gary
napsal(a):
ty závodíš s PH ?
pokud ne , tak se nesnaž stále léčit, nebo jim zničíš imunitu a sobě peněženku...
A pokud ano, ani tak se nesnaž léčit.... atd.
Brusel

XXX.XXX.5.122
Pánové, neříkám léčit. Ale vakcinace je důležitá. Když závodite nebo vystavujeme.
rastoz
napsal(a):
Zdravím Vás,idem sa informovať či používate vakcinu Zoosal T ?
Aké máte s ňou skúsenosti?
Treba pred vakcinaciou holuby preliečiť ATB?
Bol som pomôcť očkovať PH kamarátovy....ten použil takýto postup.
.Ďakujem.
Zákonná povinnost je vakcinovat holuby proti Newcastelské chorobě - pseudomoru, platí i pro soutěže PH mimo ČR
nevím o žádné jiné povinné vakcinaci ...
a stejně se na vrcholných výstavách vystavují i nevakcinovaná zvířata - veterinární dozor je nulový nebo potvrzení veterinářů je nepravdivé atd.....
gary
napsal(a):
Zákonná povinnost je vakcinovat holuby proti Newcastelské chorobě - pseudomoru, platí i pro soutěže PH mimo ČR
nevím o žádné jiné povinné vakcinaci ...
a stejně se na vrcholných výstavách vystavují i nevakcinovaná zvířata - veterinární dozor je nulový nebo potvrzení veterinářů je nepravdivé atd.....
Vystavovatel je povinen před předáním
vystavovaného holuba pořadateli, předložit veterinární osvědčení. Všichni vystavení
holubi musí být očkováni proti Paramyxoviróze. Za hygienické podmínky vystavovaných
holubů odpovídá pořadatel
holis
napsal(a):
Teď už není povinnost očkovat, pokud si to pořadatel vysloveně nevyžaduje. U nás v Žitenicích a Litoměřicích to nevyžadujeme. Necháváme to na zodpovědnosti každého vystavovatele.
Co takhle si přečíst Výstavní řád ČSCH ?
Závaznými zákony pro pořádání přehlídek a výstav jsou
zákon č. 166/99 Sb. (veterinární zákon), zákon č. 154/2000 Sb. o šlechtění, plemenitbě a
evidenci hospodářských zvířat (plemenářský zákon), zákon č. 246/1992 Sb., novelizovaný
zákonem č. 77/2004 Sb. o ochraně zvířat proti týrání, vyhláška č. 192/2004 Sb. o ochraně
zvířat při chovu, veřejném vystoupení nebo svodu a vyhláška č. 193/2004 Sb. o ochraně zvířat
při přepravě, vše v platných zněních.
1. Pořadatel výstavy je povinen zajistit všestranně podmínky pro konání výstavy. Je povinen
projednat konání výstavy s příslušným vyšším orgánem ČSCH, s příslušnými úřady státní
správy, vyžádat si povolení příslušné obce k pořádání výstavy a v součinnosti s veterinárními
inspektoráty KVS požádat o stanovení veterinárních podmínek.
V. VETERINÁRNÍ PODMÍNKY
1. Pořadatel i vystavovatel jsou povinni při činnostech souvisejících s přehlídkou a výstavou
řídit se a dodržovat stanovené veterinární a hygienické požadavky a další související předpisy.
2. Vystavovaná a předváděná zvířata musí mít příslušné veterinární doklady. Po dobu konání
přehlídky a výstavy nesmějí být do prostoru umístěna zvířata, která neprošla veterinární
prohlídkou.
3. Veterinárnímu lékaři pověřenému veterinárním dozorem musí být vytvořeny podmínky
pro řádný výkon práce spojený s prohlídkou zvířat při přejímce a případném ošetření zvířat.
holis
napsal(a):
Už asi 2 roky neplatí povinnost očkovat.
Kdo vám to řekl ?
4. Holubi musí být doprovázeni potvrzením od privátního veterinárního lékaře, že byli v průběhu 14 dní až 6 měsíců před výstavou vakcinováni proti Newcastelské chorobě. Na veterinárním potvrzení od privátního veterinárního lékaře musí být uvedeno datum poslední vakcinace, její název a operační číslo vakcíny.
Toto bylo v propozicích na Moravii Brno a II. Evropskou výstavu MP v Brně 4.-6.12.2020 - ta se ale neuskutečnila !
holis
napsal(a):
Samozřejmě pokud si to pořadatel dá do výstavních podmínek, tak to platí. Ale už to není povinnost to do výstavních podmínek dávat.
Vznesl sl jsem dotaz :
odpovídám na Váš dotaz ohledně vakcinace holubů. Ano všechny holuby, které budete chtít vystavit na všech úrovních výstav ČSCH musí mít vakcinaci proti pseudo moru. Při výstavách musíte odevzdat veterinární potvrzení o vakcinaci holubů, nebo musí být Vámi sepsáno čestné prohlášení, že máte holuby očkované. Pokud by jste potřeboval konkrétnější informace ohledně očkování holubů, zasílám kontakt na přítele Martina Smetanu – člen standardové komise ÚOK chovatelů holubů a ten Vám ochotně se vším poradí.
Smetana Martin – email: smetana.martin@seznam.cz mobil: 724 191 883.
S pozdravem
Lucie Berná – tajemnice ÚOK chovatelů holubů
spolkový rejstřík, evidence ČSCH
holubi@cschdz.eu
Nevím zda má smysl ještě dále reagovat. Na celostátní výstavu mláďat a dospělých si to pořadatel stále dává do výstavních podmínek. Nicméně se mi ještě za několik nestalo, že by ho po mě někdo vyžadoval. Já své zvířata ve svém vlastním zájmu očkuji. Ale já jako pořadatel výstavy ČSCH nemusím dávat do podmínek povinnost naockovani všech ptáků proti pseudomoru. Hezký den
holis
napsal(a):
Nevím zda má smysl ještě dále reagovat. Na celostátní výstavu mláďat a dospělých si to pořadatel stále dává do výstavních podmínek. Nicméně se mi ještě za několik nestalo, že by ho po mě někdo vyžadoval. Já své zvířata ve svém vlastním zájmu očkuji. Ale já jako pořadatel výstavy ČSCH nemusím dávat do podmínek povinnost naockovani všech ptáků proti pseudomoru. Hezký den
umíte číst a rozumíte textu ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

gary
napsal(a):
umíte číst a rozumíte textu ?
Tak speciálně pro tebe Gary si rozebereme větu z tvého příspěvku...citace: Při výstavách musíte odevzdat veterinární potvrzení o vakcinaci holubů, nebo musí být Vámi sepsáno čestné prohlášení, že máte holuby očkované... konec citace... Takže když se zaměříme na druhou polovinu citace zjistíme co ? Zjistíme to že pořadatel výstavy tj. Jakákoli ZO ČSCH po tobě sice může vyžadovat potvrzení o očkování ale na druhou stranu ji bude stačit pokud uděláš čestné prohlášení že tvoji svěřenci jsou očkování ... už rozumíš o čem je řeč???