Lichořeřičnice velká

Indický pávík
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.8.2020 15:11
bublák77

XXX.XXX.90.4

Tak to vypadá u gritniku,když nasekám lichřeřičnicí a troch osolím.

1.8.2020 16:30
kouták

XXX.XXX.168.33

Lichořeřišnice větší je nejlepší bylina co znám.Byl to jediný lék,který jsem dával NVH do voliery,ale u barevnohlávků jí neřeším,protože oni si na zahradu doletí a odštipují odspoda,tak jí ani neublíží.V SRN byla v roce 2017 vyhlášena bylinou roku a bylinou budoucnosti.Dnes jí používám hlavně pro léčení rodiny a sebe. Roste u mě všude kde je místo.Nyní už mám její zelená semena zamražená a ještě nějaká nasuším.Kouťák

1.8.2020 16:49
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.já ji dávám i s truhlíkem k pletivu,a holubi ji oklovávají,co proroste pletivem.

1.8.2020 17:52
bublák77

XXX.XXX.90.4

Přiznám se,že jsem se 2roky snažíl ty moje holoubky naučít tuto baštu konzumová-marně.Poslouchál jsem různé zaručené rady i od zkušených chovatelů,ale mojí milování se pochoutky ani nedotkli.
Až jsem si na jaře vzpomenul,jak máti davala krocanům kopřivy a jak to baštili Zkusil jsem totéž u holoubků a ono se to povedlo.Když kopřivy odrostly,zkusil jsem opět lichoř.a ono to vyšlo,dnes už čekají u gritniků
Panu Zděnkovi děkují za velmi milý přizpěvek

1.8.2020 21:14
Rotvik

XXX.XXX.190.86

kouták napsal(a):
Lichořeřišnice větší je nejlepší bylina co znám.Byl to jediný lék,který jsem dával NVH do voliery,ale u barevnohlávků jí neřeším,protože oni si na zahradu doletí a odštipují odspoda,tak jí ani neublíží.V SRN byla v roce 2017 vyhlášena bylinou roku a bylinou budoucnosti.Dnes jí používám hlavně pro léčení rodiny a sebe. Roste u mě všude kde je místo.Nyní už mám její zelená semena zamražená a ještě nějaká nasuším.Kouťák

Zdeňku,svatá pravda.Dával jsem holubům,teď i papouškům a nikdy jsem neměl v chovu sebemenší problém.Já osobně mám nejraděj chleba s máslem a nadrobno nasekané lístečky nebo do míchaných vajec.U nás,už je to taková běžná ,,zelenina,,

3.8.2020 12:58
sani

XXX.XXX.129.203

Ja som mal vzdy problem, ze mi Kapucinka nestihla vyrast....lebo uz prve vyhonky mi vzdy zozrali okrem mojich holubov aj dive hrdlicky, ci hrivnaci....

Inak mozem len potvrdit, ze je to perfektna protizapalova rastlina...

3.8.2020 17:59
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

A co můžu dát holubům jak léčivou rostlinu ještě kopřiva je pro ně také léčivá nebo něco takového děkuji za odpověď

4.8.2020 05:41
jo012810

XXX.XXX.101.35

Ano nakrájené kopřivy, pórek, salát hlávkový, pampeliška atd...

5.8.2020 12:42
gary

XXX.XXX.9.221

KLIMEK PETR napsal(a):
A co můžu dát holubům jak léčivou rostlinu ještě kopřiva je pro ně také léčivá nebo něco takového děkuji za odpověď

jakékoliv bylinky - u mne žerou salát,jitrocel,pažitku,oregano,libeček,bazalku,pampelišky,mátu,saturejku,řeřichu a další si sbírají sami po zahradě....trochu posolím,pokapu olejem s česnekem,přidám kvasnice ,minerály,plastin apod. a můžou se přerazit ...

9.8.2020 07:23
bublák77

XXX.XXX.90.4

Dnes jsem zkusil pažitku a ohromná tlačenice u gritniku.

14.9.2020 15:33
Jarcin

XXX.XXX.54.100

Dobry den,mam dotaz.Mužu davat holubum do vody tinkturu s Lichořeřišnice větší koupene v lekarně a kolik na litr a jak často?Děkuji za rady.

17.9.2020 12:05
Jarcin

XXX.XXX.58.155

Nikdo neporadí?Nikdo stím nema zkušenosti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.9.2020 13:09

Jarcin napsal(a):
Dobry den,mam dotaz.Mužu davat holubum do vody tinkturu s Lichořeřišnice větší koupene v lekarně a kolik na litr a jak často?Děkuji za rady.

Dobrý den,no pod pojmem tinkura jsi představuji silný koncentrát v tom Vám neporadím. Ja používám čas od času v době mimo vegetace (zima) ,macerát nebudu uvádět značku, abych nedělal reklamu.Da se koupit v bilinkařství za 120 Kč,den předem večer odeberu vodu a na druhý den ráno napustím napaječku čistou vodou a nakapu 50kapek a víc.....na druhy popř. i třetí den zopakuji .Jak často používat?Dávám přednost samotné vypěstované rostlině,dokuď je dávám jak mě napadne .Ani nesekám jak pažitku dávám celé rostliny ,holoubci jsi to oberou až na stonek.Co se týče zmíněného macerátu ,podávám ho jako zdravotni kuru v zimnim blativém ,sychravém období a jak jsi vzpomenu např. Podám po dobu dvou až třech dnů a pak třeba až za nějaký ten měsíce ,nebo třeba po celou zimu nic a před chovnou sezonou jim zas dám. Jak říkám nejlepší je samotná rostlina a v době odchovu jsou holoubata jako cihly:-)))))Daleko víc přes zimu ,podzim preferuji domácí česnek,přepasirovat a vmasirovat do zrní....

17.9.2020 21:07
Jarcin

XXX.XXX.106.33

I přesto děkuji!

17.9.2020 21:36

Omlouvám se spletl jsem se. Myslíte to samé co používám já. Tak platí co jsem napsal dávkování....ja vnímál tinkturu jako hutnou tekutinu ....to co kupuju občas, je napsané na internetu jako tinktura z lichořeřišnice tomu předchází macerace různých částí rostlin za studena.

17.9.2020 21:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Omlouvám se spletl jsem se. Myslíte to samé co používám já. Tak platí co jsem napsal dávkování....ja vnímál tinkturu jako hutnou tekutinu ....to co kupuju občas, je napsané na internetu jako tinktura z lichořeřišnice tomu předchází macerace různých částí rostlin za studena.

Je možné jsi vyrobit svou vlastní,ja třeba maceruji kořen Echinacei ve slivovici ,výborná věc na posílení imunity.

12.10.2020 17:06
raspic

XXX.XXX.209.76

Zdravím. Stačí tak málo! Nic to nestojí a zdraví holubi = radost....

12.10.2020 21:45
Jarcin

XXX.XXX.48.167

Zkusím tu tinkturu davat každy měsíc 3dny,20 kapek na litr.Chci je držet víc přírodně s minimem lečiv!Uvidím jak jim to prospívá!Mam poštaky.

9.11.2020 18:51
raspic

XXX.XXX.209.71

Přidejte reakci

Přidat smajlík