87sef

XXX.XXX.145.106
Dobrý den chci se zeptat vím že tato témata se už řešila ale přesto žádám o odpověď.
1) Chtěl bych chovat holuby na okrasu ale nevím jaký druh. Měl by být barevný a na první pohled prostě hezký.
2) Dále uvažuji o holubniku na kůlu. Nevím jestli ho mám nějak zavírat, zateplovat či co.
3) Dále jestli by se dal chovat jen jeden nebo 2 páry holubů, nechci hned ze začátku chovat páru vice když nevím co od toho čekat.
4) Dále bydlím v rodinném domě na vesnici a mám zahrádku, malý jablečný sad a bojím se že mi holuby budou hrabat v zahrádce nebo okusovat jablka. Popřípadě jestli se to dají nějak odnaučit. Při nejhorším bych postavil volieru a nevím jak má být velká a hlavně kolik stojí.
5) kolik vlastně taková voliera stojí a jaké má mít rozměry. Klidně pošlete i nějaké obrázky.
Mých dotazů je mnoho proto moc děkuji za odpověď.
Ve všem případě uvažujte o barevných holubech kteří toho mnoho nenáletaji , typu český bublák hanacký volač , pavik .
Holubník na kůlu je hezká věc ale nedoporučuji už jen vyčistit takový holubník je velmi pracné pokud nebude sundavaci .
Jeden pár ne dva ano ale raději tři .
Holubi nehrabou neokusuji ovoce .Volieru doporučuji pro podzimní a zimní měsíce .Může mít i krbce ke hnízdění .Velikost takové voliery se pohybuje od počtů holubů v ní chovaných , výška by však neměla být vyšší než vaše ruce vstyčene nad hlavou.
Cena takové voliery se bude pohybovat od materiálu který na ní použijete .
Doporučuji knihu holubníky voliery klece v antikvariátu někdy bývá . Podle toho jak jste dotaz napsal by jste měl najít někde v okolí chovatele který vám jistě poradí . Nebo internet a tam si vybrat témata spojená holuby . Nakonec i tady na fauně se dovíte mnoho užitečných rad .
CHOVU ZDAR
87sef

XXX.XXX.145.106
Děkuji mockrát