Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

h422

4.2.2021 18:51
h422

XXX.XXX.45.52

Dobrý den,
mám asi trochu zvláštní dotaz, ale přece. Delší dobu uvažuji o chovu holubů. Od romantických představ o holubníku na kůlu či podstřešním jsem se posunul ke komorovému. Mám prostornou půdu se štítem do vlastní zahrady a uvažuji, že bych holubník udělal tam. Do štítu bych zavěsil něco takového: https://www.aluhobby.cz/klec-na-zaveseni-steny-holubniku-bez-spodnich-supliku/
Přímo pod štítem a v bezprostředním okolí má ale manželka záhony s květinami a je to taková rekreační část dvora. Odtud pramení můj dotaz. Jak moc holubi znečistí trusem prostor pod výletem a v bezprostředním okolí? Jelikož jsem je nikdy nechoval ani nebyl nikde u chovatele s podobným zařízením, tak vůbec netuším.
A doplňující dotaz, jelikož by byl holubník na půdě a venku jen tato klec, kloním se spíše k volnému chovu. Budou se holubi držet spíše na střeše holubníku nebo mám budou sedět i na okolních střechách sousedů?
Děkuji za odpovědi.

5.2.2021 06:31
Columba livia

XXX.XXX.187.165

Zdravim.
1. Priestor pod vyletom by nemal byt trusom nejak obzvlast znecisteny. Holuby budu sediet na streche väčšinou hlavou do zahrady, takze trus bude hlavne na streche, odkial ho bude prirodzene zmývať dážď. Pokial ide o zdrziavanie sa holubov na výlete, takisto budte bez obav. To by tam museli sediet stale aby bolo znečistenie vôbec poznať.
2. Tu je odpoveď ťažšia. Aby sme si vedeli predstaviť situáciu okolia a polohy vedlaších striech, pridajte fotky z viacerych uhlov. Pokial ale mate v plane letovo aktivne plemeno, čo asi máte, naozaj problem nevidim. Čo ale nevidi nikto z nás je to, čo majú holuby v hlave a ktoré miesto bude pre ich oddych a trávenie času atraktívne. Hlavne v tom nehladajte vedu a nebojte sa toho. Holuby sa daju naučiť aj to, že niekam sadať nemajú. Chce to len chcieť z vašej strany a chápať ich potreby.
Hlavne sa do toho dajte a nenechajte sa odradiť hlupákmi. Hodne šťastia

5.2.2021 12:08
kko

XXX.XXX.79.178

Dobrý den.Trus bude podle množství holubů.Jen začněte čas ukáže a budete získávat zkušenosti,ale nějakého poradce by to chtělo.S pozravem KK.

5.2.2021 20:00
paskov244

XXX.XXX.200.184

Trus bude pod výletem a manželka nebude moc nadšená když ji na růži vykvete holubinec. Jestli to je jen trochu možné udělejte vlet ze střechy , je to lepší i kvůli usazovaní holubů . Vidí na ostatní jak vcházejí do holubníků a nemusí hledat vlet .

5.2.2021 21:08
Meelek

XXX.XXX.0.132

Pokud jste ze Severních Čech, přijďte se podívat. Holuby chovám něco málo přes rok, v podkroví.

A upřímně, nejraději bych holubnik předělal už teď, celý, nejraději na komorovy. A pryč z podkroví. Už jen těch 63 schodů plus cca 50°C přes léto dává všem činnostem v holubníku úplně jinej rozměr. Ale každý jsme jiný a máme jiný cíle a vyhovuje něco jinýho. Důležitý je asi jen začít. A k tomu je zase podkroví ideální.
.

6.2.2021 08:35
machy43

XXX.XXX.129.122

Pár fotek pro inspiraci.
Z vlastních zkušeností - holubi sedají pouze na střeše nad výlety, jak je to na fotkách. Soused má poštu, ale jeho holubi k nám nelétají a naši k němu také ne. Jinak naše holubi často vídám v polích a v ovčím výběhu cca 200-300 metrů od holubníku. Pod výlety toho trusu zase tolik není, holubi se spíše zdržují na střeše. Odtud ho smývá déšť a parádně hnojí. Tráva pod okapem je mnohem hustší a hojnější než kdekoli jinde.

6.2.2021 18:42
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

machy43 napsal(a):
Pár fotek pro inspiraci.
Z vlastních zkušeností - holubi sedají pouze na střeše nad výlety, jak je to na fotkách. Soused má poštu, ale jeho holubi k nám nelétají a naši k němu také ne. Jinak naše holubi často vídám v polích a v ovčím výběhu cca 200-300 metrů od holubníku. Pod výlety toho trusu zase tolik není, holubi se spíše zdržují na střeše. Odtud ho smývá déšť a parádně hnojí. Tráva pod okapem je mnohem hustší a hojnější než kdekoli jinde.

Na to množství holubů je ta střecha moc čistá, nebo u vás hodně prší.
K úvodnímu dotazu.
U holubníku na půdě mně nevadily schody, jak se zde píše, člověk si udržuje kondici, ale vadil úklid. Vše nosit dolů. Prach, peří. Jde o to, kde ta půda je. Doufám, že ne nad bytem. Proto už nikdy. Pokud je komorový na úrovni terénu, je to pohoda. Jestli oželíte kus místa na štítové stěně.
Záhony před holubníkem. Pokud jsou tam trvalky, jde to. Pokud by manželka zasela letničky, tak první lístečky zmizí ve volátkách. Ale dá se to zakrýt sítí.
Vše záleží na druhu, které budete chovat. Jo, a já nyní mám už jen čejky a staroněmecké racky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2021 19:33

machy43 napsal(a):
Pár fotek pro inspiraci.

Hezčí holubník než máte,,VY PANE CHOVATELI"jsem ještě neviděl!! moc pěkné,vše ma své originalni místo ,krásné prostorné....obdivuji

6.2.2021 19:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hezčí holubník než máte,,VY PANE CHOVATELI"jsem ještě neviděl!! moc pěkné,vše ma své originalni místo ,krásné prostorné....obdivuji

Ten holubník ma své kouzlo....celá stavba

6.2.2021 21:17
machy43

XXX.XXX.129.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Mám šikovného tatínka. Z velké části je to jeho dílo. Každopádně děkujeme za pochvalu.

8.2.2021 10:21
gary

XXX.XXX.44.205

Mám výletník na jih a pod ním záhonek s pivoňkami a ty jsou stále plné holubinců, což se ženě nelíbí , takže vás varuji : budou kálet pod výlet, i na štítu budou sedat neorganizovaně a budete mít pod ním trus . Radím , udělejte výlet na střeše směr východ - jih a budete mít méně problémů ! Samozřejmě uzavíratelný !

8.2.2021 11:13
Columba livia

XXX.XXX.187.165

Vylet v streche sa uz par chovatelom neosvedcil pre kuny a lasice.

8.2.2021 14:16
gary

XXX.XXX.44.205

Columba livia napsal(a):
Vylet v streche sa uz par chovatelom neosvedcil pre kuny a lasice.

Na tu klec kuna skočí a nebudete-li ji zavírat, tak dlouho holuby mít nebudete....každý vlet je potřeba zavírat

8.2.2021 19:10
Ufák

XXX.XXX.49.60

Krásny holubník,prajem vela radosti s holúbkami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík