Výrustky u těžkých holubů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2020 14:47
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Dobrý den u těžkých holubů texan a king se mi u 2 samců objevilo toto. Holubi nekulkaji. Dá se jim pomoct nebo se jich zbavit. Díky

4.12.2020 17:23
kouták

XXX.XXX.168.33

Tom.13 napsal(a):
Dobrý den u těžkých holubů texan a king se mi u 2 samců objevilo toto. Holubi nekulkaji. Dá se jim pomoct nebo se jich zbavit. Díky

Zdravím,holubi v minulosti asi prodělali Stafylokokovou infekci a nyní mají už jen zatvrdlý výrůstek.Nyní už s tím nic neuděláte.Pokud jsou to holubi z vašeho chovu,tak bych si řádně prostudoval Stafylokokovou infekci ,aby k tomu dále nedocházelo.Je to pouze můj dohad a může to být i mnoho dalších onemocnění jako např.Dna.Pouze řádné vyšetření zjistí pravdu.Kouťák

4.12.2020 18:33
Už nechovatel

XXX.XXX.222.197

Diftéria.

4.12.2020 21:25
KLIMEK PETR

XXX.XXX.94.166

Asi difterie a pokud ano tak to buď odezní samo nebo holub zajde a nemají třeba hnisavou bouli v koutku zobáku?
Já tohle měl u českých čejek a nebo ne ještě napadly otlaky ale nejsem si jistý

13.12.2020 15:52
efulin

XXX.XXX.166.23

Dobrý den,

nedávno jste se ještě ptal na červený otlak na noze holubice. Asi bych vám radila raději si nechat ptáky vyšetřit odborně, ať víte, s čím máte tu čest. Je to nejjednodušší a jediný efektivní způsob.

Přeji mnoho zdaru,

E.

13.12.2020 16:26
gary

XXX.XXX.9.221

efulin napsal(a):
Dobrý den,

nedávno jste se ještě ptal na červený otlak na noze holubice. Asi bych vám radila raději si nechat ptáky vyšetřit odborně, ať víte, s čím máte tu čest. Je to nejjednodušší a jediný efektivní způsob.

Přeji mnoho zdaru,

E.

Když spočítáte, co bude stát vyšetření a eventuelní následná léčba, tak je lepší je vybít a po vyčištění a desinfekci holubníku začít s jinými holuby...jestli ale máš dost peněz, tak je klidně pošli na SVÚ, kde ti za 6,000 Kč provedou vyšetření a třeba nic nezjistí ...jako u mých 2 MP, které jsem do Jihlavy poslal !

13.12.2020 18:29
tauben

XXX.XXX.43.18

kouták napsal(a):
Zdravím,holubi v minulosti asi prodělali Stafylokokovou infekci a nyní mají už jen zatvrdlý výrůstek.Nyní už s tím nic neuděláte.Pokud jsou to holubi z vašeho chovu,tak bych si řádně prostudoval Stafylokokovou infekci ,aby k tomu dále nedocházelo.Je to pouze můj dohad a může to být i mnoho dalších onemocnění jako např.Dna.Pouze řádné vyšetření zjistí pravdu.Kouťák

naprostý souhlas.....

13.12.2020 19:55
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Jsou to naštěstí dovezení holubi a jsou v karanténě v kleci daleko od mých chovných holubů. Pozorně jsem holuby prohlédl a nejeví žádné příznaky nemoci, jsou aktivní, žerou, trus v pořádku. Ale myslím si že je bude nejlepší zlikvidovat a klec. vydesinfikovat. Chápu, že bez vyšetření je těžké něco léčit ale spíše mě zajímalo jestli to nejsou otlaky z těžké váhy holubů protože je ten výrůstek na ploše na který holub došlapuje. Ale jak jsem psal raději je zlikviduju a bude klid. Děkuji za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík