Optimin H a Acidomid prp holuby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2021 22:54
Ladesbass

XXX.XXX.157.101

Zdravím všechny holubáře. Měl bych na vás dotaz, máte někdo zkušenosti s podáváním přípravků Optimin a Acidomid od firmy Benefeed pro holuby? Jak se vám tyto produkty osvědčily a jsou vůbec k něčemu? Jsou účinné? Díky za odpovědi. Vláďa

27.3.2021 09:10
Voláč

XXX.XXX.26.207

Já používám KARNIVIT a jsem s ním velice spokojen
Luboš

27.3.2021 10:42
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.já v tom vidím pouze byznys.deklarované ůčinky a obsah si chovatel nemá možnost nijak ověřit.při kvalitní stravě a nezávadné vodě holub nic takového nepotřebuje,i minerální látky lze holubům podat v přirozené formě.co mne zajímá,je,jak chovatelé co to používají přišli na to,že jim to prospívá.také jsem to zkusil,a všechny tyto produkty jsou cítit po octu.za mne,voda s octem,hezká lahvička,hezká nálepka.tož asi tak.

27.3.2021 12:05
raspic

XXX.XXX.40.192

Ahoj. Ještě před několika lety, jsem také kupoval různé "užitečné" doplňky. Karnivit, acidomit atd. Už nekupuji nic. Není to o penězích. Nevidím žádný rozdíl s podáváním a bez. Občas nepravidelně dám trochu jablečného octa, piv. kvasnice. Nikomu to nevnucuji, ale jak píše kolega 2mazutak..Můj názor - určitě neublíží. S pozdravem Petr Štětina.

27.3.2021 13:04
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.je to jalo s potravními doplnky pro lidi.jediné kriterium je.že to nesmí ublížit,jinak tam výrobce může dát cokoliv.mám doma tablety vápník,hořčík,zinek.rozpustil jsem několik tablet že to naleju holubům do napáječky,a co myslíte,že jsem po rozpuštění našel na dně sklenice.ano,rozemleté vaječné skořápky.a to je prosím určeno lidem.takže co je pro zvířata,tak o tom si nedělám žádné iluze.

27.3.2021 13:09
2mazutak

XXX.XXX.6.186

a pak.za bývalého režimu nic takového na trhu nebylo,a holubařilo se taky,a řekl bych, že dokonce více než dnes.letos již umřeli tři holubáři co znám.

27.3.2021 22:58
Ladesbass

XXX.XXX.157.30

Děkuji za postřehy. Upřímně, taky nejsem úplně přesvědčený, že to je účinné. Ono, na krabici u Optiminu se dozvíte, že to podporuje imunitní systém, ale např.co to obsahuje přesně nebo tak.... Nevíte nic. Obsahuje elektrolity, minerální látky, ale jaké? Takže evidentně o ničem. A Acidomid na okyselování vody...obsahuje několik druhů kyselin..a minerální látky. A zase jaké? Udělal jsem si dle rad kolegy holubáře nálev : jablečný ocet s česnekem, nechávám to působit 14 dní a potom 1 štamprle na 1 litr vody

28.3.2021 09:12
2mazutak

XXX.XXX.6.186

a přesně o tom to je,hodně napsaného,nic neříkajícího,nic konkrétního.protože by chovatel zjistil,že byl za peníze napálen.mimichodem,elektrolyt je i slaná voda,v začátcích akvaristiky se používala na vytápění akvária.

28.3.2021 11:07
gary

XXX.XXX.62.199

Já dávám 10 ml/Litr vody jablečného octu , hlavně před pářením / i 3x týdně/ ale jinak tak 1x týdně , ale pozor na přílišné okyselování - způsobuje odvápňování kostí i vajec . Jinak ty prodávané holubářské doplňky jsou vždy jen předražené věci , s nejasným složením i účinkem. Když holubi volně mohou létat , tak toho potřebují minimum dodávat - v přírodě si vše najdou, jen ty věznění ve volierách musí dostávat obyčejné látky extra a na to se vrhli podnikavci a udělali z toho a veterinární péče byznys pro sebe ! Úpadek Evropy západní došel i k nám ....

Přidejte reakci

Přidat smajlík