Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2021 19:56
lubomir.j

XXX.XXX.137.101

Dobrý den.
Našel jsem dnes ptačí mládě, pravděpodobně holuba, a nemám nejmenší tušení, jak se o takového tvora starat. Ve sněhové přeháňce byl schoulený ve výklenku domu a neměl jsem to srdce ho tam nechat napospas osudu.
Prosím vás, co mu mohu poskytnout za potravu? Máme doma krmení pro ptáky do krmítka, kde jsou různé obiloviny. To jsem nadrtil v hmoždíři, smíchal s vodou a dal do mističky (netuším jestli něco sní nebo jestli jsem udělal dobře).
Nešlo by ptáčka odvézt někomu, kdo se o něho postará lépe?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2021 19:58

papká to namočený - namočený, změklý - hrách nebo kukuřici.

normálně vezmete to semínko, otevřete zobák, vložíte. velmi rychle to pochopí.

7.4.2021 20:05
lubomir.j

XXX.XXX.137.101

Ještě bych rád dodal že jsem z Brna. Hrách ani kukuřici momentálně doma nemám bohužel. A co voda?

8.4.2021 19:20
Ache

XXX.XXX.44.85

lubomir.j napsal(a):
Ještě bych rád dodal že jsem z Brna. Hrách ani kukuřici momentálně doma nemám bohužel. A co voda?

Vodu mu dejte do misky nebo než ji seženete tak mu můžete jemně chytit hlavičku a ponořit zobák z půlky do vody třeba v kelímku, hned se napije pokud bude mít žízeň.

9.4.2021 00:19

Holub vodu mít v misce nemusí, holuby nepijí jako jiní ptáci že vodu nabírají do zobáku, holub dokáže vodu "sát" , prostě stačí vysoký stabilní plecháček (nenasviní do toho a nepřevrhne-snad) . ale ukázat mu to budete určitě muset.
Nějaké zobání koupíte i v kauflandu v sekci hrách, čočka, pčeničné vločky, a jiné obilíčko a zrníčka. + směs pro papoušky, tam také mají- z toho si také něco vybere a zbytek dáte za okno, mám doma taky holubího invalidu, a ten zobá snad jen pšenici , ani hrách, kukuřici, pufrovanou pohanku nebo jáhly, ze směsi vybírá a strašně u toho bordelaří, zobákem to vyhazuje a přebírá...

9.4.2021 07:56
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.podle fota toto holoubě ještě minimálně týden samo žrát nebude.je třeba ho krmit 24 hodin namočeným hrachem,a vodu vstříknout do volete injekční stříkačkou s nasazenou hadičkou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík