Já si myslím,že té holubici toho chybí mnohem a mnohem víc.Je třeba při takovém dotazu napsat:Chovám plemeno...,voliera,nebo na volno,předkládám jim tyto zrniny,předkládám jim tento grit,pokud voliera tak jim předkládám zelené .. a granule jaké,a pod..Vždy je to o péči chovatele, sice ta fyziologická porucha tam může být,ale je to málo pravděpodobné.Z genetického hlediska tam může být pouze silná příbuzenská plemenitba,ale to bych vyloučil také.Další možnost je ta,že už je z laického léčení tak zničená,že není chovu schopná.To vše musí tazatel nejprve napsat a pak se může ptát. Zdraví Kouťák
Zdenku,máš pravdu, je tam moře možností, já jsem se nemohl zbavit u holubů šílených průjmů, až mi vetrinář řekl, abych bral obilí, od sedláků, kteří jestě nevyraždili dobytek, obilí nemají plné chemie,pesticidů, s minimem výživných látek, jak je dnes nová sebevražedná moda/ padlo totiž 80% dobytka,od té doby beru vše od kámoše, který má 200 býků, a bez léků vše ok, také jim dávám od nich občas trochu moče, hrozně jim chutná
Uživatel s deaktivovaným účtem

čendas
napsal(a):
Zdenku,máš pravdu, je tam moře možností, já jsem se nemohl zbavit u holubů šílených průjmů, až mi vetrinář řekl, abych bral obilí, od sedláků, kteří jestě nevyraždili dobytek, obilí nemají plné chemie,pesticidů, s minimem výživných látek, jak je dnes nová sebevražedná moda/ padlo totiž 80% dobytka,od té doby beru vše od kámoše, který má 200 býků, a bez léků vše ok, také jim dávám od nich občas trochu moče, hrozně jim chutná
Dobrý den. Místo moče, bych radši podal do misky kuchyňskou sůl.
Za mého mládí bylo na každém dvorku hnojiště a když jsem přišel k mému holubářskému učiteli a jeho holubi pili močůvku,tak vždy říkal:"Vídíš,tím se holub léčí".Jako další jsem četl článek v časopise Chovatel,jak jeden holubář dával pít močůvku od koňů.V létě jsem viděl u nás pod kravínem hejno divokých holubů hřivnáčů, jak pijí rovněž močůvku a až je tam v létě zase uvidím,tak to vyfotím.U barevnohlávků nemohu říci,zda pijí močůvku,protože každý den někam na dvě až tři hodiny odletí a co tam pijí a dělají bohužel nevím,protože JSOU SVOBODNÍ a jsem šťastný,že mou péči nepotřebují. Kouťák

čendas
napsal(a):
To bych nedělal,požití samotné soli , bez písku, či jiných přísad , se mohou holubi lehce otrávit, tu moč jim také nedávám samotnou, ale občas štamrple do napájčky, či s ní pokropím donesené krtince
Ano, když jim chybí a nasypete ji holubům do misky a ze začátku to nehlídáte, můžou se přiotrávit. Pokud jsou na ni holubi zvyklí, tak se neotráví. Holub si sůl bere podle potřeby, má vliv i na snášení holubic. Mám ji samostatně v misce v gritníku a holubi nemají potřebu pít močku.

kouták
napsal(a):
Za mého mládí bylo na každém dvorku hnojiště a když jsem přišel k mému holubářskému učiteli a jeho holubi pili močůvku,tak vždy říkal:"Vídíš,tím se holub léčí".Jako další jsem četl článek v časopise Chovatel,jak jeden holubář dával pít močůvku od koňů.V létě jsem viděl u nás pod kravínem hejno divokých holubů hřivnáčů, jak pijí rovněž močůvku a až je tam v létě zase uvidím,tak to vyfotím.U barevnohlávků nemohu říci,zda pijí močůvku,protože každý den někam na dvě až tři hodiny odletí a co tam pijí a dělají bohužel nevím,protože JSOU SVOBODNÍ a jsem šťastný,že mou péči nepotřebují. Kouťák
Zdravím Vás pane Kouťák. V dnešní přechemizované době, bych měl o jejich zdraví strach. Ale je to na každém chovateli, ať dělá jak umí. Počet odchovaných a hlavně zdravých holoubat, jsou většinou chovatelova vizitka.
napsal(a):
Zdravím Vás pane Kouťák. V dnešní přechemizované době, bych měl o jejich zdraví strach. Ale je to na každém chovateli, ať dělá jak umí. Počet odchovaných a hlavně zdravých holoubat, jsou většinou chovatelova vizitka.
Zdravím.
V dnešní přechemizované době bychom měli mít strach především o sebe,protože pokud to zatím nezlikvidovalo nás,tak holubi to přežijí.Zvířata mají jednu úžasnou vlastnost.Pokud to je nepoživatelné,tak to nežerou a to u lidí chybí.Vždy když vidím přeherbicidované pole v různých barvách,tak se vždy dívám,zda na nich je nějaký pták,či jiné zvíře a věřte, tam opravdu nic není.I krtci rejou přesně po hranici pole,ale uvnitř není ani jedna krtina.
Mé hejno holubů létá spíš loukařit,protože každé sklizené pole hned podmítnou a na loukách nechávají alespoň pás trav na přírodní vysemenění do otav.Na podzim létali do Rakouska na malá políčka tamních malozemědělců,kteří strniště ještě nechávají.Tam jsem je v jednom případě přistihl s hejnem poštovních holubů.Není nic krásnějšího než pohled na zdravé životaschopné hejno holubů a přecpaná holoubata na hnízdech.A už mi to zase všechno sedí na vejích, asi abych neporušil mou tradici s ledňákama.Přeji všem do nové sezony 2021 jen radost z chovu a hlavně přeji zdraví holubářům v této době. Zdeněk FRANTA
kromně jiných šíleností, se zrušily svěrové normy na potraviny, nejsme cíleně soběstační, potarviny mají jen 60% výživnoszti, jak dříve, jsou šizené, jedoavaté, vše plné levných náhražek, vražedné chmeie, pestidů, většina dětí, má mimo vymytých mozků i kvli nehýbání jen polviční sílu jak za husáka