Volný chov moravských pštrosů

Moravský pštros
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2021 15:53
Pavel1952

XXX.XXX.243.26

365 dní v roce a za každého počasí od rána do večera volný chov bez voliery.

5.2.2021 10:18
kko

XXX.XXX.79.37

Dobrý den.Jaké máte ztráty?Já když jsem je nechal letos do prosince,tak skoro každý den útok dravce.Někteří se vraceli až druhý den.S pozdravem KK.

5.2.2021 13:40
Pavel1952

XXX.XXX.243.26

Za letošní zimu zatím 2 ks, ale byla to pozdní holoubata. Ono to chvíli trvá, než si takový chov vychováte. Teprve až třetí generace po zakladních holubech začíná být ostražitější a odolnější vůči dravcům. Z původních holubů mně skoro nic nezbylo a jejich potomci a odchovy po nich jsou už lépe spjatí s přírodou. Jinak ničím neléčím, neočkuji a jediné, co používám je dobře naostřený nůž "Silingen". Když se nějaký holub nakrčí ihned použiju solingen a tím končí veškerá léčba. Takovýto chov vyžaduje pevné nervy a hlavně výdrž.. Přeji hodně úspěchů. P.F.

5.2.2021 17:57
5555

XXX.XXX.113.251

Nádherný případ, že to jde. A taky, že lze tolerovat i ostatní holubáře, kteří šlechtí třeba na exteriér. Taky případ, že i dnešní zušlechtěná plemena v sobě mají pořád svoje původní vlastnosti, o kterých hovoří etologická část vzorníků, jen pro ně musíme vytvářet podmínky, ve kterých se projeví. Zdravím příteli. Saša V.

6.2.2021 16:35
OlafV

XXX.XXX.15.5

5555 napsal(a):
Nádherný případ, že to jde. A taky, že lze tolerovat i ostatní holubáře, kteří šlechtí třeba na exteriér. Taky případ, že i dnešní zušlechtěná plemena v sobě mají pořád svoje původní vlastnosti, o kterých hovoří etologická část vzorníků, jen pro ně musíme vytvářet podmínky, ve kterých se projeví. Zdravím příteli. Saša V.

Radost a užitek je pouhá základna chovatelství pak je nadstavba tedy radost při překonávání překážek sledující cíltj.šlechtění.

12.2.2021 13:58
gary

XXX.XXX.62.199

po poledni pouštěni, až se predátoři nasytí jinde...toto jsou jen samci, holubice odděleny ve skleníku čekají....

12.2.2021 15:06
jirinovak

XXX.XXX.168.105

Dnes mrzne jen praští, ale holoubkům to nevadí.

U mě všichni holubi smí létat venku celý den.
Letošní zimu jsou ztráty zatím 2ks.
Holoubata na hnízdech mráz přežila.

JN

27.8.2022 17:49
gary

XXX.XXX.11.177

5555 napsal(a):

Šlechtit by se nemělo jen na jediný znak, ale i při šlechtění na exterier by měl být cíl udržet i další typologické znaky plemene, jinak je to prznění - holub zdravý, plodný, létavý a polařící se změnil na holuba s nižší imunitou málo plodného , nelétavého , těžkého , tudíž užitková hodnota se ztratila a změnila na " vysokou výstavní a chovatelskou hodnotou."
Tím jejich chov ztratil pro řadu chovatelů reálný smysl a zbyli jen tzv. "barvičkáři" , kteří dnes marně hledají zájemce o koupi jejich "šlechticů" a zdá se mi, že nejhorší znak v inzerci je prodej holubů ze "specielního chovu ", kde je obava o jejich vysokou cenu , sníženou přirozenou imunitu a plodnost s nákladnou veterinární péčí.
Však také je vidno z inzerce , že se ještě letos prodávají loňské výletky mp černých a žlutých , dokonce bez uvedení , že jde o specielní chov a ba dokonce se uvádí, že se i "Darují " ! / Carlos 2, Barták /
To je velmi špatné vysvědčení Klubu CHMP a jejich 50 let tzv. "šlechtění "...

28.8.2022 09:26
Columba livia

XXX.XXX.115.238

Kto má dobré oko, lahko spozná plemena kt. sú na fotke. Vložil by som video, ale nejde...

Přidejte reakci

Přidat smajlík