Cena holubů

Poštovní holub
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2020 15:11
cyril76

XXX.XXX.115.232

16.11.2020 15:28
machy43

XXX.XXX.252.207

Můj názor je, že když je někdo ochotný to za to dát, tak je to v pořádku. 🙂

16.11.2020 17:51
jo012810

XXX.XXX.101.35

cyril76 napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/aukce-postovni-holubice-rekord-na-aukci-postovnich-holubu-padl-rekord-holubice-se-prodala-za-42-mili.A201116_082846_zahranicni_kzem

Tož, rad bych sa dozvedel, jaky na to mate nazor a za kolik najvic ste prodali, resp. kupili holuba?

Cyril

V Belgii, v Holandsku atd. jsou tradicí dražby vynikajících závodníků, kteří dokázali vyhrávat závody a to ve velkém stylu.Statisícové ceny nejsou ničím mimořádným. Do miliónů se šplhají vátězové Barcelony. Číňani jsou z dlouhodobého hlediska při aukcích velmi aktivní. Cena všeho je dána vždy poptávkou a nabídkou. Nikdy jsem neměl ambice nakupovat holuby za ceny, které by znamenaly významné ochuzení rodinného rozpočtu. Nejvíce jsem dal za holuba 1000,- Kč. Po roce 1990 se i u nás platí za PH, v některých případech, desetitisíce. Prostě kdo chce nakoupit, musí platit a sám má také určitá omezení...Mám osobní zkušenost, že skutečně kvalitní zvíře si musí každý vychovat sám a od dobrého kamaráda má větší šanci obdržet kvalitu, než při různých dražbách.

16.11.2020 19:35
cyril76

XXX.XXX.115.232

Rozumim tomu, ty aukce sleduju celkem pravidelne, jak belgicke, tak holandske a nemecke. Dokonce si nektere holuby znacim a po letech sleduju jejich potomstvo a uspechy.

Tuto holubicku sem si taky poznacil, kdyz byla za 200-300€ (!) a rikal jsem si, ze 500-600€ bych za ni klidne dal. Ciste pocitove. Nejsem expert na "oko" a rodokmen nemusi nic znamenat, je to o stesti. Ale mel sem prihodit, suma mohla byt jeste vyssi.

Muj dotaz byl ciste ze zvedavosti, nezavidim prodejci ani kupci a bohuzel se ani nedozvime, jak byla ta holubicka uspesna v chovu ..

16.11.2020 22:34
gary

XXX.XXX.10.38

cyril76 napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/aukce-postovni-holubice-rekord-na-aukci-postovnich-holubu-padl-rekord-holubice-se-prodala-za-42-mili.A201116_082846_zahranicni_kzem

Tož, rad bych sa dozvedel, jaky na to mate nazor a za kolik najvic ste prodali, resp. kupili holuba?

Cyril

Kdo si musí poctivou prací bez okrádání zaměstnanců ,zákazníků a státu vydělat svoje peníze, ten si jich váží a nevydá je za takovou blbost, jako je holub - dnes u většiny lidí zbytečný tvor...
pamatuji před 25 a více lety jak na různých akcích jako bylo Setkání mistrů v Šternberku . krajské , republikové a zemské výstavy PH staří důchodci s ušetřenými penězi ze svých důchodů kupovali v aukcích za 5,000 a více vysněné holuby- polobratry a polosestry mistrů Belgie s rodokmeny na křídovém papíře- a pak tyto holuby měli jako modlu, ale nikdo z nich nic neviděl odchovaného a umístěného na tratích..., časem začali na tyto akce ČSCHPH jezdit různí západní chovatelé s cílem prodat zde to , co nemohli prodat doma...a teď se to začíná objevovat i u akcí ČSCH...
Podle mého názoru cena holuba je individuální věc nabídky a poptávky -ale nemá nic společného s hodnotou holuba , ta trvale klesá, neboť kupci ubývají a zájem o holuby též.
Proto si myslím, že cena běžného holuba by neměla překročit 100,- Kč , jen vyjímečně když kupec má mimořádný zájem nebo jde o vyjímečné zvíře lze sjednat cenu smluvní - tzn. kolik kupec chce a může dát.
On totiž koníček nemusí být Business , Ni zisk - ni slávu , ale sobě - to bylo heslo Sokolů...dodávám : pro radost !

17.11.2020 14:49
Olánek

XXX.XXX.183.121

Až se dozví holubí neználkové,že za holuba možno dostat desítky milionů,tak mé staváky neohrozí pouze predátoři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2020 20:36

gary napsal(a):
Kdo si musí poctivou prací bez okrádání zaměstnanců ,zákazníků a státu vydělat svoje peníze, ten si jich váží a nevydá je za takovou blbost, jako je holub - dnes u většiny lidí zbytečný tvor...
pamatuji před 25 a více lety jak na různých akcích jako bylo Setkání mistrů v Šternberku . krajské , republikové a zemské výstavy PH staří důchodci s ušetřenými penězi ze svých důchodů kupovali v aukcích za 5,000 a více vysněné holuby- polobratry a polosestry mistrů Belgie s rodokmeny na křídovém papíře- a pak tyto holuby měli jako modlu, ale nikdo z nich nic neviděl odchovaného a umístěného na tratích..., časem začali na tyto akce ČSCHPH jezdit různí západní chovatelé s cílem prodat zde to , co nemohli prodat doma...a teď se to začíná objevovat i u akcí ČSCH...
Podle mého názoru cena holuba je individuální věc nabídky a poptávky -ale nemá nic společného s hodnotou holuba , ta trvale klesá, neboť kupci ubývají a zájem o holuby též.
Proto si myslím, že cena běžného holuba by neměla překročit 100,- Kč , jen vyjímečně když kupec má mimořádný zájem nebo jde o vyjímečné zvíře lze sjednat cenu smluvní - tzn. kolik kupec chce a může dát.
On totiž koníček nemusí být Business , Ni zisk - ni slávu , ale sobě - to bylo heslo Sokolů...dodávám : pro radost !

Nechápu jak Vy můžete chovat holuby a mít k ním nějaký vztah, když jsou pro Vás blbost. A jak napsal machy43, když je někdo ochotný to dát, tak proč ne. A ta holubice také něco dokázala.

18.11.2020 17:02
jo012810

XXX.XXX.101.35

A takhle se na to dívají holubi....

18.11.2020 18:33
paskov244

XXX.XXX.200.184

Můj nejdražší nákup byl když jsem začínal z holubařením samostatně to mi bylo12 nebo 13 let a musel jsem si na ně vydělat rukama na poli u sedláka. Holubi stali 40 kč byli to dragouni od pana Blahoše čtyři páry a navíc zdarma červený sameček plus napsané doporučeni jak dál s chovem pokračovat . Prodal jsem kvalitní holuby i za 400 kč a to jsem je prodal levně protože v Polsku se ceny holubů pohybuji úplně někde jinde než u nás ale to je vlastně všude v evropě . Mám v chovu holuby které bych neprodal za žádnou cenu protože jsou cenné jen v mém chovu . V jiném by byly bezcenné.

18.11.2020 20:04
tauben

XXX.XXX.43.18

gary napsal(a):

jenže každý neměl v životě štěstí aby dělal třeba ředitele a dnes měl důchod větší než, kde jaký řadový zaměstnanec a proto je občas dobré za nějakého toho holuba nějakou kačku dostat a taky zároveň za ty peníze si nového holuba koupit. Vaše cena za holuba je opravdu vtipná pro mne je cena holuba také vyjádřením mé práce a toho jak si toho koníčka vážím ,zároveň říkám že holubi budu chovat i kdybych neprodal jediné zvíře, ale zároveň neprodám holuba pod cenou raději z něho udělám velmi chutnou polívku. Aukce poštovních holubů byli a jsou jeden velký podvod s rodokmeny a původem holubů ,myslím tedy u nás v Belgii či Holandsku, věcí nemožnou ,protože na většinu těchto holubů se dělají genetické testy ,ale to víte nebo vás určitě informovali vaši známí holubáři. Nevím o jakých aukcích ČSCH mluvíte ,o žádných nevím a myslím že náš svaz /ne váš /ani takové nepořádá .Jinak každý holub či kvalitní chov si kupce a to i v této době najde ,třeba dnes odešlo osm páru do pět set km vzdáleného Polska za cenu slušného průměrného platu a zároveň padesát holubů pro dravce i z odvozem zdarma .Ano cena holuba opravdu nemá nic společného s hodnotou holuba ale nesouhlasím s tím, že stále klesá ,u mě úměrně stoupá s další chovnou hodnotou jeho potomstva a je jedno že jsem za něj dal dvacet tisíc nebo dvacet korun ,a to že ubývá a není zájem o holuby ,přece neznamená nebo spíš nesnižuje hodnotu a cenu holuba...pozdrav do S..... a ať se daří

19.11.2020 17:27
Ufák

XXX.XXX.234.23

dal som 70 eurzya holubičku a nelutujem,ale viac by som asi nedalJe to každého vec kolko investuje do svojho koníčku,či zbiera známky,cínových vojačikov alebo autá veteránov...všetky tieto veci nám robia život krajším a to je dobre

19.11.2020 17:37

Tady krátké video o New Kim https://youtu.be/cY76AOCo4wI

19.11.2020 23:50
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

paskov244 napsal(a):
Můj nejdražší nákup byl když jsem začínal z holubařením samostatně to mi bylo12 nebo 13 let a musel jsem si na ně vydělat rukama na poli u sedláka. Holubi stali 40 kč byli to dragouni od pana Blahoše čtyři páry a navíc zdarma červený sameček plus napsané doporučeni jak dál s chovem pokračovat . Prodal jsem kvalitní holuby i za 400 kč a to jsem je prodal levně protože v Polsku se ceny holubů pohybuji úplně někde jinde než u nás ale to je vlastně všude v evropě . Mám v chovu holuby které bych neprodal za žádnou cenu protože jsou cenné jen v mém chovu . V jiném by byly bezcenné.

Ideální by byla informace, ve kterém roce jste př. Blahošovi platil. Píšete, že to byl nejdražší nákup, ovšem Blahošovi dragouni byla absolutní špička.

22.12.2020 14:30
cyril76

XXX.XXX.139.122

Dobrý den.
Belgický chovatel PH Gino Clicque rozprodává chov a možná sa dočkáme dalšího rekordu:
https://auctions.pipa.be/en/auction/2020-12-gino-clicque-be-day-1/121232/golden-king

Mně se líbí tyto dvě holubičky:
https://auctions.pipa.be/en/auction/2020-12-gino-clicque-be-day-1/121252/daughter-golden-prince-074

https://auctions.pipa.be/en/auction/2020-12-gino-clicque-be-day-1/121457/triple-ace-kbdb-227

Idu sa podívat, kolik mám našetrené .. :)

3.12.2021 20:43
gary

XXX.XXX.11.57

Tak jak sleduji inzerci zde a burzy při výstavách, tak jasně vidím převládající nabídku nad poptávkou - zde na 3 stránkách inzerce je ca 96 prodejů a 9 koupě ! Začíná se projevovat zoufalství prodávajících - klesají ceny , někde již je místo Prodám nově Daruji....
Inu komu je líto zabít pěkného holuba, snaží se mu zachránit život i darováním, když to jinak nejde,,,,velmi často je tu i informace : končím s chovem , ruším chov , velmi levně !!!
Pak je tu skupina "gangster"s - ti nabízí pronájem svatebních holubů od 500 Kč - je to týrání voliérových holubů, které někdo vypustí na svatbě a oni usednou na první strom , který je poblíž a tam čekají na smrt...nejsou zvyklí létat volně.
Takže i v holubářství platí tržní mechanizmy a když není zájem o koupi, cena ani nulová nepřinese kupce a neznamená prodej , dokonce ani darovat není komu - podobně jsem dostal nabídku vzít si po zemřelém chovateli jeho chovné ph - bylo to smutné a řešením bylo nakonec zkrmení holubů dravcům ....
Dnes již uvažuji o výrazném snížení počtu chovných párů neboť prodávat holuby za 30 Kč Vietnamcům nemá smysl , takže jen pro vlastní spotřebu v kuchyni a nic více . Myslím , že dnes mnoho holubářů ztrácí perspektivu , doba nepřeje spolkovému životu ani zájmu lidí o chov holubů....a ceny padají na úplné dno !
Nebo to máte jinak ? Vyprodáte celý odchov ? Nebo berete objednávky na výletky již na rok 2022 ? Nestačíte poptávce ? Pak jste mimořádně schopní !

3.12.2021 22:01
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.243.189

Já to zkusím z druhé strany, protože spousty průměrných holubů se prostě neprodá, nemají kupce.
Koupím 1 pár špičkových maltézských slepičáků žlutě plavých pruhových. Cenu respektuji. V ČR a okolních zemích Polsku, Německu, Slovensku a asi ani v Maďarsku nebudou.

4.12.2021 03:17
machy43

XXX.XXX.241.132

Musím zaklepat, ale co jsem nechal na prodej, to jsem vždy prodal (až třeba na jednotky kusů) ať už tady v Čechách, nebo do zahraničí. A k mé radosti šli i k několika mladým chovatelům. Jestli se u nich udrží, to už je na nich.
Naopak, zkuste sehnat kvalitní černé lysky, hladkonohé šupkaté čejky... Budu platit zlatem.
Chápu, že u rozšířenějších plemen bude situace jiná, protože výběr je větší a většina holubů zůstane neprodaná.
Já si minulý týden jel pro ne úplně kvalitní holuby bez kroužků přes půl republiky, protože jiní prostě k mání nejsou.

Někomu je líto zabít pěkného holuba, tak ho dá zdarma. Někomu je zase líto dát roky své práce za pár korun někomu, kdo si toho nebude vážit... Já patřím do první skupiny, ale chápu i tu druhou. Každého věc.

4.12.2021 05:05
Buqice

XXX.XXX.32.142

Taky nemám problém s prodejem . Spíš na mě pár lidí nadává, že nic nedostali . Mám spíš opačný problém , sehnat něco pořádného nepříbuzného . U českých plemen to ještě tak nějak sehnat jde , ale když člověk chová něco, čeho je tady malo nebo vůbec , tak teďka s tím dovozem je to děs běs a neštěstí . Když si uvědomím , že dneska mělo být Lipsko, a místo toho táhnu spokojeně do práce , to by člověk vřeštěl

6.12.2021 23:59
Texvlada

XXX.XXX.43.14

Cena v Makru okolo 650kč/kilo. Co čtu na fauně teď řeknu texany 150-200kč kus když ho doma zabiju i slabé zvíře 450g ten holub má cenu okolo 300kč jen masa ceny 30,50kč ok ale před 25lety!!!! Holub a stane se 96b že se neprodá tak je mu líp u mě v troubě než ho prodat pod cenou pokud se nechá do dubna je pryč za cenu co chci teď na podzim v zimě někdo chce někdo ne.Kdo chce koupit vybere si kde koupí dobré zvíře pokud je ochoten zaplatit. Kdo chce holubi za 150kč ať si koupí andulky a věřím že možná už ani ty za tuto cenu nesežene a tím že všichni prodávají holuby za 100kč jen kazí cenu holuba pokud jde o holuby bez původu beru ale i tam bych jen řešil kolik váží a světe div se asi bysme byli na jiné ceně vše je drahé Plzeň v hospodě okolo 50kč cígára 130kč na to všichni mají a pohoda ale za zvíře jako je holub všichni kroutí oči a ano jsem kuřák i si zajdu do hospody a mám plat dělníka ne žadných 40000kč každý má svou cenu ale pokud budou všichni prodávat holuby za cenu před 25lety kde to jsme raději si sežeňte odbyt na holuby v kuchyňské úpravě a oškubat 10holubů za hodinu pohoda samozřejmě za pomocíteplé vody.

7.12.2021 09:13
čendas

XXX.XXX.70.101

Hezky napsané, ale má to háček, holubářů drasticky ubývá, většina má problémy se zdravím, důstojným bydlením, šílenými ceny energií, vody,léků, které stojí stonásobně víc, jak za sociku, navíc jsou v pokročilém věku, proto drtivá většina potenciálních kupců, jsou rákosníci, kteří dají maximálně, když jsou v dobrém rozmaru, za holuba 30 kč, jeďte se podívat na trhy,jestli budou ještě někdy otevřené, i zde na I FAUNĚ je poměr prodejí a koupí 10:1, k tomu ,čím dál častější darování,i takoví holubi, jako karieři, španelé , jsou prakticky neprodejní

7.12.2021 10:00
Texvlada

XXX.XXX.43.14

Ano poptávka je malá ale i tak 30kč to ikdybych měl dát s prominutím kočce bude to mít větší význam a to neudělám sním ho sám buď upeču nebo polévku si doma rádi dají všichni i ty rákosníci to berou za tu cenu protože jim to někdo začal za tyto směšné peníze prodávat a sami to buď prodají zpracované v jídle za víc nebo to sní sami za 30kč totiž už nejde skoro ani klobása koupit a přesně grity očkování péče krmení to ten holub je pak cenově prostě okolo 300kč minimálně. A ano ubývá holubářů pokud přijde mladý chovatel ať si u mě vybere i zadarmo ale lidé kteří přijdou a jen smlouvají nemám rád sám uznám cenu kdo chce vezme kdo nechce má výběr jinde a myslím že za 150kč holub není tak kvalitní samozřejmě může být ale je to spíše podezřelé chápu že někdo holuba radši prodá za 50kč že ho nezabije atd. ale je to špatně pak jsou lidé namlsaní jak koupili holuby skoro zadarmo a jen remcají jak ostatní to mají drahé.

7.12.2021 19:16
paskov244

XXX.XXX.39.75

Taky jsem navštěvoval burzy abych nabídl své holuby na prodej . Mělo to ale několik nedostatků které mne od tohoto počínání odradilo , čistota klecí ta byla žalostná , cena za jakou bych holuby prodal mi připadala velmi malá , ještě když připočtu náklady na dopravu a vstupné ,tak jsem si připadal jako bych někoho sponzoroval a ještě to smlouvaní o ceně holuba . Další podnět byl že po každé návštěvě burzy museli holubi do karantény což byly další náklady, nebo jsem je ihned utratil . Dnes je utratím aniž bych někde jezdil a uvařím polévku , když si vezmu že kilo hovězího žebra na polévku stojí okolo 160 kč a já z rodinou si pochutnáme tak to stojí za to .
O tom za kolik by se měl holub prodávat je zbytečné diskutovat . Jestli jej budu prodávat na výstavě kde je klecné 50kč a víc připočtu si cestu , veterinární potvrzení . a holuba prodám za dvě stovky tak určitě se náklady nevrátí ani omylem. Již nevystavuji , chovám holuby Ostravské bagdety protože se mi líbí a jsou dost náročné na chov a šlechtění .
Jestli by se cena měla odvíjet od zdražování ostatních výrobků TAK před revoluci stala pšenice 2kč kg ale i míň, cigarety průměr ně 9kč holubi okolo 50kč a dnes jak si to nadstavíte do rovnice vám vyjde že by holub měl stát 700 kč ale i víc .. kdo vám takové peníze dá ???

7.12.2021 19:25

čendas napsal(a):
Hezky napsané, ale má to háček, holubářů drasticky ubývá, většina má problémy se zdravím, důstojným bydlením, šílenými ceny energií, vody,léků, které stojí stonásobně víc, jak za sociku, navíc jsou v pokročilém věku, proto drtivá většina potenciálních kupců, jsou rákosníci, kteří dají maximálně, když jsou v dobrém rozmaru, za holuba 30 kč, jeďte se podívat na trhy,jestli budou ještě někdy otevřené, i zde na I FAUNĚ je poměr prodejí a koupí 10:1, k tomu ,čím dál častější darování,i takoví holubi, jako karieři, španelé , jsou prakticky neprodejní

Že chovatelů drasticky ubývvá, jestli není jeden z důvodů ten, že někteří "chovatelé" prodávají za ceny, které jsou nižší než náklady...

7.12.2021 19:57
st.toman

XXX.XXX.56.163

Zdravím
asi jsem z trošku "jinýho těsta". Možná je to tím, že jsem zažil s holuby už hodně společných dnů, když to spočítám, tak je to něco málo přez 21 000 dní. Krásných dní, to musím podtrhnout. A za tu dobu mi opravdu nikdy nešlo na chovu holubů něco vydělat. Mám to asi nastavený trošíčku jinak. Pro zisk jsem chodil 15 let do zaměstnání a pak dalších 30 let jsem se snažil vytvářet zisk na svém soukromém hospodářství. Ten zisk stačil uživit celou naši rodinu.
U holubů to mám postavený asi takto. Co není "k tomu", na to mám odbyt na krmení, protože mi nebaví holoubata škubat a co je na "kroužek", to si nechám. Ruku na srdce, ono toho na ten "kroužek" za celý rok fakt moc není a to mám cca 50 párů staváků a káníků, od kterých se nechá kroužkovat. Jsem velice přísný a tak toho opravdu moc na střechu nepustím. Holuby do chovu neprodávám, pouze, když přijde někdo mladý, či začínající, tak mu něco dám. Chovám všechno na volno a tak i občas nějaká ztráta je, s tím se počítá.
Asi budu za blázna a já se i tak cítím, ale každý člověk je nějak praštěnej a dovolím si tvrdit, že chovatel dvakrát.
Možná kdyby se dnešní chovatelství malinko odpoutalo od podnikání, tak by to nebylo špatný.

7.12.2021 21:03
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Vždycky, už od mala jsem chtěl chovat holuby, ale bydleli jsme v paneláku a tak jsem alespoň kupoval rohlíky a rýži a sypal jsem ji před barákem, holuby přiletěli a já dostal výprask za rýži a pak za to, že si všichni stěžovali na (posrané parapety),ale když jsem dospěl vášeň pro holuby mne neopustila a jelikož je mám rád i pečené s nádivkou nebylo co řešit ,dnes žiji jak se říká na baráku a pořídil jsem si pro radost pár Římanů ,je to nádhera, když se samec naparuje na střeše a s trouby voní mladý pečený holub s nádivkou. Někomu to příjde zvláštní, ale jako chlapec jsem chodil s babičkou k jak říkala (holubáři) a od něj jsme brali holubí trus na zahrádku a kupovali mladé holuby za 10 korun na jídlo, byli to krásné časy mého dětství. Měl holuby snad všude a byla to nádhera je pozorovat na střeše nebo, když se 150 hlavé hejno zvedlo a kroužilo nad námi a musím říci, že jsem ani jednou nedostal zásah. Foto mých Římanů.

7.12.2021 21:09
Texvlada

XXX.XXX.43.14

st.toman napsal(a):
Zdravím
asi jsem z trošku "jinýho těsta". Možná je to tím, že jsem zažil s holuby už hodně společných dnů, když to spočítám, tak je to něco málo přez 21 000 dní. Krásných dní, to musím podtrhnout. A za tu dobu mi opravdu nikdy nešlo na chovu holubů něco vydělat. Mám to asi nastavený trošíčku jinak. Pro zisk jsem chodil 15 let do zaměstnání a pak dalších 30 let jsem se snažil vytvářet zisk na svém soukromém hospodářství. Ten zisk stačil uživit celou naši rodinu.
U holubů to mám postavený asi takto. Co není "k tomu", na to mám odbyt na krmení, protože mi nebaví holoubata škubat a co je na "kroužek", to si nechám. Ruku na srdce, ono toho na ten "kroužek" za celý rok fakt moc není a to mám cca 50 párů staváků a káníků, od kterých se nechá kroužkovat. Jsem velice přísný a tak toho opravdu moc na střechu nepustím. Holuby do chovu neprodávám, pouze, když přijde někdo mladý, či začínající, tak mu něco dám. Chovám všechno na volno a tak i občas nějaká ztráta je, s tím se počítá.
Asi budu za blázna a já se i tak cítím, ale každý člověk je nějak praštěnej a dovolím si tvrdit, že chovatel dvakrát.
Možná kdyby se dnešní chovatelství malinko odpoutalo od podnikání, tak by to nebylo špatný.

Tento přístup je též správný je spoustu chovatelů a spoustu názorů a mohu říct že můj chov holubů trvá skoro přesně polovinu vaše ho času sádám poklonu a přeji ať vše vydrží. Můj přístup je takový že kroužků vezmu více kroužkuji vše a pak asi 50% vyřadím ale každý to má jinak a není podle mě návod tak to dělejte je to originalita každého chovatele jak plemeno tak přístup. Nemyslím si že je potřeba vydělat ale pokud už se holub prodává tak s tím že má cenu a 50kč či 150kč když jsem v sedmi letech začínal jel jsem k chovateli koupil 10 párů slezkých voláčů cena byla 60kč kus z pokladničky mi to ani nevyšlo a rodiče mi to doplatili s rázným kázáním. Poté jsem spíše přešel na MPmodré a ceny byly 100-150kč nic jsem nesmlouval a vždy byl rád že jsem sehnal nové holuby do chovu a to byli i z burzy a měli pro mě neskutečnou cenu. Teď jiná doba jiný přístup vše je úplně na hlavu domácí maso super ale kuře z Alberta ty prsa suché atd není ocenění pro domací odchov někdo se ale vždy najde.

7.12.2021 21:17
Texvlada

XXX.XXX.43.14

paskov244 napsal(a):
Taky jsem navštěvoval burzy abych nabídl své holuby na prodej . Mělo to ale několik nedostatků které mne od tohoto počínání odradilo , čistota klecí ta byla žalostná , cena za jakou bych holuby prodal mi připadala velmi malá , ještě když připočtu náklady na dopravu a vstupné ,tak jsem si připadal jako bych někoho sponzoroval a ještě to smlouvaní o ceně holuba . Další podnět byl že po každé návštěvě burzy museli holubi do karantény což byly další náklady, nebo jsem je ihned utratil . Dnes je utratím aniž bych někde jezdil a uvařím polévku , když si vezmu že kilo hovězího žebra na polévku stojí okolo 160 kč a já z rodinou si pochutnáme tak to stojí za to .
O tom za kolik by se měl holub prodávat je zbytečné diskutovat . Jestli jej budu prodávat na výstavě kde je klecné 50kč a víc připočtu si cestu , veterinární potvrzení . a holuba prodám za dvě stovky tak určitě se náklady nevrátí ani omylem. Již nevystavuji , chovám holuby Ostravské bagdety protože se mi líbí a jsou dost náročné na chov a šlechtění .
Jestli by se cena měla odvíjet od zdražování ostatních výrobků TAK před revoluci stala pšenice 2kč kg ale i míň, cigarety průměr ně 9kč holubi okolo 50kč a dnes jak si to nadstavíte do rovnice vám vyjde že by holub měl stát 700 kč ale i víc .. kdo vám takové peníze dá ???

Ano přesně tak pokud už tedy 3 roky se o to ani nepokouším vzal jsem holuby na burzu a co se vrátilo šlo hned na zabití podmínky strašné ceny podhodnocené a výstavy ani tam s připočtem klecného nebo poplatku jistota prodeje není. Viz Lýsa nebyl jsem jen co mi řeklo pár kolegů třeba tam bude nějaká nepřesnost a někdo mě opravíte klecné 80kč vstupné 100kč katalog myslím 100kč dát tam deset holubů a jet se podívat bez čehokoliv 1000kč holubi na prodej dejme tomu všichni cena 500kč kus prodají se tři je to 1500kč cesta tam zpět karanténa léky starost prostě pro výdělek to neděláme ale doplácet to je smutné a pak ještě poslouchat támhle koupím holuby za 100kč je smutné :( !

8.12.2021 07:16
jirinovak

XXX.XXX.168.105

Chovatelství je koníček. A každý koníček něco stojí.

To, jestli holuby prodám za 100-300 Kč nebo je použiju v kuchyni, je z mého ekonomického hlediska úplně jedno.

Ale když jim dám šanci přežít, mám lepší pocit, než když si na nich pochutnám.

Před více než 40 lety jsem koupil 4ks modrých šupinatých polských rysů za 400 Kě. Vzhledem k průměrné mzdě, bychom dnes museli být schopni prodávat holuby za cca 1300-1500 Kč za kus. Což je reálné jen při prodeji špičkových zvířat třeba do Německa.

Ale děláme to proto, že nás to nějak naplňuje a obohacuje to náš život. Ne pro zisk.

8.12.2021 07:54
čendas

XXX.XXX.70.101

Srovnání cen, je potřeba brát komplexně, před převratem , stál byt v praze 60000 kč, nyní okolo 6 milionů, ceny nájmů jsou též nesrovnatelné, stonásobně dražší, jsou nejen energie, léky, voda, takže z žebráckého důchodu, asi nějaké přebytky nejsou, a že bude daleko hůře, jsme denně ujišťováni, budoucnost chovatelství, je absurdní ,když je víc zákazů jak za války, už se brutálně zakazují i vánoce,křestanská jména, Kristovo učení, hlavně kvůli EU, podrované afrikanizace,islamizace i zbytku bílé evropy

8.12.2021 08:31
jirinovak

XXX.XXX.168.105

čendas napsal(a):
Srovnání cen, je potřeba brát komplexně, před převratem , stál byt v praze 60000 kč, nyní okolo 6 milionů, ceny nájmů jsou též nesrovnatelné, stonásobně dražší, jsou nejen energie, léky, voda, takže z žebráckého důchodu, asi nějaké přebytky nejsou, a že bude daleko hůře, jsme denně ujišťováni, budoucnost chovatelství, je absurdní ,když je víc zákazů jak za války, už se brutálně zakazují i vánoce,křestanská jména, Kristovo učení, hlavně kvůli EU, podrované afrikanizace,islamizace i zbytku bílé evropy

Neviděl bych to tak černě.

V porovnání životní úrovně ( platy / výdaje ) jsme na tom lépe než většina zemí jižní (dříve kapitalistické) Evropy.

Globálně patříme mezi 20 procent těch co mají jídlo, střechu nad hlavou ........internet...... a mohou nadávat , jak vše stojí za h........., ale máme se velmi dobře, když se můžeme věnovat i koníčkům, jako je holubaření.........., které máme jen pro radost. A ne pro zisk.

8.12.2021 16:37
jo012810

XXX.XXX.101.35

....Globálně patříme mezi 20 procent těch co mají jídlo, střechu nad hlavou ........internet...... a mohou nadávat , jak vše stojí za h........., ale máme se velmi dobře, když se můžeme věnovat i koníčkům, jako je holubaření.........., které máme jen pro radost. A ne pro zisk. Konec citace. Nevím, jestli se máme dobře, či lépe, ale určitě ta celá životní úroveň je NA DLUH a to mi hodně vadí. Ale to politikaření asi do tohoto vlákna nepatří. Co se týká barev a případně vzorků, jde mi z toho hlava kolem. Dříve byli např. "žemláci", myšáci atd. mnohde se do toho trochu namotala němčina, ale dnes, krom němčiny angličtina a vše ne úplně podle genetických poznatků a pak i to staré. Asi to bude chtít nového Jungmanna....A to nejen u holubářské terminologie. Válečná a poválečná generace (alespoň já), již mnohdy nerozumím svým vnukům s jejich novotvary z angličtiny atd. Takže pro mne je dobré vidět jakékoliv zvíře a je mi jedno, jak mu kdo říká, či název překládá. Ať se vám všem daří...

17.1.2022 19:53
gary

XXX.XXX.116.168

Tak se dívám , že vývoj v tržní situaci potvrzuje můj názor, že poptávka po holubech je téměř nulová a to tlačí ceny dolů. Důkaz - opět poměr Prodám X Koupím zde v Inzerci ! Po každé klubové výstavě se další týden objeví několik inzerátů Prodám - toho plemene, které mělo speciálku kde se nic neprodalo ....proto již se množí případy prodeje přímo z výstavy obodovaných holubů - a ty ceny vyjadřují přání prodávajícího , někdy daleko od představ trhu....i tady na inzerci jsou inzeráty na prodej neznámých holubů za nadprůměrné ceny a jsou zde již déle než půl roku a chovatel stále doufá, že přijde den a kupec za 500 koupí něco...někteří po čase odstraní z inzerátu cenu úplně a tak doufají , že to prodají dohodou...nejsmutnější je , když inzerát končí : končím s chovem !
Dokonce i chovy specielní plemenné již neinzerují prodej za cenu pevnou, ale dohodou ! Někdy se objevuje Daruji či "mohu sestavit páry " či "dodání po celé republice " A to se na trh nedostávají holubi po zemřelých chovatelích - ty většinou pozůstalí dají na zkrmení dravcům či je hodí do odpadu...ani se nesnaží je zachránit ! Zkrátka : holubi vymřou s dnešními holubáři - nejsou následovníci !

23.11.2022 18:55
gary

XXX.XXX.43.103

Tak jsem navštívil výstavu Chovatel v Lysé n/L v pátek 18.11.2022.
Při prohlídce jsem byl potěšen mnoha pěknými holuby v počtu ca 1380 ks mnoha plemen, když mnohé kluby zde měly svoji speciálku.
Co mi přišlo zvláštní byly ceny u vystavovaných holubů na prodej ! To jako by někdo žil ve skleněné kouli mimo reálný svět a žil svůj sen...)
Tak např. u plemen vzácnějších méně častých bych se tomu nedivil - např. římani za jednotnou cenu 550,- Kč/ i když někteří neoceněni - nízká hmotnost/, jeden za 770 Kč,,,modena 440 Kč apod.
Ale u plemen národních , početně silnějších , navíc fůra inzerovaných prodejů dlouhodobě na iFauně včetně speciálních plemenných chovů , téměř neprodejných kvůli nezájmu kupců -chovatelů za současného růstu inzerce na prodej z důvodů rušení či snižování chovu , mi přišlo k smíchu vidět třeba mor. pštrosy černé za 550 a 1100 Kč dále červené mp od stejného mladého chovatele za 2x 880 a 990 Kč přičemž 2 z nich byli oceněni 0 bodů !, vedle nich pak mp černí šupinatí za 330 Kč byli trhák !
Dále třeba kobur. skřivan 220-275 Kč, texan 330-770 Kč, benešovský 275-385 Kč , slez. barevnohlávek 220 Kč, giganti 440-660, jeden mandlový 1650 Kč, king 385 - 550-660-770-1100 Kč / na speciálce kingů v Holicích ceny stejné, prodej minimální , spíše výměny / , čes. stavák 220 -330 Kč, ale brněnští voláči všichni za 550 Kč , k nim i česká čejka rous. černá bělopruhá 660 Kč a jedna šupkatá 93b. za 1375 Kč !
Nedávno jsem v inzerci zaznamenal prodej amer. výstavní holub za 100Eur , po 2 týdnech již za 1000 Kč a to nebyla poslední sleva, má-li se vůbec něco prodat !
Tak si myslím, že někteří chovatelé by rádi dosáhli minulých cen holubů na výstavách v EU , ale doba je jiná...tak to zkouší, co kdyby?.. a v klubech si vysnili ceny jaké by se jim líbili ! Jen musí najít kupce a to bude hlavní problém ! Kolik jich asi prodali na této výstavě již nezjistíme, ale těmi cenami ten prodej dorazí určitě brzy na dno - zbudou vietnamci za 30 Kč ? V Kolíně to berou šmahem a to jsou obchodníci !
Nechápaví nebo zaslepení snílci ?

23.11.2022 19:05
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.229

jaroslav69pokorny napsal(a):
Já to zkusím z druhé strany, protože spousty průměrných holubů se prostě neprodá, nemají kupce.
Koupím 1 pár špičkových maltézských slepičáků žlutě plavých pruhových. Cenu respektuji. V ČR a okolních zemích Polsku, Německu, Slovensku a asi ani v Maďarsku nebudou.

Tak se něco podařilo.

23.11.2022 20:08

gary napsal(a):
Tak jsem navštívil výstavu Chovatel v Lysé n/L v pátek 18.11.2022.
Při prohlídce jsem byl potěšen mnoha pěknými holuby v počtu ca 1380 ks mnoha plemen, když mnohé kluby zde měly svoji speciálku.
Co mi přišlo zvláštní byly ceny u vystavovaných holubů na prodej ! To jako by někdo žil ve skleněné kouli mimo reálný svět a žil svůj sen...)
Tak např. u plemen vzácnějších méně častých bych se tomu nedivil - např. římani za jednotnou cenu 550,- Kč/ i když někteří neoceněni - nízká hmotnost/, jeden za 770 Kč,,,modena 440 Kč apod.
Ale u plemen národních , početně silnějších , navíc fůra inzerovaných prodejů dlouhodobě na iFauně včetně speciálních plemenných chovů , téměř neprodejných kvůli nezájmu kupců -chovatelů za současného růstu inzerce na prodej z důvodů rušení či snižování chovu , mi přišlo k smíchu vidět třeba mor. pštrosy černé za 550 a 1100 Kč dále červené mp od stejného mladého chovatele za 2x 880 a 990 Kč přičemž 2 z nich byli oceněni 0 bodů !, vedle nich pak mp černí šupinatí za 330 Kč byli trhák !
Dále třeba kobur. skřivan 220-275 Kč, texan 330-770 Kč, benešovský 275-385 Kč , slez. barevnohlávek 220 Kč, giganti 440-660, jeden mandlový 1650 Kč, king 385 - 550-660-770-1100 Kč / na speciálce kingů v Holicích ceny stejné, prodej minimální , spíše výměny / , čes. stavák 220 -330 Kč, ale brněnští voláči všichni za 550 Kč , k nim i česká čejka rous. černá bělopruhá 660 Kč a jedna šupkatá 93b. za 1375 Kč !
Nedávno jsem v inzerci zaznamenal prodej amer. výstavní holub za 100Eur , po 2 týdnech již za 1000 Kč a to nebyla poslední sleva, má-li se vůbec něco prodat !
Tak si myslím, že někteří chovatelé by rádi dosáhli minulých cen holubů na výstavách v EU , ale doba je jiná...tak to zkouší, co kdyby?.. a v klubech si vysnili ceny jaké by se jim líbili ! Jen musí najít kupce a to bude hlavní problém ! Kolik jich asi prodali na této výstavě již nezjistíme, ale těmi cenami ten prodej dorazí určitě brzy na dno - zbudou vietnamci za 30 Kč ? V Kolíně to berou šmahem a to jsou obchodníci !
Nechápaví nebo zaslepení snílci ?

Nutí tě to někdo kupovat ? 🤷

23.11.2022 20:48
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.80.229

V Lysé se prodalo 40 maltézů, samozřejmě pod cenou, ale prodalo se vše, co na prodej bylo.

24.11.2022 11:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nutí tě to někdo kupovat ? 🤷

Abych ten můj příspěvek trochu objasnil.....každý chovatel má to výsostné právo aby si cenu určil takovou jakou chce a jakou má dané zvíře pro chovatele cenu ! Pak už záleží jen na mě jako kupujícím jestli jsem tu cenu ochotný dát nebo ne 🤷 tudíž nevím co tím zase sleduješ? Psal jsi že byli oceněni nulou ale už nepíšeš proč tu nulu dostali ? Mě se letos stalo že holubovi chybělo jedno péro v ocasu (mimochodem bylo jasně vidět že už dorůstá ) a taky dostal nulu takže když říkáš A řekni i B ....

5.12.2022 19:15
gary

XXX.XXX.43.103

Hurá , kupec !!! Chová se tržně !
https://www.ifauna.cz/holubi/inzerce/r/detail/3987126/vykoupim/
Vykoupim jakékoli holubi zítra v Soběslavi na trhu 25kc
I v Kolíně bere vše, i šlechtěné nebo křížence....

Olgs

14.1.2023 15:44
Olgs

XXX.XXX.96.35

TEDA!!! Ten závěr toho přípidu o ceně jak koupit není-li vydražit holuba je UNIKÁTNÍ!!! Holub je boží pták a dnešní doba je tak zhnusená těmi informace, že holubi odchytávají ve městech zabíjejí, křičí jaké jsou to bacilonosiči... No co je to za odporné myšlení??? Penize , zisky, peníze a radost, že tady to zvíře , pták JE nám uniká a to je špatné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík