loncin

XXX.XXX.168.138
Uživatel s deaktivovaným účtem

loncin
napsal(a):
Pár fotek z mého chovu.
Pěkné fotky pěkných holubů 👍
loncin

XXX.XXX.168.138
Paráda,jsem rád že se někdo přidal.
Určitě jsou to líbiví, "klecoví" holubi. Ti kdož vyšlechtili toto plemeno by se ale divili. Troufnu si říci, že s létáním jsou na tom stejně, jako celá řada dalších dnešních "prošlechtěných" plemen. Určitě se někdo ozve, že dnes původní vlastnosti nejsou třeba (polaření atd.). A proto ať si každý chová co se mu líbí a má z toho radost...
U mně letos méně odchovů, jeden pár letos odpočívá, druhý odchovává průměrně
loncin

XXX.XXX.168.138
Já mám sedum párů a letos je přes padesát výletků.
Holubařit jsem začínal jako kluk v roce 1982. Moji první holubi byli právě benešáci, které jsem získal od pana Stříteského ze Sedliště u Litomyšle. Choval jsem všechny barevné rázy, 15 párů a samozřejmě chov na volno. Výborně polařili, věčně někde létali a holoubat měli, že jsem pomalu nevěděl, co s nimi. Před lety jsem se chtěl k jejich chovu vrátit, ale když jsem viděl, kam to jejich zušlechťování dospělo, tak jsem se radši začal věnovat akrobatickým holubům. Je to škoda.
jo012810
napsal(a):
Určitě jsou to líbiví, "klecoví" holubi. Ti kdož vyšlechtili toto plemeno by se ale divili. Troufnu si říci, že s létáním jsou na tom stejně, jako celá řada dalších dnešních "prošlechtěných" plemen. Určitě se někdo ozve, že dnes původní vlastnosti nejsou třeba (polaření atd.). A proto ať si každý chová co se mu líbí a má z toho radost...
To je bohužel pravda. My je máme převážně volně. Jen přes zimu je pouštím dost omezeně. Co se týče letových vlastností, tak modří létají ještě docela zdatně a pár koleček nad holubníkem dávají běžně. Dokonce jsou u nich i lepší a početnější odchovy. U žlutých už je to horší z pohledu letových vlastností.....
horyš
napsal(a):
Dobrý den,chcete říct,že neměli celý rok holoubata?Divné na benešáka.A obdivuji Vaši trpělivost.Jak nejsou odchovy,už bádám,kde je chyba.
Mají za sebou výbornou chovnou sezónu. Minulý rok deset holoubat od jednoho páru. Druhý pár je sestavený letos, protože přilétla čtyřletá holubice a k ní je roční holub.
Tento holub má za sezónu 2019 a 2020 teď na hnízdě 27. a 28. holoubátko.
Jedno menší jsem na jaře vyhodil.
Takže za 2 roky odchová 27 ks. holoubat , o váze holouběte 0,6 kg.
A nevypadá utahaně a zničeně.
V mém chovu vše, co má problémy s odchovem, končí rychle v polívce.
Rekord mám 15 holoubat od páru za sezónu.
Předpokladem je klid, minerály, kvalitní krmení a hlavně zdravý chov, bez nesmyslného,
neustálého, preventivního přeléčování.
A velký plus je volný chov.
JN
loncin

XXX.XXX.168.138
To co jsi tu Jirko napsal tak s tím souhlasím,taky nejsem zastáncem pořát přeléčovat holuby.Stálim léčením ztrácejí plodnost.Já dávám vitamíny a dobré krmivo.Poslední dobou se mi osvěčil Salmokolin.
loncin

XXX.XXX.168.138
Nejsem zastánce voliérových chovů ale každý nemá podmínky aby byl chov na volno,což je i můj případ.Taky se mi líbí když je holub na střeše ale bohužel u mě to nejde.
loncin
napsal(a):
Nejsem zastánce voliérových chovů ale každý nemá podmínky aby byl chov na volno,což je i můj případ.Taky se mi líbí když je holub na střeše ale bohužel u mě to nejde.
To samozřejmě ano někdo ty podmínky prostě nemá protože ať už se to týká sousedů nebo čehokoli jiného. Ale myslím si ze když ty podmínky někdo má a stejně chová ve volierach tak to není dobré, pro ty holubi je lepší volný chov a bez léků slabý skončí na pekaci silní zůstanou tak funguje u mě.
Můj názor...
Dch
napsal(a):
To samozřejmě ano někdo ty podmínky prostě nemá protože ať už se to týká sousedů nebo čehokoli jiného. Ale myslím si ze když ty podmínky někdo má a stejně chová ve volierach tak to není dobré, pro ty holubi je lepší volný chov a bez léků slabý skončí na pekaci silní zůstanou tak funguje u mě.
Můj názor...
U vás ty silné sežere kuna. Je ale dobre že na to máte svůj názor. Jestli s vámi souhlasí i vaši holuby??
chovame taky benesaky a u otce i docela polari u mne ne ja mam zavrene poustim jen barevnohlavky ale ty take mam ted raci zavrene ponevac bydlim na trase migrujicich dravcu pres jm jinak i tak pri krmeni a bez zbytecnych leku mam na par 6x2 holoubata za rok hrave
havok
napsal(a):
chovame taky benesaky a u otce i docela polari u mne ne ja mam zavrene poustim jen barevnohlavky ale ty take mam ted raci zavrene ponevac bydlim na trase migrujicich dravcu pres jm jinak i tak pri krmeni a bez zbytecnych leku mam na par 6x2 holoubata za rok hrave
tak to byste měli dostat Plemenný chov na zachování původních vlastností benešáků , nejen na vzhled a barvu jako jsou ti výstavní , ale i na plodnost ,letové a polaření...to už dnes nebude běžné....
jirinovak
napsal(a):
Žlutý benešovský holub
Holoubata žlutých benešáků
loncin

XXX.XXX.235.255
loncin

XXX.XXX.226.175