https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/aukce-postovni-holubice-rekord-na-aukci-postovnich-holubu-padl-rekord-holubice-se-prodala-za-42-mili.A201116_082846_zahranicni_kzem
Tož, rad bych sa dozvedel, jaky na to mate nazor a za kolik najvic ste prodali, resp. kupili holuba?
Cyril
cyril76
napsal(a):
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/aukce-postovni-holubice-rekord-na-aukci-postovnich-holubu-padl-rekord-holubice-se-prodala-za-42-mili.A201116_082846_zahranicni_kzem
Tož, rad bych sa dozvedel, jaky na to mate nazor a za kolik najvic ste prodali, resp. kupili holuba?
Cyril
V Belgii, v Holandsku atd. jsou tradicí dražby vynikajících závodníků, kteří dokázali vyhrávat závody a to ve velkém stylu.Statisícové ceny nejsou ničím mimořádným. Do miliónů se šplhají vátězové Barcelony. Číňani jsou z dlouhodobého hlediska při aukcích velmi aktivní. Cena všeho je dána vždy poptávkou a nabídkou. Nikdy jsem neměl ambice nakupovat holuby za ceny, které by znamenaly významné ochuzení rodinného rozpočtu. Nejvíce jsem dal za holuba 1000,- Kč. Po roce 1990 se i u nás platí za PH, v některých případech, desetitisíce. Prostě kdo chce nakoupit, musí platit a sám má také určitá omezení...Mám osobní zkušenost, že skutečně kvalitní zvíře si musí každý vychovat sám a od dobrého kamaráda má větší šanci obdržet kvalitu, než při různých dražbách.
Rozumim tomu, ty aukce sleduju celkem pravidelne, jak belgicke, tak holandske a nemecke. Dokonce si nektere holuby znacim a po letech sleduju jejich potomstvo a uspechy.
Tuto holubicku sem si taky poznacil, kdyz byla za 200-300€ (!) a rikal jsem si, ze 500-600€ bych za ni klidne dal. Ciste pocitove. Nejsem expert na "oko" a rodokmen nemusi nic znamenat, je to o stesti. Ale mel sem prihodit, suma mohla byt jeste vyssi.
Muj dotaz byl ciste ze zvedavosti, nezavidim prodejci ani kupci a bohuzel se ani nedozvime, jak byla ta holubicka uspesna v chovu ..
cyril76
napsal(a):
Cyril
Kdo si musí poctivou prací bez okrádání zaměstnanců ,zákazníků a státu vydělat svoje peníze, ten si jich váží a nevydá je za takovou blbost, jako je holub - dnes u většiny lidí zbytečný tvor...
pamatuji před 25 a více lety jak na různých akcích jako bylo Setkání mistrů v Šternberku . krajské , republikové a zemské výstavy PH staří důchodci s ušetřenými penězi ze svých důchodů kupovali v aukcích za 5,000 a více vysněné holuby- polobratry a polosestry mistrů Belgie s rodokmeny na křídovém papíře- a pak tyto holuby měli jako modlu, ale nikdo z nich nic neviděl odchovaného a umístěného na tratích..., časem začali na tyto akce ČSCHPH jezdit různí západní chovatelé s cílem prodat zde to , co nemohli prodat doma...a teď se to začíná objevovat i u akcí ČSCH...
Podle mého názoru cena holuba je individuální věc nabídky a poptávky -ale nemá nic společného s hodnotou holuba , ta trvale klesá, neboť kupci ubývají a zájem o holuby též.
Proto si myslím, že cena běžného holuba by neměla překročit 100,- Kč , jen vyjímečně když kupec má mimořádný zájem nebo jde o vyjímečné zvíře lze sjednat cenu smluvní - tzn. kolik kupec chce a může dát.
On totiž koníček nemusí být Business , Ni zisk - ni slávu , ale sobě - to bylo heslo Sokolů...dodávám : pro radost !
gary
napsal(a):
Kdo si musí poctivou prací bez okrádání zaměstnanců ,zákazníků a státu vydělat svoje peníze, ten si jich váží a nevydá je za takovou blbost, jako je holub - dnes u většiny lidí zbytečný tvor...
pamatuji před 25 a více lety jak na různých akcích jako bylo Setkání mistrů v Šternberku . krajské , republikové a zemské výstavy PH staří důchodci s ušetřenými penězi ze svých důchodů kupovali v aukcích za 5,000 a více vysněné holuby- polobratry a polosestry mistrů Belgie s rodokmeny na křídovém papíře- a pak tyto holuby měli jako modlu, ale nikdo z nich nic neviděl odchovaného a umístěného na tratích..., časem začali na tyto akce ČSCHPH jezdit různí západní chovatelé s cílem prodat zde to , co nemohli prodat doma...a teď se to začíná objevovat i u akcí ČSCH...
Podle mého názoru cena holuba je individuální věc nabídky a poptávky -ale nemá nic společného s hodnotou holuba , ta trvale klesá, neboť kupci ubývají a zájem o holuby též.
Proto si myslím, že cena běžného holuba by neměla překročit 100,- Kč , jen vyjímečně když kupec má mimořádný zájem nebo jde o vyjímečné zvíře lze sjednat cenu smluvní - tzn. kolik kupec chce a může dát.
On totiž koníček nemusí být Business , Ni zisk - ni slávu , ale sobě - to bylo heslo Sokolů...dodávám : pro radost !
Nechápu jak Vy můžete chovat holuby a mít k ním nějaký vztah, když jsou pro Vás blbost. A jak napsal machy43, když je někdo ochotný to dát, tak proč ne. A ta holubice také něco dokázala.
Můj nejdražší nákup byl když jsem začínal z holubařením samostatně to mi bylo12 nebo 13 let a musel jsem si na ně vydělat rukama na poli u sedláka. Holubi stali 40 kč byli to dragouni od pana Blahoše čtyři páry a navíc zdarma červený sameček plus napsané doporučeni jak dál s chovem pokračovat . Prodal jsem kvalitní holuby i za 400 kč a to jsem je prodal levně protože v Polsku se ceny holubů pohybuji úplně někde jinde než u nás ale to je vlastně všude v evropě . Mám v chovu holuby které bych neprodal za žádnou cenu protože jsou cenné jen v mém chovu . V jiném by byly bezcenné.
gary
napsal(a):
jenže každý neměl v životě štěstí aby dělal třeba ředitele a dnes měl důchod větší než, kde jaký řadový zaměstnanec a proto je občas dobré za nějakého toho holuba nějakou kačku dostat a taky zároveň za ty peníze si nového holuba koupit. Vaše cena za holuba je opravdu vtipná pro mne je cena holuba také vyjádřením mé práce a toho jak si toho koníčka vážím ,zároveň říkám že holubi budu chovat i kdybych neprodal jediné zvíře, ale zároveň neprodám holuba pod cenou raději z něho udělám velmi chutnou polívku. Aukce poštovních holubů byli a jsou jeden velký podvod s rodokmeny a původem holubů ,myslím tedy u nás v Belgii či Holandsku, věcí nemožnou ,protože na většinu těchto holubů se dělají genetické testy ,ale to víte nebo vás určitě informovali vaši známí holubáři. Nevím o jakých aukcích ČSCH mluvíte ,o žádných nevím a myslím že náš svaz /ne váš /ani takové nepořádá .Jinak každý holub či kvalitní chov si kupce a to i v této době najde ,třeba dnes odešlo osm páru do pět set km vzdáleného Polska za cenu slušného průměrného platu a zároveň padesát holubů pro dravce i z odvozem zdarma .Ano cena holuba opravdu nemá nic společného s hodnotou holuba ale nesouhlasím s tím, že stále klesá ,u mě úměrně stoupá s další chovnou hodnotou jeho potomstva a je jedno že jsem za něj dal dvacet tisíc nebo dvacet korun ,a to že ubývá a není zájem o holuby ,přece neznamená nebo spíš nesnižuje hodnotu a cenu holuba...pozdrav do S..... a ať se daří
Tady krátké video o New Kim https://youtu.be/cY76AOCo4wI
paskov244
napsal(a):
Můj nejdražší nákup byl když jsem začínal z holubařením samostatně to mi bylo12 nebo 13 let a musel jsem si na ně vydělat rukama na poli u sedláka. Holubi stali 40 kč byli to dragouni od pana Blahoše čtyři páry a navíc zdarma červený sameček plus napsané doporučeni jak dál s chovem pokračovat . Prodal jsem kvalitní holuby i za 400 kč a to jsem je prodal levně protože v Polsku se ceny holubů pohybuji úplně někde jinde než u nás ale to je vlastně všude v evropě . Mám v chovu holuby které bych neprodal za žádnou cenu protože jsou cenné jen v mém chovu . V jiném by byly bezcenné.
Ideální by byla informace, ve kterém roce jste př. Blahošovi platil. Píšete, že to byl nejdražší nákup, ovšem Blahošovi dragouni byla absolutní špička.
Dobrý den.
Belgický chovatel PH Gino Clicque rozprodává chov a možná sa dočkáme dalšího rekordu:
https://auctions.pipa.be/en/auction/2020-12-gino-clicque-be-day-1/121232/golden-king
Mně se líbí tyto dvě holubičky:
https://auctions.pipa.be/en/auction/2020-12-gino-clicque-be-day-1/121252/daughter-golden-prince-074
https://auctions.pipa.be/en/auction/2020-12-gino-clicque-be-day-1/121457/triple-ace-kbdb-227
Idu sa podívat, kolik mám našetrené .. :)