Zdravím Vás přátelé,
rozhodl jsem se založit toto téma protože si myslím že si to toto nádherné české plemeno zaslouží.Já začal teprve před dvěma roky kdy jse dostal od kamaráda první kusy.On chová modré a snaží se o sříbřité tím že je kžížil s voláči odpovídající barvy.Ani nevím jaké použil ale mam dojem že tam byl pomořan heseňák a asi imoravák.Začali mu tam padat velmi různorodá holoubata a když došlo na selekci vzal jsem si nějaká domů a k tomu několik nepodarků v modré barvě u kterých on viděl hrubé vady.Já jako chovatel českých bubláků mám chov na volno už asi 30let protože jsem zarytý zastáncem teorie že holub má létat.Takže tito voláči skončili také na volno.Holubi se rozlétali a to co předvádí ve vzduchu mezi střechami je fascinující.Protože jsem fanda na plavé barvy velice se mi líbí u voláče červená plavá a tímto směrem se můj chov nepodarků ubírá.Já vím že to nejsou šampioni a asi ani nebudou ale mám je jen pro sebe protože mě okouzlili a velmi se mi líbí.Během 2 let si mě získali že bych to sám nečekal.Zajímalo by mě kolik takových chovatelů tohoto nádherného voláče mezi námi je ,jestli by sem vložili pár fotek svých holoubků a nemusí to být zrovna šampioni,A ještě bych rád viděl v jakých barvách jsou u nás chováni.
Franta
Tak příteli se letos už zadařilo vystavit v Kynšperku první kolekci stříbrnáků. Myslím že velmi zdařilou