Česká čejka a lyska

Česká lyska běloocasá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2020 08:18
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

Dobrý den, podělte se o fotky z chovu českých čejek a lysek běloocasých 😀

upupa

28.11.2020 07:35
upupa

XXX.XXX.168.140

Může někdo vložit nějaké fotky českých čejek modrých černopruhých hladkonohých. Nemusí být z vašich chovů. Třeba z výstav. Děkuji.

7.12.2020 21:02
machy43

XXX.XXX.246.4

Dnes jsem přebíral holuby a nafotil pár detailů vzorků. Je to radost, když se povede takový holoubek. Respektive holubička, u samců se čisté šupkatosti většinou nedosáhne. 🙂

8.12.2020 06:57
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

machy43 napsal(a):
Dnes jsem přebíral holuby a nafotil pár detailů vzorků. Je to radost, když se povede takový holoubek. Respektive holubička, u samců se čisté šupkatosti většinou nedosáhne. 🙂

Jojo máš to luxusní

upupa

16.12.2020 21:15
upupa

XXX.XXX.168.140

Chci se zeptat zda je rozdíl ve složitosti chovu č .čejek modrých bělopruhých a č. čejek černých. Vše hladkonohé. Jde mi o udržení správné kresby u těchto dvou barevných rázů. Rád bych choval jednu z těchto barev. Děkuji.

16.12.2020 21:28
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

Myslím že černé rovné jsou jednodušší malinko černe bělopruhé jsou docela složité

17.12.2020 08:21
machy43

XXX.XXX.175.167

upupa napsal(a):
Chci se zeptat zda je rozdíl ve složitosti chovu č .čejek modrých bělopruhých a č. čejek černých. Vše hladkonohé. Jde mi o udržení správné kresby u těchto dvou barevných rázů. Rád bych choval jednu z těchto barev. Děkuji.

Čím kreslenější holubi jsou, tím jsou složitější, protože je u nich více pozic, které se můžou pokazit. Když to vezmu hodně zjednodušeně - u bezpruhých dostanete malou část odchovu, která bude typově, barevně i kresebně dobrá. U bělopruhých nebo šupkatych dostanete stejnou malou část, která bude typově, kresebně i barevně dobrá, ale část z tý části bude mít ještě problém se vzorkem.
Nicméně ta "složitost" není zas tak výrazná, aby Vás to mělo odradit od výběru. Vždycky říkám, ať si každý vybere to, co se mu nejvíc líbí. A pokud se Vám líbí obě, stejně to pravděpodobně časem dopadne tak, že budete obě mít.

upupa

17.12.2020 15:44
upupa

XXX.XXX.168.140

Moc děkuji za odpověd. Takže u těch černých je to jednoduší ? Krásné jsou obě ale chovat chci pouze jednu barvu a volný chov. Budu rád za vaši odpověd na ty černé.

17.12.2020 16:51
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

upupa napsal(a):
Moc děkuji za odpověd. Takže u těch černých je to jednoduší ? Krásné jsou obě ale chovat chci pouze jednu barvu a volný chov. Budu rád za vaši odpověd na ty černé.

Myslim že budou lehce jednodušší no protože u bělopruhých je občas problém aby měli pěkný pruh

vlaštovička

17.12.2020 17:48
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Dobrý den,
když už je tady to téma o Českých lyskách a čejkách, pořád mi to nedá a musím se zeptat na čejky kropenky. Chová je tady někdo. Jak moc je kropenčí kresba náročná a je pravda, že po třetím vytržení pírka ono pírko zbělá?
Za Vaše odpovědi předem děkuji.

17.12.2020 17:58
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

vlaštovička napsal(a):
Dobrý den,
když už je tady to téma o Českých lyskách a čejkách, pořád mi to nedá a musím se zeptat na čejky kropenky. Chová je tady někdo. Jak moc je kropenčí kresba náročná a je pravda, že po třetím vytržení pírka ono pírko zbělá?

Nevim jak se v ČR chovají a nechovají v tom nějak přehled nemám já spíš bělopruhé ( černé, červené a žluté). A nevím jestli už po 3 vytrhnutí ale postupně pírko vyběluje a až když je úplně bílé tak je to správně je to dost náročné.

vlaštovička

17.12.2020 20:39
vlaštovička

XXX.XXX.220.64

Ještě dotaz ohledně čejek a lysek. Chová zde někdo Českou čejku modrou pruhovou (hladkonohou) a Českou lysku běloocasou modrou bezpruhou (taktéž hladkonohou)?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.

17.12.2020 22:48
machy43

XXX.XXX.175.167

vlaštovička napsal(a):
Ještě dotaz ohledně čejek a lysek. Chová zde někdo Českou čejku modrou pruhovou (hladkonohou) a Českou lysku běloocasou modrou bezpruhou (taktéž hladkonohou)?
Předem děkuji za Vaše odpovědi.

Chovatelé kropenek se u nás najdou. Takhle z hlavy pánové Prokeš, Půta, Ing. Zach, doktor Gebauer...
Modré pruhové snad budou mít pánové Víšek, Čipera, Klepešta... Modré hladkonohé lysky jsou hodně vzácné, snad má nějaké pan Zach, o nikom jiném nevím.
Jinak určitě bude chovatelů více. Na stránkách cejky-lysky.cz je ke stažení klubový adresář včetně informací co kdo chová (v blízké době se bude aktualizovat). Chovatelé daného rázu budou mít lepší přehled o dalších, kteří ho mají a třeba nejsou v klubu a případně Vám předají další kontakty.

Kropenky jsou královská disciplína. Kdo si to nezkusil, nedokáže to docenit. Někteří holubi s "tvrdou" barvou peří vám neprobělí nikdy. Ostatní mohou trvat různě dlouho. Letky se protrhávají celkem dobře, tam se dopočítáte. Čím víc jdete do křídla, tím je to těžší. Ve štítkách už je hodně těžké najít pírka, která jste trhali minule.

17.12.2020 22:54
machy43

XXX.XXX.175.167

upupa napsal(a):

Jednodušší není to správné slovo. Když vedle sebe postavíte ve stejných podmínkách dva chovy na stejné úrovni, kdy v jednom budou bezpruzí a v druhém kreslení holubi, bude mezi bezpruhými o něco větší procento odchovu použitelného pro další práci i pro výstavy.

26.12.2020 16:53
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

tauben napsal(a):
něco z našich...

Taky mám od vás čejky ☺️

26.12.2020 17:02
tauben

XXX.XXX.43.18

vlaštovička napsal(a):
Dobrý den,

Jak už bylo psáno .O kresbě kropenky a jejím tvoření se nechci v dnešní době různých hnutí moc rozepisovat ,ale náročná je na tolik na kolik máš trpělivost, kvalitních holubů pro úplné dotvoření kresby je hodně málo. Není nikde psáno že zabělí všechny požadovaná pírka, je pravdou že pírko zabělí i po druhém ,třetím protržení, ale je to spíše výjimkou a záleží na prošlechtěnosti barvy tedy z ohledem na tvrdost peří ,tedy tvrdé barevné peří nemá cenu ani trhat a hodně měkké má zase rádo bělit kde nemá ,proto vybrat toho pravého holuba je opravdu dost složitá záležitost. Momentálně je u nás do deseti chovatelů ,něco málo v Německu, Holandsku a Americe.

29.5.2021 16:22
machy43

XXX.XXX.224.163

29.5.2021 16:27
machy43

XXX.XXX.224.163

I holubi úspěšní na výstavách to umí venku. Návrat z pole a kolečko nad sousedovou zahrádkou a výběhem pro ovce.

29.5.2021 16:37
machy43

XXX.XXX.224.163

29.5.2021 23:41
rudla

XXX.XXX.145.133

Krásne holuby na fotkách a ešte krajšie videá. Prajem nech sa darí aj naďalej

Přidejte reakci

Přidat smajlík