Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2021 22:24

Včea při cestě z noční, při těch děsných mrazech, mi šel po silnici naproti holub se svěšeným křídlem, má ho asi zlomené? nahoře na křídle má bouli a "strup". Prostě jsem ho sebrala, není moc divoký, skoro se zdá, že je na lidi zvyklý, ale na noze žádný kroužek nemá. Tak asi ztracený poštovní nebude. Zbarvený je trochu podle mne nestandartně na obyčejného holuba (on ale nejspíš obyčejný bude).
Jsem u Jindřichova Hradce, neujal by se ho nějaký zkušený holubář,já vím, zvíře bez užitku a ještě asi nebude létat, ale někdo by mohl mít “domov důchodců" pro holuby....

17.2.2021 13:25
Meelek

XXX.XXX.1.167

Pokud ho chcete zachránit, udělejte to nejlepší ve výběru krmení a docasnyho ubytování. A pak, az bude zdravý... pusťte ho ve větším městě kde je holubi populace, připojí se k hejnu. Tam mu bude asi nejlíp. Šance, že se ho některý holubar v okolí ujme je skoro nulová. Ale třeba se poštěstí...

17.2.2021 21:09

Pojede do záchranné stanice volněžijících a hendikepovaných živočichů, kouknou , zda je schopen se "vyléčit" a alespoň částečně létat a nechají si ho tam ve dvoře, jinak ho humálně víme co. Dostává pšenici a směs pro slepice, rozmočím mu i vojtěškovou granulku-trochu toho zeleného, snad je to dobře. Peroutku, co tahal po zemi jsem mu přilepila- oblepila ke zbytku křídla, aby to měl zafixované, horní částí je schopen hýbat .....má ho těď, jako kdyby ho měl složené.
Co já se domu natahala jako dítě městských přiotrávených holubů....jen jeden mi přežil a když uletěl, bulela jsem jako želva.

17.2.2021 21:45
kouták

XXX.XXX.168.33

Zdravím.
Jsem z Třeboně a rád bych pomohl.Určitě by si ho vzal někdo z holubářů,ale nyní se nekoná ani trh v Soběslavi a pokud bych si ho vzal k barevnohlávkům,tak by tam nepřežil se zraněným křídlem.Pokud ho dáte do stanice hendikepovaných živočichů,tak jej použijí jako potravu pro nějakého masožravého hendikepovaného živočicha.U nás tam mají asi 3 káně lesní,dvě kuny a několik sov.Nejlepší by bylo počkat,zda se mu křídlo ve vaší péči neuzdraví a potom jej vypustit jak radil Melek. Na autobusáku v J.Hradci, je plno věžáků a on se k nim připojí.Děkuji za péči,kterou mu věnujete. Kouťák

18.2.2021 18:03

Volala jsem tam a vyloženě jsem nechtěla aby skončil právě jako potrava....prej tam mají nějakého napůl létacího holuba, ale je pravda, že extra věnovat se mu nebudou, musí se vypořádat s nástrahama sám....nebyl by ve voliéře.. ..proto musí umět trochu létat. No budu ještě přemýšlet, zítra jsem tam už chtěla jet...teď je zatím v pokojíčku dcery, ta není teď doma, je v plastové krabici, do klece se mu chytalo to raněné křídlo, nevyleze z ní, moc mu tam netopím, aby byl jako "skoro venku". Občas ho vyndám ven aby se prošel...
Pěkné hejno je v areálu bývalé Jitky a.s., krouží kolem komína.....za jakou dobu by se mu mohlo to křídlo spravit?

18.2.2021 18:39
kouták

XXX.XXX.168.33

Za jakou dobu se může vyléčit si netroufnu říci,ale holub se hojí hodně rychle.Podle fotek není poznat,zda je to zlámané,nebo jej dravec jen pařátem propíchl.Když to jemně prohmatáte,tak to zjistíte.Jednoduchá zlomenina,pokud je zafixovaný by se mohla zahojít do necelého měsíce.Pokud je to rozříštěné,tak nemusí létat nikdy.
Našel jsem před lety pošťáka ze SRN a měl křídlo zlomené.Obmotal jsem ho obinadlem a za měsíc létal a také uletěl.Přeji ať se vám to podaří.

19.2.2021 20:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Včea při cestě z noční, při těch děsných mrazech, mi šel po silnici naproti holub se svěšeným křídlem, má ho asi zlomené? nahoře na křídle má bouli a "strup". Prostě jsem ho sebrala, není moc divoký, skoro se zdá, že je na lidi zvyklý, ale na noze žádný kroužek nemá. Tak asi ztracený poštovní nebude. Zbarvený je trochu podle mne nestandartně na obyčejného holuba (on ale nejspíš obyčejný bude).
Jsem u Jindřichova Hradce, neujal by se ho nějaký zkušený holubář,já vím, zvíře bez užitku a ještě asi nebude létat, ale někdo by mohl mít “domov důchodců" pro holuby....

Dobrý večer
Hezký věžáček . Škoda že bydlím daleko jinak bych ho vzal do mého chovu věžáků .

21.2.2021 09:08

Dobrý večer
Hezký věžáček . Škoda že bydlím daleko jinak bych ho vzal do mého chovu věžáků .

Jak daleko?

21.2.2021 13:27

Jak daleko?

Pardubický kraj okres Svitavy obec Městečko Trnávka . Nevím jak to je daleko .

21.2.2021 15:38

Se zeptám manžela, jestli tudy nepojede, ale asi ne... škoda. Hm 180 km, ale příští týden budem v Brně...to už máte blíž...

21.2.2021 17:19

Se zeptám manžela, jestli tudy nepojede, ale asi ne... škoda. Hm 180 km, ale příští týden budem v Brně...to už máte blíž...

Dobrý den .
Do Brna je to od nás 62 km .
Do Brna jezdím často s Bratrancem autem . Já nemám auto jsem v částečném invalidním důchodě . Bratranec tam jezdí na firmu a než to tam pořeší tak mám v Brně 2 - 3 hodiny času . A až jede zpět tak mě naloží na smluvenem místě .
Do Brna jedu za 14 dní .

21.2.2021 18:27

Takhle vypadají moje klouby takže auto těžko . Vrozená vada . Jsem v invalidním důchodě . Na holuby mám času dost .

15.3.2021 13:07

Tak holub mi asi zůstane, to křídlo nic moc, asi budem muset k doktorovi aby mu ho ufíknul ..jak dlouho žije holub.?

15.3.2021 13:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak do 15ti je normál, ale někteří klidně i 20+

15.3.2021 14:07

Tak to ho mám do důchodu... , nechce někdo holuba pěšáka?
Už ho mám měsic , lítání nic, křídlo .kost je asi roztříštěná...

16.3.2021 19:16
gary

XXX.XXX.62.199

nedělejte si problémy, usekněte mu hlavu a uvařte si z něho polévku, to je tak nejlepší využití , nikdo o takové holuby nestojí, většina lidí nestojí o žádné....města je likvidují atd.

17.3.2021 21:36

No také mi proběhla hlavou taková myšlenka, utratit ho, ale ještě něco zkusím.....

To že je to "neužitečné" zvíře neznamená, že by se o něj nemohl někdo, já, starat, když to potřeboval a teď spíš,když už vím, že do hejna se nevrátí- nelítá. Žij a nech žít. Už vám někdy běžel naproti holub a nechal se chytit? Tak jsem ho sebrala, bylo -18°C a šli jsme domu.
Spíš ale mě trápí, že nemá kontakt s jinými holuby a jeho další život bude / je spíš přežívání? No a ani pes doma ho nemá chuť sežrat, natoš já.
Umřít měl před měsícem, kdybych ho nesebrala na ulici, měl by to za sebou, tak teď se o něj budu muset postarat, tak či onak.
PS: míjeli jsme na ulici přejetého holuba a manžel se mě optal, jestli nepotřebuju k tomu mojemu, nějaké náhradní díly?

17.3.2021 21:51
kouták

XXX.XXX.168.33

17.3.2021 21:53

No moc mi nefanděte, na Nově teď Roman Staša vaří z holuba, v Kaufu holubí nekoupíte a já jednoho doma mám asi přehodnotím , zda jíst či nejíst.

17.3.2021 22:23
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

No moc mi nefanděte, na Nově teď Roman Staša vaří z holuba, v Kaufu holubí nekoupíte a já jednoho doma mám asi přehodnotím , zda jíst či nejíst.

Znám jeden azyl pro hendikepované holuby, tak jestli neskončí na talíři, mohl bych zjistit kontakt.

18.3.2021 15:54

PiLnÍk napsal(a):
Znám jeden azyl pro hendikepované holuby, tak jestli neskončí na talíři, mohl bych zjistit kontakt.

No pokud neskončí na talíři v azylu ...kontakt mi dejte, když to nebude přes celou republiku, může ťapat v azyláči.
U nás v JH máme dům dětí, kde je zookoutek (měli i krokodýla ) takže já to teď zkouším tudy, klidně i s nějakým sponzoringem, jen ještě musím vyřešit to křídlo, asi bude muset pryč, pokud by ho někdo chtěl.

18.3.2021 16:41

Tak PiLnÍk mi vnukl myšlenku a zadala jsem do vyhledávače azyl pro holuby a vylezlo Holubí srdce , volala jsem tam ujmou se ho, ale až se bude moci více cestovat, je to Roudnice nad Labem. Já si ho ještě můžu nechat a křídlo budou řešit tam...
Proč mě to nenapadlo dřív?

18.3.2021 17:01
kouták

XXX.XXX.168.33

Tak to jsem netušil,že něco takového existuje.

18.3.2021 17:23

kouták napsal(a):
Tak to jsem netušil,že něco takového existuje.

Já taky ne...mlsná mě přešla, tak bude cestovat.
Mají FB- kdo ne? Holubí srdce, já FB nemám , můžete se podívat...

19.3.2021 22:34

Já taky ne...mlsná mě přešla, tak bude cestovat.
Mají FB- kdo ne? Holubí srdce, já FB nemám , můžete se podívat...

O tom vím . Nenapadlo mě to vám nabídnout . Jsem s Holubí srdce ve spojení na Facebooku . Ti mají plné voliery invalidů i holuby z odchytu z měst . Ve volieře mají 1 NVH který vlezl s věžákama do odchytové klece . Prostě kdo jim co dá nebo doveze tak berou .

19.3.2021 22:47

17.5.2021 07:11

V sobotu jsem holuba předala do domova pro zvířata v nouzi Jankovská Lhota (domovprozvirata.cz)

Přidejte reakci

Přidat smajlík