou a pak to jde

2.8.2020 08:54
O.K.

XXX.XXX.168.10

Máte bohužel pravdu.

3.8.2020 17:42
paskov244

XXX.XXX.200.184

Ve všem s váma souhlasím , Já vidím hlavní příčinu úbytku chovatelů v malé vlastně žádné propagaci chovatelství . V dnešní době co nemá reklamu jako by nebylo . Na tomto stavu má 100% podíl UV čsch . Nesnaží se z propagovat úspěchy našich nejlepších chovatelů nejen doma ale i na mezinárodním poli oni se nesnaží totiž o nic .

Kolik práce by asi bylo vytvořit dokumenty kde by nejlepší chovatelé a posuzovatelé představovali třeba naše národní plemena . Kde by vysvětlili proč chovat čistokrevnou drůbež namísto hybridů a jak by měl takový kurník vypadat čím krmit zkrátka jak o zvířata pečovat a to i po ekonomické stránce . Vždyť ani o narodí výstavě neví všichni organizovaní chovatelé a to myslím tak polovic . Pamatuji doby kdy se konala okresní výstava a všechny základní organizace dostaly plakat k vyvěšení na veřejném místě . Dnes se tak neděje protože to jsou prý náklady navíc ( JSOŮ ,? A NEBO NE !! )

A PROTO PROPAGUJTE SVÉ CHOVY , VÝSTAVY jakýmkoli prostředkem třeba na in
interneu nebo regionálním rádiu .

chovatelství zdar

3.8.2020 17:52
2mazutak

XXX.XXX.6.186

paskov244 napsal(a):
Ve všem s váma souhlasím , Já vidím hlavní příčinu úbytku chovatelů v malé vlastně žádné propagaci chovatelství . V dnešní době co nemá reklamu jako by nebylo . Na tomto stavu má 100% podíl UV čsch . Nesnaží se z propagovat úspěchy našich nejlepších chovatelů nejen doma ale i na mezinárodním poli oni se nesnaží totiž o nic .

Kolik práce by asi bylo vytvořit dokumenty kde by nejlepší chovatelé a posuzovatelé představovali třeba naše národní plemena . Kde by vysvětlili proč chovat čistokrevnou drůbež namísto hybridů a jak by měl takový kurník vypadat čím krmit zkrátka jak o zvířata pečovat a to i po ekonomické stránce . Vždyť ani o narodí výstavě neví všichni organizovaní chovatelé a to myslím tak polovic . Pamatuji doby kdy se konala okresní výstava a všechny základní organizace dostaly plakat k vyvěšení na veřejném místě . Dnes se tak neděje protože to jsou prý náklady navíc ( JSOŮ ,? A NEBO NE !! )

chovatelství zdar

zdravím.pravda pravdoucí..proto také letos naposled jsem zaplatil příspěvky spolu s časopisem,už svaz podporovat nebudu.krom kroužků nedělají pro členy nic,pojali to jako svůj byznys do svých kapes.je smutné,že tak musím učinit po 50 ti letech členství.

4.8.2020 09:47
O.K.

XXX.XXX.168.10

paskov244 napsal(a):

chovatelství zdar

Ano souhlasím nevidím a ani nepocituji jenom náznak podpory od ÚV směrem do Okresních organizací a do ZO. Organizace se potýkají hlavně s nedostatkem financí a při tom si ÚV dovolí prodělávat nemalé finance při výstavě v Lysé.Proto i já po 50 letech členství skončím a budu si holuby chovat bez potřeby být členem tohoto spolku.

4.8.2020 12:52
kouták

XXX.XXX.168.33

Jo přátelé,co jsme si do vedení na valných hromadách dali,tak to tam máme.Když se podíváme na věkový průměr holubářů,tak se ptám,zda je možné vůbec něco změnit.Odpovím si sám, není to možné.Nyní si jako starý kmet zavěštím:Pokud se v budoucnosti najde mladá generace holubářů,tak pochopí,že ČSCH je přežitý moloch a pokračovat v něm nelze.Tak jako existuje "Českomoravský svaz poštovních holubů",tak je možné udělat "Českomoravský svaz okrasných holubů" a to by byla pro ÚV ČSCH konečná.Není to složité,protože Občanský zákoník to umožňuje a nic jednoduššího není.Chtělo by to pouze pár aktivních mladých holubářů,nezatížených myšlením současných.
Neznám nic lepšího než nebýt nikde organizován a na světě je krásně. Kouťák

4.8.2020 13:34
jo012810

XXX.XXX.101.35

kouták napsal(a):
Jo přátelé,co jsme si do vedení na valných hromadách dali,tak to tam máme.Když se podíváme na věkový průměr holubářů,tak se ptám,zda je možné vůbec něco změnit.Odpovím si sám, není to možné.Nyní si jako starý kmet zavěštím:Pokud se v budoucnosti najde mladá generace holubářů,tak pochopí,že ČSCH je přežitý moloch a pokračovat v něm nelze.Tak jako existuje "Českomoravský svaz poštovních holubů",tak je možné udělat "Českomoravský svaz okrasných holubů" a to by byla pro ÚV ČSCH konečná.Není to složité,protože Občanský zákoník to umožňuje a nic jednoduššího není.Chtělo by to pouze pár aktivních mladých holubářů,nezatížených myšlením současných.
Neznám nic lepšího než nebýt nikde organizován a na světě je krásně. Kouťák

Když jde o diskusi týkající se organizování a činnosti ČSCH, trochu bych přispěl vlastní zkušeností, která dává za pravdu, že máme co jsme chtěli a nebo jinak, abych sám nemusel dělat něco pro ostatní, raději nechám všemu volný průběh a nebudu si pálit prsty. Byl jsem na dvou VH a to prvně 29.11.2014, kde jsem ve svém příspěvku (s podkladů, které okres obdržel), jasně poukázal na to, že cca 70% rozpočtu na rok 2015 vlastně je věnováno na správu spolku a jen 30% jde na chovatelství-kluby, ÚOK a CV. Navrhoval jsem neschválit rozpočet a provést audit potřebných a nepotřebných finančních výdajů. Ještě jedna kolegyně poukázala na nesrovnalosti v předložených účetních materiálech z minůlé uzávěrky účetnictví. Byla osobou povolanou, neboť byla certifikovanou účetní a nabízela pomoc. Kromně různých diskusních příspěvků řešících např. vhodnost či nevhodnost podestýlky (rozhodně nepodceňuji), zde pak zazněl např. příspěvek zástupce okresu, který janě řekl, že účetnictví a těmto věcem okolo nerozumí, ale rád by se stal členem ÚV, aby mohl pomáhat. Dnes pomáhá(si) v ÚVV. Ostatní tam přijeli vlastně na oběd a pokecat se známými. Takže většínově vše bylo odasouhlaseno a následně se rozjel kolotoč novelizace Stanov. Jak to dopadlo, všichni víme. Domníval jsem se, že mohu pomoci, ale marně, neboť na konference, či VH jezdí ti, kdož se uvolí jet a nebo ti, kteří se myslí, že z titulu funkce v OV tam přece patří. A tak potom vše vypadá tak jak je posáno. Psal jsem již několikrát, že budoucnost je v maldších chovatelích a ti se musí prosadit a zcela od základu změnit ČSCH. Celou jeho strukturu. Udělat z ČSCH opět chovatelskou organizaci a ne dalšího zaměstnavatele v Praze. A to dříve než bude odčerpán celý majetek (V roce 2014 představoval majetek ČSCH cca 150 mil. Kč). Jinak ještě k PH. Oddělením chovatelů PH od ČSCH toho mnoho nezískali, neboť i zde se projevuje (a to se opakuji) nedostatek schopný, slušných a ochotných funkcionářů. Ono se pro jejich řadového člena nic nezměnilo, jen místo jedné ÚOK při ČSCH mají dnes dva zemské svazy, které jsou zastřešené ČMSCHPH a tím se již nedaří připravovat ani národní závody pro oba zemské spolky současně atd..Takže další atomizace chovatelství může prospět, podle mého názoru, těm, kteří by mohli ještě lehčeji utrácet majetek. Je to taková obdoba Spotřebního družstva Jednota, která měla ve sloganu: Jednota slouží venkovu" a po roce 1990 se bezostyšně vedení dostalo k nekontrolovatelné moci a postupně pozavíralo obchody vybudované většinou v akcích "Z", rozprodávalo a samo si vyplácelo slušné mzdy, dokud bylo z čeho a pak většinou přesedlali jednotliví "manažeři" někam jinam využít svých zkušeností.

4.8.2020 15:05
O.K.

XXX.XXX.168.10

jo012810 napsal(a):
Když jde o diskusi týkající se organizování a činnosti ČSCH, trochu bych přispěl vlastní zkušeností, která dává za pravdu, že máme co jsme chtěli a nebo jinak, abych sám nemusel dělat něco pro ostatní, raději nechám všemu volný průběh a nebudu si pálit prsty. Byl jsem na dvou VH a to prvně 29.11.2014, kde jsem ve svém příspěvku (s podkladů, které okres obdržel), jasně poukázal na to, že cca 70% rozpočtu na rok 2015 vlastně je věnováno na správu spolku a jen 30% jde na chovatelství-kluby, ÚOK a CV. Navrhoval jsem neschválit rozpočet a provést audit potřebných a nepotřebných finančních výdajů. Ještě jedna kolegyně poukázala na nesrovnalosti v předložených účetních materiálech z minůlé uzávěrky účetnictví. Byla osobou povolanou, neboť byla certifikovanou účetní a nabízela pomoc. Kromně různých diskusních příspěvků řešících např. vhodnost či nevhodnost podestýlky (rozhodně nepodceňuji), zde pak zazněl např. příspěvek zástupce okresu, který janě řekl, že účetnictví a těmto věcem okolo nerozumí, ale rád by se stal členem ÚV, aby mohl pomáhat. Dnes pomáhá(si) v ÚVV. Ostatní tam přijeli vlastně na oběd a pokecat se známými. Takže většínově vše bylo odasouhlaseno a následně se rozjel kolotoč novelizace Stanov. Jak to dopadlo, všichni víme. Domníval jsem se, že mohu pomoci, ale marně, neboť na konference, či VH jezdí ti, kdož se uvolí jet a nebo ti, kteří se myslí, že z titulu funkce v OV tam přece patří. A tak potom vše vypadá tak jak je posáno. Psal jsem již několikrát, že budoucnost je v maldších chovatelích a ti se musí prosadit a zcela od základu změnit ČSCH. Celou jeho strukturu. Udělat z ČSCH opět chovatelskou organizaci a ne dalšího zaměstnavatele v Praze. A to dříve než bude odčerpán celý majetek (V roce 2014 představoval majetek ČSCH cca 150 mil. Kč). Jinak ještě k PH. Oddělením chovatelů PH od ČSCH toho mnoho nezískali, neboť i zde se projevuje (a to se opakuji) nedostatek schopný, slušných a ochotných funkcionářů. Ono se pro jejich řadového člena nic nezměnilo, jen místo jedné ÚOK při ČSCH mají dnes dva zemské svazy, které jsou zastřešené ČMSCHPH a tím se již nedaří připravovat ani národní závody pro oba zemské spolky současně atd..Takže další atomizace chovatelství může prospět, podle mého názoru, těm, kteří by mohli ještě lehčeji utrácet majetek. Je to taková obdoba Spotřebního družstva Jednota, která měla ve sloganu: Jednota slouží venkovu" a po roce 1990 se bezostyšně vedení dostalo k nekontrolovatelné moci a postupně pozavíralo obchody vybudované většinou v akcích "Z", rozprodávalo a samo si vyplácelo slušné mzdy, dokud bylo z čeho a pak většinou přesedlali jednotliví "manažeři" někam jinam využít svých zkušeností.

Přesně popsaný stav a fungování valných hromad a neochoty něco změnit.A o té Jednotě to sedí jedna na jihu čech to praktikuje takto dodnes.

5.8.2020 11:24
gary

XXX.XXX.9.221

čendas napsal(a):
,když i karieři jsou neprodejní, jako španělé a hodně jiných nádherných plemen, kde se rákosníci stávají jediními kupci, staří chovatelé vymírají ,a drtivá většina mladých se nehne od počítačů, mobilů, ale ono nejen holubářství, jde za posledních 30 letech cíleně do kopru, jak zpívá Josef Fousek- čekám , kam nás dovedou josefa švejka, vnuci

Když se podívám okolo sebe, neuvidím nikde propagaci chovatelství, ale zato se v městském zpravodaji dočtu, že moje město vydalo 110.000,- Kč na odchyt divokých městských holubů v centru jinak mrtvého města,kde po 16.hodině jen vítr honí smetí a listí....ale na Krajskou výstavu chovatelů v sousedním městě nedá město ani 1 Kč - poněvadž je nikdo ani o to nepožádal ! Jen u nás vidím s kamarádem tu změnu např, v tom, že na Zvláštní škole měli vedle budovy pozemek, kde žáci pěstovali zeleninu a chovali morčata a drůbež - to byli potenciální chovatelé a zde měli možnost se se seznámit s chovatelstvím ! Po převratu vystřídal starého ředitele nový a po čase nechal pozavírat všechna půdní okénka a vikýře, aby tam nemohli dříve tam žijící holubi a pak zrušili i ten pozemek pro ruční práce žáků a udělali z něj parkoviště pro auta pedagogů ! Vždyť žákům stačí tablet a telefon....
Teď k té reklamě - proč nedělají členové ZO a klubů výstavy a propagační akce ?
Protože se jim to nechce, vždyť ani nezpopularizují svůj chov v rodině, dětem a vnukům nevštípí lásku ke zvířatům proti vůli většiny žen, smutné je když slyším syna velkého chovatele říkat : až táta nebude, ten moment letí holubi do hnoje !
A kdo by dnes chtěl dělat funkce : všude ti stejní týpkové, kteří touží po funkci ,aby měli moc a mohli si nahrabat, proto taky většina spolků a ZO a OS u ćhovatelů PH se pere o zbytky peněz na účtech, tam i odvolali presidenta a chtěli mu dát 3letý zákaz činnosti !
Ono dělat funkci poctivě a kvalitně chce velkou oběť a tu dnes málokdo je ochoten přinést - tak raději volí ty nesprávné kandidáty, aby to nemusel dělat sám, a ti pak dělají jak je jim dovoleno, což při neznalosti a nízké kvalitě a pasivitě členské základny je snadné.A ty reakce typu "vystoupím a platit nic nebudu" je přispívají k úpadku chovatelství,takový příklad : jeden velký fanda/ Petr Čech / vydával luxusní dvouměsíčník časopis na křídovém papíře Svět holubů, který stál jen 69,- Kč - to byl časopis na světové extra úrovni ! a hloupí chovatelé jej přestali kupovat po zdražení o 10 Kč za kus - tj. za cenu 2 piv za 2 měsíce !Stejně jako Faunu a bude-li to tak pokračovat, tak za chvíli skončí i Chovatel a pak jen zanikne i ČSCH a bude ráj na zemi ! NEbudou ani koryta ani ta ztrátová výstava v Lysé - to bude paráda ! Kdo se potom zvedne a zmátoří tu umírající chovatelskou populaci ? Musíte si uvědomit, že každý koníček potřebuje peníze, bez nich dnes nic nefunguje a jestli chcete mít fungující organizaci, bude drahá , bude vyžadovat vysoké členské příspěvky, výstavy budou drahé atd...nebo musíte najít bohaté sponzory , kteří by dali svoje peníze do propagace chovatelství, ale ti to nebudou dělat zadarmo, budou za to něco chtít !Např Středoevropská výstava PH v Brně skončila ztrátou ca 250 tis. Kč a to je akce mezinárodní , vstupenka od 150 Kč, holub od 5.000,- - v pefektním prostředí pavilonu B na výstavišti BVV ! sponzoři atd. Kolik členů z klubů okrasných holubů by tam jelo ?Ti nejedou ani na klubové výstavy, kde vstupné není !!!
Jednou to možná skončí jinak, ale nelze věřit na napravení se takové organizace ČSCH, je jen jedna možnost : začít jinde s jinými lidmi, ale taky za jinačích finančních podmínek, které většina současné členské základny nezvládne a tím se ztratí masovost a taky genetická základna chovů, protože jestli tu budou nízké počty chovatelů a zvířat, kde se bude brát cizí krev ? Tak jak to mají již dnes některá plemena .
Závěrem : rozbít či zrušit nějakou starou organizaci nikdy není těžké, ale vybudovat lépe nebo alespoň stejně fungující novou je nesmírně těžké !!!! A z historie víme, že vždy zvítězí jen korupce a lež ,nikdy ne láska a pravda !
Takže buďme rádi, že máme kroužky a výstavy jako Lysá,Bohdalov,Přerov,Soběslav apod ,a jestli k přežití je třeba zvednout cenu vstupného o cenu 1 piva, tak to přežijte !

5.8.2020 14:14
čendas

XXX.XXX.242.17

O tom že nejen holubářství, jak jsme ho znali, nezvratně končí, asi není pchyb, vládnoucí elity se starají výhradně, o své bachory a měšce ,a spokojenost zbohatlíků, vše co dovede udělat sockám ze života ,co největší peklo na zemi, má již třicet let hrůzovlád , zelenou, pro nezloděje, mají jen otrockou práci, sadistické exekuce, jedovaté potra, viny, inkluzi- brutální debilizaci dětí, bezpráví na každém kroku,

Jjjjjj

5.8.2020 23:45
Jjjjjj

XXX.XXX.130.165

Jsem sice mládě proti Vám, všem. Ale zato může přeci výchova Vás všech. Nuceni decek do zvířat nebo způsobem opačným...a dělej si co chceš... Ani jedno přeci nevybuduje v dítěti vztah ke zvířatům a přírodě. Aa pokud se někdo nenásilným způsobem snaží a dítě si jde svojí cestou musí si najit, jak to říct, jiný "projekt" nebo sklopit hlavu a být pyšný na jiný ctnosti následovníků :). Ve mě vybudoval vztah ke zvířatům táta, zbytek chovaelskyho pošukismu jsem si vybudoval sám, vlastní hlavou , v dospělosti. Táta nade mnou kroutí hlavou, někdy. Hlavně od holubů mě odrazoval. "Zničí ti střechu" a ta moje zase "Všechno budu mít posrany". Hlídá každý bobek. Díky holubům zjistila, že máme na půdě už skoro deset let několik hnízd vlašťovek. Poprděly ji prádlo, ale na rane byli hned holubi. Je z města. Pravda bude určitě v "brutální debilizaci děti" jak psal Čenda. Jenže nesměli by chodit do školy... Systém je nastavený tak, že musí. A tam je zničí kolektiv, celý včetně učitelů a jejich osnov a názorů zmatlanych systémem, nemůže pořádně říct co si myslí, atje to sebelépe mysleno. Jediný jak to jde je přes kladný nenásilný vztah ke zvířatům, přírodě. Aby v tom byla duše člověka. Pro romantiky srdce. Myslim. Tak jak mi to ukázal táta. Klukovi je zatím pět a jde to, zatím. Škarohlíd, pokud se nezadari, doufám nebudu. :)

Je rozdíl říct... pojď pomůžeš mi přenést voliéru...a dělej, kde,jsi???.. Nebo Adámku můžeš mi pomoct? Máš čas? (Jasny, že nemám, mám tablet). Nebo vlítnout do pokojíku a říct zaníceně do problému o schovaný kune za voliérou a potřebě ji poponyst o půl metru. A když ji chytném, dáme si ji do klece a budeme chovat kunu, jako jediní v celý vesnici. A počkej až to řekneš ve školce, a paní ucitelce. Ty budou cubrnet. Jde o účel vychovat v dítěti vztah ke zvířatům. Ne hloupý pravidla. Každopádně se přístup musí měnit s ohledem na věk dítěte. Puberťák mě asi pošle někam a bude to chtít něco sofistikovanejsiho. Taky učit dítě vlastnímu myšlení. A ne poslouchej a buď zticha, to je taky špatně. Aby se dokázalo držet vlastního názoru i vmladi, pokud bude vědět proč. Je to těžké. Pak by časem umřel i ten svaz. Protože by nebyl možná třeba. Asi :)

2.9.2020 11:01
petr008

XXX.XXX.76.218

"...v této zemi už nikdo nechce dělat. I nájemný vrah si raději najme vraha, než by to udělal sám."
Citováno viz film Sametoví vrazi.

7.9.2020 20:35
hodann

XXX.XXX.20.72

Hodně dělá propagace a ukázka zvířat potencionálním zájemcům. Přiznám,moc nevystavuji,tak 3menší výstavy za rok,ale vkládám fotky a popisky holubů na facebook a tam to vidí spousta lidí.Taky když vidím někoho, koho to začne zajímat a má trochu podmínky, holuby daruji. Loni jsem daroval 10ks holubů, leos zatím tři páry. I tohle je podpora chovatelství.Kdyby každý holubář v okolí našel alespon 2 potencionální zájemce o chov holubů, bylo by holubářů zase hodně. Lidí, které by chovatelství mohlo začít bavit je dost,jen je potřeba těmto lidem chovatelství přiblížit a zasvětit je o toho. Když dnešní generace vyyrostla na internetu,tak přez internet chovatelství propagovat, pozvánky na výstavy vkládat na internet.Chce to prostě ukázat lidem, že holub není jen posraná střecha,slepice nejsou jen kdákající hloupá zvířata jak se o nich traduje a králík,že není jen zvíře na zabití.Prostě lepší než brečet, že nejsou chovatelé je něco pro to udělat, aby se noví zájemci o chov našli.

8.9.2020 12:45
petr008

XXX.XXX.76.218

hodann napsal(a):
Hodně dělá propagace a ukázka zvířat potencionálním zájemcům. Přiznám,moc nevystavuji,tak 3menší výstavy za rok,ale vkládám fotky a popisky holubů na facebook a tam to vidí spousta lidí.Taky když vidím někoho, koho to začne zajímat a má trochu podmínky, holuby daruji. Loni jsem daroval 10ks holubů, leos zatím tři páry. I tohle je podpora chovatelství.Kdyby každý holubář v okolí našel alespon 2 potencionální zájemce o chov holubů, bylo by holubářů zase hodně. Lidí, které by chovatelství mohlo začít bavit je dost,jen je potřeba těmto lidem chovatelství přiblížit a zasvětit je o toho. Když dnešní generace vyyrostla na internetu,tak přez internet chovatelství propagovat, pozvánky na výstavy vkládat na internet.Chce to prostě ukázat lidem, že holub není jen posraná střecha,slepice nejsou jen kdákající hloupá zvířata jak se o nich traduje a králík,že není jen zvíře na zabití.Prostě lepší než brečet, že nejsou chovatelé je něco pro to udělat, aby se noví zájemci o chov našli.

Dobře, ale holuby musíte krmit 2 x denně, občas vybrat trus z holubníku, voliéry, pravidelně čistit budníky... No, vysvětlovat Vám to nemusím, ale v tom je právě zakopaný pes. Dneska nejsou děcka vedené, k tomu, aby se pravidelně o něco (někoho) staraly. Vydrží to týden a pak, v lepším případě putuje mazlíček do útulku. Tak je to.
Každý chovatel ví, že starat se o zvířata je stejné jako starat se o malé děcko - pokud to má fungovat jak má. A ta pravidelnost = disciplína a ještě k tomu dlouhodobě, to není nic pro dnešního mladého člověka, který chce mít všechno hned a hlavně se u toho neušpinit nedej Bože nasmrádnout něčím takovým jako je hnůj nebo močůvka. Katastrofa.

8.9.2020 14:50
čendas

XXX.XXX.242.17

Dělat si uluze, že dnešní mladí, brutálně debilizování inkluzí,opěvováním trojhpohlavím, fašismem,afrikanizací evropy, nic neděláním , budou budovat holubníky, místo počítače, drog, denně krmit, měnit vodu, je absurdní, doba je úplně jinde, mám čtyři děti , devět vnoučat- holoubata je zajímají maximálně po exkurzi v kuchyni

8.9.2020 17:25
kouták

XXX.XXX.168.33

čendas napsal(a):
Dělat si uluze, že dnešní mladí, brutálně debilizování inkluzí,opěvováním trojhpohlavím, fašismem,afrikanizací evropy, nic neděláním , budou budovat holubníky, místo počítače, drog, denně krmit, měnit vodu, je absurdní, doba je úplně jinde, mám čtyři děti , devět vnoučat- holoubata je zajímají maximálně po exkurzi v kuchyni

Čendas,když pominu ten Tvůj katastrofický scénář na začátku,tak to není tak špatné.Vychoval jsi čtyři děti a vychoval jsi je dobře pro život a máš z toho devět vnoučat.Určitě jsi je vychovával k lásce k přírodě a všemu živému.Nejde o to,že žádný není holubář,nebo chovatel něčeho jiného,jde o to,že Tvá výchova k živým tvorům v nich zůstala.Sám dobře víš,že holubářem se člověk musí narodit.V mé rodině nikdy žádný holubář nebyl a všichni se divili čím se to stalo,že blbnu od malička jen po holubech a každý z rodiny mě od toho odrazoval.Bylo to houbelec platné a od 10 let chovám holuby a bude to až do mé smrti.Je to jako s genetikou holubů.Někde se najde hodně vzdálený gen a je to tu a nikdo s tím nic neudělá.
Byl jsem v něděli na Soběslavském trhu a bylo tam spoustu rodičů s dětma.Dědečkové jsou štěstím bez sebe,když vidí vnoučky,jak lezou za zvířátkama do klecí a hlásí,že chtějí tohle a tohle zvířátko,ale bude z nich některého chovatel ?Každý,buď rodič,nebo děda jsou schopni jim požadované zvířátko zakoupit,ale já se ptám je to dobře?Můj názor je,že to je chvilková radost dětí a to pravé chovatelské přijde samo a nezastaví je nikdo, pokud to v nich je.Zdraví Kouťák

8.9.2020 18:39
Už nechovatel

XXX.XXX.222.196

pán Petr tešíma váš príspevok je i bez foto isté že nemáte už zabetonované hniezda ako ste nám to prezentovali posledne fotografiami a ak sa vás to vtedy dotklo ,ospravedlnujem sa.

9.9.2020 14:11
petr008

XXX.XXX.76.218

Už nechovatel napsal(a):
pán Petr tešíma váš príspevok je i bez foto isté že nemáte už zabetonované hniezda ako ste nám to prezentovali posledne fotografiami a ak sa vás to vtedy dotklo ,ospravedlnujem sa.

V pohodě, nahnal jsem na to synky, holuby jsem koupil jim, tak ať se učí se starat.
Zcela jistě jste se mě nedotkl. Oprávněnou kritiku přijímám a uznávám, nejsem ješita.
PS: v zimě to nevadí, v létě už je to jiná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík