ŽanetaD

XXX.XXX.214.252
Dobrý den, dnes nám dones kocour domů holuba a naštěstí se nám ho povedlo zachránit, ale nemůže létat. Dali jsme ho na zahradu do klece, samozřejmě veliké, dali mu vodu a ovesné vločky a má označení PL 8119 021 20 můžete mi poradit co dál?
arnaux

XXX.XXX.174.42
Zdravím ,zřejmě se jedná o poštovního holuba z Polska a to letošní holoubě .Ještě v září se s nimi závodilo .Jestli nemá křídlo nějak polámané a zle pochroumané za čas se zmátoří a potom mu dejte svobodu.Ale spíš to vidím že se nezotaví a zůstane vám na obtíž nebude se mu chtít v nečase letět domů a stejně se stane kořistí dravce. Krmení je vhodnější nějaká obilovina ,alespon pšenice .Nejlépe by jste udělali kdyby jste ho dali nějakému chovateli holubů pokud o něj bude mít zájem.
Jestli se rozhodnete holuba léčit jakýmkoli způsobem oddělte ho od ostatních . Může být nemocný a nakazí vám celý chov . ABY JSTE VĚDĚL V JAKÉM JE STAVU MUSEL BY JSTE VZÍT JEHO TRUS A ZANÉST NA VYŠETŘENÍ . Pak jej léčit za nemalé peníze .
Přidám svou letošní zkušenost kterou již nikdy nebudu opakovat .
Počátkem září přiletěli ke mně na holubník čtyři vyletci ze závodu poláci , po tom jak jsem na fauně psal že takoví holubi jsou úplně bezcení a proto jim skracují život sekerou . Dověděl jsem se že to moje počínaní není holubařské a etické. Tak jsem je nechal holuby aby se trochu zotavili a že na večer poletí domů omyl . Zůstali do druhého dne ale jeden tam zůstali nadále protože nemohl odletět v ocasu mu chyběla pera a v křídlech letky -i z takovými holuby se zavodí - . Za pět dnů jsem pozoroval že mí holubi nejsou ve své kůži jen tak posedávali a krmivo které obyčejně ze zobali zůstalo v krmítku . To už bylo ovšem pozdě na nějakou akci na záchranu mého chovu . Šestý den začali holubi umírat mezi prvýma byl i pošťák z Polska během čtrnáctí dnů mi umřelo 24 výletků a 7chovných holubů .
Po této zkušenosti se opět navrátím ke staré ověřené sekyře .
všem přeji
chovu zdar ŽÍDEK
paskov244
napsal(a):
Jestli se rozhodnete holuba léčit jakýmkoli způsobem oddělte ho od ostatních . Může být nemocný a nakazí vám celý chov . ABY JSTE VĚDĚL V JAKÉM JE STAVU MUSEL BY JSTE VZÍT JEHO TRUS A ZANÉST NA VYŠETŘENÍ . Pak jej léčit za nemalé peníze .
Počátkem září přiletěli ke mně na holubník čtyři vyletci ze závodu poláci , po tom jak jsem na fauně psal že takoví holubi jsou úplně bezcení a proto jim skracují život sekerou . Dověděl jsem se že to moje počínaní není holubařské a etické. Tak jsem je nechal holuby aby se trochu zotavili a že na večer poletí domů omyl . Zůstali do druhého dne ale jeden tam zůstali nadále protože nemohl odletět v ocasu mu chyběla pera a v křídlech letky -i z takovými holuby se zavodí - . Za pět dnů jsem pozoroval že mí holubi nejsou ve své kůži jen tak posedávali a krmivo které obyčejně ze zobali zůstalo v krmítku . To už bylo ovšem pozdě na nějakou akci na záchranu mého chovu . Šestý den začali holubi umírat mezi prvýma byl i pošťák z Polska během čtrnáctí dnů mi umřelo 24 výletků a 7chovných holubů .
všem přeji
chovu zdar ŽÍDEK
Tak to je přesně ten důvod , proč nebrat cizí holuby a naopak hnát je od svého holubníku co nejdál !
Když nepomůže sekera, musí pomoci vzduchovka ! Již na střeše...
Podobné dotazy k nálezu PH holubů jsou zbytečné, nikde nenajdete inzrerát :
" Chovatel hledá ztraceného holuba ", ztráty holubů u PH jsou plánovanou cestou k přirozené selekci na letové a orientační schopnosti holubů, ti co nedoletí jsou bezcenní pro chovatele a proto je nikdo nehledá ani NECHCE zpět !
Uživatel s deaktivovaným účtem

paskov244
napsal(a):
všem přeji
chovu zdar ŽÍDEK
Dobrý večer.Jen se zeptám, vakcinujete svůj chov holubů?
Uživatel s deaktivovaným účtem

gary
napsal(a):
Tak to je přesně ten důvod , proč nebrat cizí holuby a naopak hnát je od svého holubníku co nejdál !
" Chovatel hledá ztraceného holuba ", ztráty holubů u PH jsou plánovanou cestou k přirozené selekci na letové a orientační schopnosti holubů, ti co nedoletí jsou bezcenní pro chovatele a proto je nikdo nehledá ani NECHCE zpět !
Pan "gary" nezklamal.
gary
napsal(a):
Tak to je opravdu supr názor..Dělat ze zatoulaných PH strašáky,kteří roznášejí "smrt" mezi chovatelé okr. a jiných holubů,mi nepřipadá ....Podle tohoto názoru bych musel každý rok znovu a znovu začínat s novými holuby,protože se mi tu zastaví stovky cizích holubů PH.Nikdy jsem žádného bacila nezabil.Své holuby nikdy neléčil a ještě jsem nezaznamenal žádný zdravotní problém .Asi mám z prd..kliku a nebo bude problém někde jinde.Ono nestačí strašit lidi městskými holuby.
Já mám větší problém s kupenými holuby než se zatoulanými pošťáky letos jsem jich mel asi 6 nebo 7 od 3 letého pošťáka až po letošní holobata většina měla zlomené křídlo nebo nohu a asi jen 2 nebo 3 nic nebylo byly jen vysílení ale dali se do kupy a nic mi nenakazily polovina odletěla ale zbytek tu zůstal a jsou v poho
KLIMEK PETR
napsal(a):
Já mám větší problém s kupenými holuby než se zatoulanými pošťáky letos jsem jich mel asi 6 nebo 7 od 3 letého pošťáka až po letošní holobata většina měla zlomené křídlo nebo nohu a asi jen 2 nebo 3 nic nebylo byly jen vysílení ale dali se do kupy a nic mi nenakazily polovina odletěla ale zbytek tu zůstal a jsou v poho
Jo a ještě dodatek nikdy jsem neockoval budu muset až letos
KLIMEK PETR
napsal(a):
Tak to ti ty holuby ze zlomeným křídlem a nohama donesl ke dveřím pošťák proto jim říkáš poštovní holubi .
paskov244
napsal(a):
Tak to ti ty holuby ze zlomeným křídlem a nohama donesl ke dveřím pošťák proto jim říkáš poštovní holubi .
HAHAHA jsme se zasmáli mám tu dva co zůstali jedna pošťačka se zlomeným křídlem ta to parádně rozlétla a Slovák se zlomenou nohou a docela už ji používá zbytek většinou hned jak se dal do kupy tam plachnul
arnaux

XXX.XXX.174.42
Moc vás nechápu ta paní mělajen starost a dotaz co ze zraněným holubem ,zjevně to není chovatelka a chtěla mu jen pomoci .Nevím co bych si pomyslel po přečtení některých příspěvků být jako ona lajkem.