Včera jsem se byl podívat na výstavě V Chotěboři. Zaujali mě mohutní černí šupinatí pštrosy pana Skřivana, černí stříkaní kingy pana Semeráda a černé šupinaté české bagdety pana Vávry.
Auto jsem nechal v Ledči a projel jsem se na kole. Cestou jsem si zavzpomínal na pana Šecla z Vepříkova, od kterého jsem si před 35 lety přivezl červené BN holuby.
A shodou okolností jsem si z Vepříkova před 15 leta přivezl od pana Beránka žlutou holubici, která byla jedním ze základů mého chovu BN žlutých holubů.
Byl to krásně prožitý den.
Škoda, že výstavy kvůli KORONAVIRU, asi pro letošní rok končí.
JN
Já byl s kamarádem v Křenovicích na speciálce mladých holubů moravských pštrosů , kde bylo 145 výletků od 26 vystavovatelů bohužel téměř výhradně jen z Moravy, ostatní pobočky klubu MP akce na Moravě téměř bojkotují....burza téměř žádná,jen pár chovatelů si mezi sebou vyměnili něco tu pro barvu, tu pro tvar a velikost...
Pěkné holuby v12 rázech byli odměnou za návštěvu,
další návštěvu jsem měl v Litomyšli v pěkném městě i v prostředí areálu za Aukční halou, kde jsem vystavil 3 kolekce : PH standart+MP červený + mor. morák po 4 ks , tj. 12 holubů z celkových 140 vystavených holubů...
Škoda, že mnoho výstav se ruší, je to zbytečná panika, která stejně nic nezmění, jen poškodí spolkový život, kdo má zemřít, tak zemře stejně , jestli o měsíc dříve či později...a přitom v hospodě mohou lidi sedět bez roušek a prskat na okolí a nikomu to nevadí - přitom se říká, že nejvíce se šíří nákaza hlasitým mluvením a zpěvem...!
Přeji všem chovatelům, aby tu kalamitu přežili ve zdraví a radovali se z holubů a života !
Povolení výstav je na hygieně a ta je řízena podle krajů. Takže třeba v Králevohradeckém kraji nepovolila ani Ťuk a to i výstavy prakticky na zahradě. Oficielně již Maďarsko od 1. září zavřelo hranice pro cizince, ale...Byl jsem ve Štúrově, kde jsem při překročení hranice podepsal papír, že se do 24 hodin vrátím a tak jsem mohl navštívit Ostřihom s jeho bazilikou, která je jen kousek přes Dunaj z nábřeží Štúrova. Takže asi tak to chodí v praxi....Ti mladší se pravděpodobně dožijí doby, kdy dnešní dobu a její zdravotní rizika bude možné posoudit objektivně. To však nic nemění na tom, že všechny zákazy výstav poškozují organizované chovatelství. Naproti tomu, třeba divadla provozují hry bez roušek herců, stejně jako jiné umělecké produkce, na něž se chodí dívat diváci v rouškách???
KLUB CHOVATELŮ HOLUBŮ MORAVSKÝCH PŠTROSŮ BRNO,
POBOČKA PRAHA
pořádá výstavu výletků a chovných holubů tuto sobotu 26. září
v 11:00 - 15:30 hod. v chovatelském areálu Kladno – Rozdělov, Smečenská 723
GPS: 50°8'37.326"N, 14°3'33.330"E
Od 9:00 hod. bude burza holubů MP a prodej chovatelských potřeb a krmiv.
Na výstavu je přihlášeno 188 holubů. Srdečně zvou chovatelé pobočky.
Tak jsem dnes s kamarádem navštívil 2 výstavy,
v Novém Městě na Moravě , kde se koná meziokresní výstava , návštěvníků minimum, u holubů jsme byli sami , vystaveno 170 holubů, nejpočetnější byli NVH,benešáci, 20ks moráků , 4 MP šupkatí od př. Skřivana - jediní MP na výstavě , postavou více kingové než MP, mohutní ,na nízkých širokých nohou, velké hlavy - již se zdá, že i u této varianty MP, dosud odolávající šlechtění se slepičáky se začíná prosazovat těžký krátký hlavatý holub volierového nelétavého typu...
Klub Mor. moráka místo klubové výstavy v Bohdalově nabídl 20 ks holubů od 4 chovatelů , škoda jen té výstavy v Bohdalově.
v Jevíčku byla místní tradiční výstava bohužel s asi 50% holubů oproti loňsku...daň za koronakrizi a úpadek holubářství , návštěvníků též minimum.
Smutný obraz dnešní holubářské agonie...samí staří vystavovatelé,jen málo vystavovatelů i vystavených holubů...prázdné klece a voliery složené v koutech ...
gary
napsal(a):
Já byl s kamarádem v Křenovicích na speciálce mladých holubů moravských pštrosů , kde bylo 145 výletků od 26 vystavovatelů bohužel téměř výhradně jen z Moravy, ostatní pobočky klubu MP akce na Moravě téměř bojkotují....burza téměř žádná,jen pár chovatelů si mezi sebou vyměnili něco tu pro barvu, tu pro tvar a velikost...
Pěkné holuby v12 rázech byli odměnou za návštěvu,
další návštěvu jsem měl v Litomyšli v pěkném městě i v prostředí areálu za Aukční halou, kde jsem vystavil 3 kolekce : PH standart+MP červený + mor. morák po 4 ks , tj. 12 holubů z celkových 140 vystavených holubů...
Škoda, že mnoho výstav se ruší, je to zbytečná panika, která stejně nic nezmění, jen poškodí spolkový život, kdo má zemřít, tak zemře stejně , jestli o měsíc dříve či později...a přitom v hospodě mohou lidi sedět bez roušek a prskat na okolí a nikomu to nevadí - přitom se říká, že nejvíce se šíří nákaza hlasitým mluvením a zpěvem...!
Přeji všem chovatelům, aby tu kalamitu přežili ve zdraví a radovali se z holubů a života !
Do Křenovic z naší pobočka mělo jet několik lidí nakonec tam byl pokud vím jen jeden a dva posuzovatele. Bohužel nastali zdravotní potíže jak v chovu tak třeba i u chovatelů. . Z důvodu koronaviru byla nucena pobočka zrušit výstavu jak tu bylo napsáno v královéhradeckém kraji jsou zrušeny všude. Výstavy ruší dá se říci hygiena.! Pár fotek z Kladna
M.stehno
napsal(a):
Do Křenovic z naší pobočka mělo jet několik lidí nakonec tam byl pokud vím jen jeden a dva posuzovatele. Bohužel nastali zdravotní potíže jak v chovu tak třeba i u chovatelů. . Z důvodu koronaviru byla nucena pobočka zrušit výstavu jak tu bylo napsáno v královéhradeckém kraji jsou zrušeny všude. Výstavy ruší dá se říci hygiena.! Pár fotek z Kladna
je divné, že někde výstavy mohly být a jinde se rušily - vždyť opatření vlády se nemělo týkat výstav a trhů !!! Takže když mohla být výstava v Kladně, proč nebyly jinde ?
teď to bude ale horší , ....teprve to začne po volbách !
gary
napsal(a):
je divné, že někde výstavy mohly být a jinde se rušily - vždyť opatření vlády se nemělo týkat výstav a trhů !!! Takže když mohla být výstava v Kladně, proč nebyly jinde ?
teď to bude ale horší , ....teprve to začne po volbách !
Je to na rozhodnutí hygieny v určitém místě.
gary
napsal(a):
Je to hlavně o schopnosti vyjednat podmínky, samozřejmě když na KHS dojde traktorista z JZD poprosit o souhlas, tak jej určitě nedostane,kdyby tam šel právník, tak jej má.... a o tom to je....
Pokud má takto fungovat právní stát, tak jsem z toho zděšen. Já se domníval, že vyplnit žádost a rozhodnout, by nemělo být na persónách, ale na objektivních aspektech. Bohužel realita je trochu jiná a navíc krajské hygienické stanice jsou samosprávné, takže co kraj, to originální přístup...
jo012810
napsal(a):
Pokud má takto fungovat právní stát, tak jsem z toho zděšen. Já se domníval, že vyplnit žádost a rozhodnout, by nemělo být na persónách, ale na objektivních aspektech. Bohužel realita je trochu jiná a navíc krajské hygienické stanice jsou samosprávné, takže co kraj, to originální přístup...
Pokud něco chcete prosadit, musí se jít na osobní jednání, nestačí právě poslat žádost a čekat... to se pak nedivte těm odmítnutím - vše je o komunikaci , kdo nekomunikuje nic nedosáhne ! Jenže kde v členské základně najít schopné funkcionáře ,když ti schopní se nechtějí trápit s tou pasivní a omezenou členskou základnou a do funkcí raději nejdou nebo vůbec nechtějí být ani organizováni !
Uživatel s deaktivovaným účtem

gary
napsal(a):
Pokud něco chcete prosadit, musí se jít na osobní jednání, nestačí právě poslat žádost a čekat... to se pak nedivte těm odmítnutím - vše je o komunikaci , kdo nekomunikuje nic nedosáhne ! Jenže kde v členské základně najít schopné funkcionáře ,když ti schopní se nechtějí trápit s tou pasivní a omezenou členskou základnou a do funkcí raději nejdou nebo vůbec nechtějí být ani organizováni !
Jen pro upřesnění ...mohli by jsme vědět v které ZO ČSCH jsi registrován ?
¨Tak nám zrušili pořadatelé téměř všechny výstavy- tento víkend měl být vrchol sezony výstav a to v Soběslavi a Bohdalově - obě zrušené a tak zbyla XVII.Výstava Moravy a Slezska v Přerově jediná !
A tak přestože mám doma návštěvu vnoučat, musel jsem sám do Přerova vyrazit. Po 100km jízdy mne čekalo ale hluboké zklamání - to jsem nečekal ! Po předešlých výstavách jsem očekával velkou expozici holubů ve 3. hale , kde je světlo a celkem velký prostor, který byl vloni i dříve plný holubů ! Letos se skoro celá výstava vešla do 1.haly s šerosvitem, kde bylo vše- králíci ,slepice i holubi . Holubů bylo 173 klecí, ale některé byly nedodané, mnozí holubi vypadali nezdravě, popisy byly chybné - např. v katalogu 3ks mor. pštros žlutý měli na oceňovacím lístku "červený", jindy byly barvy úplně jiné, názvy neúplné či neobvyklé - Polský výstavní holub-Rys ! Asi si zapisovatel s posuzovatel dali na kuráž před hodnocením...
Takže přestože nejsem nemajetný, vstupné 150,-Kč a katalog za 100 Kč s takovým nepořádkem v obsahu mi nepřišly odpovídající a litoval jsem toho času. Nezachránil to ani jarmark s valašskými specialitami a vystoupení Karla Kahovce, který také měl potíže s hlasem...
Krize českého chovatelství v přímém přenosu - chovatelé i návštěvníci se asi bojí...

Lysá nebude

Jak myslite

Já. Nestačí?

To jsme na tom stejně. Tak to tu ale chodí.
Vzhledem k opatřením vlády jaká jsou teď, nedává smysl, že někdo bude cpat peníze do přípravy výstavy v bláhové naději, že se opeření změní k lepšímu....No a protože se nic nepřipravuje, není ani divu jenom blázen by cpal peníze, čas a energii do něčeho, co mu pomatenci jedním nařízením prostě zariznou, jsem si jistý že Lysá nebude.
Tak ať se daří..
Tak Lysá má být za za nějakých cca 45 dnů. Nouzový stav má trvat třicet a současná opatření dva týdny.
Její zrušení by bylo bohužel logické, jak píšete, protože jak to bude za těch 45 dnů není nikdo schopen odhadnout, ale nikdo se k tomu nijak nevyjadřuje a naopak, v pátek svaz rozesílal přihlášky a bližší podmínky pro uznání plemenných chovů. Z toho mi vyplývá, že zatím to směřuje spíše k tomu aby proběhla.
V podstatě to máme stejně s klubovou výstavou. Taky doufáme, že si přísná opatření vybereme teď v říjnu a na konci listopadu už budeme mít volněji.
Pokud máte přesnější informace tak super. Tedy vlastně ne moc super. Byl bych radši, kdybyste se mýlil...

Tohle je věc u které se budu mýlit rád, ale vládnou nám posuci https://www.mix24.cz/celkove-uzavreni-ekonomiky-by-bylo-resenim-zacinam-vnimat-velke-nebezpeci-priznal-prymula/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=LcT1xYMSPwG-202010041405&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp
Takže drzim palce...
Tisková zpráva č. 195
ze dne 6. října 2020
PŘÍPRAVY
V pondělí 5. října 2020 byl na území celé České republiky opět
vyhlášený, prozatím po dobu třiceti dnů, nouzový stav. Omezující opatření
se týkají především sdružování osob, dotčeny jsou v prvé řadě volnočasové
aktivity. Nicméně z tohoto vládního nařízení nelze v tuto chvíli usuzovat,
jak dlouho a v jakém rozsahu bude nouzový stav trvat.
Přípravy na Celostátní výstavu drobného zvířectva CHOVATEL,
naplánovanou na 13. a 14. listopadu 2020, proto probíhají v plném proudu.
Chystáme pro vás rovněž další ročník meziokresní soutěže Mistrovství
České republiky v chovu drobného zvířectva se zajímavými finančními
cenami pro nejúspěšnější okresy.
...........
Za současného vývoje pandemie, nevím jestli to má nějaký smysl, a není to jen plýtvání penězi ČSCH, a energií lidí, kteří se přípravou CV zabývají.
JN

S tímhle uchylem nebudou výstavy ani příští rok.
https://zivotvcesku.cz/hrozi-temer-exodus-v-patek-dalsi-opatreni-svetlo-na-konci-tunelu-je-k-30-cervnu-2021-rika-roman-prymula/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=aV5BzG7F2ht-202010070709&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
jirinovak
napsal(a):
Tisková zpráva č. 195
ze dne 6. října 2020
PŘÍPRAVY
V pondělí 5. října 2020 byl na území celé České republiky opět
vyhlášený, prozatím po dobu třiceti dnů, nouzový stav. Omezující opatření
se týkají především sdružování osob, dotčeny jsou v prvé řadě volnočasové
aktivity. Nicméně z tohoto vládního nařízení nelze v tuto chvíli usuzovat,
jak dlouho a v jakém rozsahu bude nouzový stav trvat.
Přípravy na Celostátní výstavu drobného zvířectva CHOVATEL,
naplánovanou na 13. a 14. listopadu 2020, proto probíhají v plném proudu.
Chystáme pro vás rovněž další ročník meziokresní soutěže Mistrovství
České republiky v chovu drobného zvířectva se zajímavými finančními
cenami pro nejúspěšnější okresy.
...........
Za současného vývoje pandemie, nevím jestli to má nějaký smysl, a není to jen plýtvání penězi ČSCH, a energií lidí, kteří se přípravou CV zabývají.
JN
Jak to lidi vzdají, tak již nic nebude, bude ale problém v budoucnu něco zorganizovat či někoho přimět či přesvědčit, aby něco dělal....odvyknutí práci je velmi rychlé, zvláště pokud se to týká placených zaměstnanců ČSCH,neníí důvod , aby přestali...
Kluci bylo by fajn se mýlit,ale po novém plánu generála budem rádi za příští rok.za mě bych do výstavy chovatel nevkládal čas ani peníze ,normálně je stratová půl mega a co teď pokud ji zastaví na poslední chvíli.nikoho nechci obviňovat ale myslím že si svaz výstaviště pronajímá za slušný kačky ,neznám podmínky storna a ostatní ale .....už jen že máte poslad peníze do předu v téhle době kdy jistota není ani 50 na 50 ale rád se budu mýlit. Dnes sem četl inzerát že prodá pan slepice ze zrušené speciálky která měla být na Morávií ví někdo něco bližšího o Brně
gary
napsal(a):
v sobotu 10,10.2020 pořádá ZO ČSCH Vendolí u Svitav místní výstavu od 9,00-16,00 hod. Zájemců bylo tolik, že již před uzávěrkou přihlášek kolem 27.9. byly kapacity klecí přeplněny !
Dík za vzornou organizátorskou práci výboru ZO včele s př. Janouškem Mir.
Takže jsem 10.10.2020 navštívil Výstavu drobného zvířectva ZO ČSCH Vendolí u Svitav a byl jsem potěšen ! Taková místní výstava a vstupné dobrovolné a Katalog 20,- Kč s tím, že v katalogu byly přesnější údaje než na Výstavě Moravy a Slezska v Přerově ! Vystaveno 65 holubů od 8 chovatelů, příjemná pohoda, byť pořadatelé museli dbát na to , aby u klecí nebylo více než 10 lidí ...Ale zvládli vše , aniž by zrušili výstavu , tak jako to udělalo mnoho jiných větších organizací, a za to jim patří dík !
Takové byly místní výstavy v každé větší obci či městě a dnes se jim neblíží ani leckterá tzv. okresní výstava...takže např. v kdysi okresním městě dnes není ani ZO ČSCH. A holuby tu chovají 3 blázni , z toho 2 důchodci...
AKTUÁLNÍ INFORMACE
Toto mi přišlo
CHOVATEL 2020 - Výstaviště Lysá nad Labem - 13. - 14. 11. 2020
Vážení přátelé,
zveme vás k obeslání a návštěvě Celostátní výstavy Chovatel 2020, která se má uskutečnit v termínu 13. – 14. listopadu na výstavišti v Lysé nad Labem.
Všechny přihlášky – on-line, emailem i poštou budou přijímány bez úhrady výstavních poplatků.
Tyto poplatky budou vybírány až při příjmu zvířat na výstavu.
Pořadatel si vyhrazuje právo posunout termín výstavy na pozdější termín, např. začátkem roku 2021.
O dalším vývoji situace kolem CV Chovatel 2020 Vás budeme průběžně informovat.
Informace pro vystavovatele opět naleznete na stránkách www.cschbohdalov.cz
https://vystavy.cschbohdalov.cz/cvchovatel - online přihláška
Takto to dává smysl.
Zvířata přihlásíme. Nebudeme platit nic dopředu a výstava proběhne až to bude možné.
JN
Zdravím přátelé.Také jsme po konzultaci s krajským hygienikem zrušili výstavu v CHodově u Karlových Varů a doufáme že aspon lednová klapne.Jen mě tak napadá proč se Lysá připravuje na výstavu za takovéto situace kdy člověk neví dne ani hodiny kdy zase přitvrdí podmínky.Nebylo by jednodušší spojit národní se středočeskou která se stejně konávala v půli ledna ?Nejsem žádný inženýr ale svým selským rozumem mě napadá obrovský finanční dopad na spolkovou pokladnu už jenom za přípravu celé té akce s nejistým výsledkem.Při sloučení výstav na leden by to bylo za jedny prachy a je tam větší šance že se opravdu uskuteční Franta
Aktuální informace 14-2020
ze dne 26.10.2020
Vážení přátelé,
ÚVV ČSCH hlasováním per rollam rozhodl těsnou většinou o odložení konání CV Chovatel 2020
v listopadovém termínu.
Vzhledem k předpokládaném vývoji pandemie, nejbližší možný termín připadá na datum konání Krajské
výstavy Náš Chovatel, jedná se o termín 15. – 16. ledna 2021. Jednání začne probíhat až po ukončení
nouzového stavu.
Děkujeme za pochopení
S chovatelským pozdravem
Ing. Radek Novotný v.r.
místopředseda ÚVV ČSCH